Soru Isınma Sorunu - I7-13700K - Arctic Liquid Freezer Ii 420Mm

mevlutsenel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Selamlar, sıvı soğutucmun tam olarak çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Birkaç test denedim, ama verileri okuyamadım.
Ne yapabilirim?

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
afterburner yada cpu-z indirin sıcaklık değerlerini yük altında kontrol edin

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,606
Selamlar, sıvı soğutucmun tam olarak çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Birkaç test denedim, ama verileri okuyamadım.
Ne yapabilirim?
Şöyle yapalım hocam AİDA64 programını kur. Stres testi kısmına gel. NZXT CAM programını kur. Sonra AİDA64 de testi başlat NZXT CAM de CPU kısmının değerini buraya at 15-20dk test sürsün test devam ederken değerleri buraya at

KS

mevlutsenel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu 15-20 dakika boyunca atacağım.
başlangıç / dakika-3 /

Ekli dosyalar

• Başlangıç,1.PNG
    Başlangıç,1.PNG
    8.1 KB · Görüntüleme: 146
  • Dakika-3.PNG
    Dakika-3.PNG
    177.8 KB · Görüntüleme: 132
  • Dakika-6.PNG
    Dakika-6.PNG
    206.3 KB · Görüntüleme: 126
  • Dakika-7.PNG
    Dakika-7.PNG
    206.3 KB · Görüntüleme: 119
  • Dakika-9.PNG
    Dakika-9.PNG
    179.7 KB · Görüntüleme: 112
  • Dakika-10.PNG
    Dakika-10.PNG
    200.5 KB · Görüntüleme: 124
  • Dakika-12.PNG
    Dakika-12.PNG
    198.1 KB · Görüntüleme: 114
  • Dakika-15.PNG
    Dakika-15.PNG
    212.2 KB · Görüntüleme: 76
  • Dakika-19.PNG
    Dakika-19.PNG
    204 KB · Görüntüleme: 113
  • Dakika-20.PNG
    Dakika-20.PNG
    182.6 KB · Görüntüleme: 135

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
cpu fan girişine takmıştım, msi temsilciliğini aradım pump'a takalım dedi, yine de değiştirelim mi
Artic'in bu model sıvı soğutucuları montajı yapılı halde geliyor o yüzden arkadaş yanlış takma ihtimali yok ve bir kablo ile beraber geliyor bu modellerde pump'a değil cpu_fan kısmına takacaksınız aslında doğru takmışsınız kullanım klavuzunda da öyle yazıyor incelerseniz eğer. Termal macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Ve hani şimdi bu işlemcinin sıcaklık değerleri ile ilgili bir kaç video izledim ve 100 dereceleri bile görüyor işlemci turboda 250w alıyormuş yanlış görmediysem. Bu intel'in işlemcilerini ben ısı sorunundan dolayı bir daha takip etmemeye başladım 10.nesil ile beraber aşırı ısınıyorlar işlemci modeline göre yük aldına 80 dereceler galiba normal gibi

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,606
Artic'in bu model sıvı soğutucuları montajı yapılı halde geliyor o yüzden arkadaş yanlış takma ihtimali yok ve bir kablo ile beraber geliyor bu modellerde pump'a değil cpu_fan kısmına takacaksınız aslında doğru takmışsınız kullanım klavuzunda da öyle yazıyor incelerseniz eğer. Termal macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Ve hani şimdi bu işlemcinin sıcaklık değerleri ile ilgili bir kaç video izledim ve 100 dereceleri bile görüyor işlemci turboda 250w alıyormuş yanlış görmediysem. Bu intel'in işlemcilerini ben ısı sorunundan dolayı bir daha takip etmemeye başladım 10.nesil ile beraber aşırı ısınıyorlar işlemci modeline göre yük aldına 80 dereceler galiba normal gibi
Lian Li Galahad 360mm ile 75 dereceyi gördü max 420mm ile daha düşük değerleri görmesi lazım

Tahminimce Fanları RPM düşük de

KS

mevlutsenel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
fanlardan gelen kablo mu pumpa takılı
evet, montaj yapılı geldi, tek kablo var. Önce cpu fana taktım sonra, pump'a taktım. Attığım değerlerin hepsi pump'ta takılıyken attım.
termal macundan ben de şüpheleniyorum. sürerken hiç beğenmedim. (arctic mx5)

Lian Li Galahad 360mm ile 75 dereceyi gördü max 420mm ile daha düşük değerleri görmesi lazım

nasıl arttırabilirim

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,606
evet, montaj yapılı geldi, tek kablo var. Önce cpu fana taktım sonra, pump'a taktım. Attığım değerlerin hepsi pump'ta takılıyken attım.

nasıl arttırabilirim
Hocam kabloyu önce CPU fana takman gerek

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80

Söylediğiniz gibi bir durumda o zaman haklısınız daha düşük değerleri görüyor olması lazım

nasıl arttırabilirim
Dostum Cpu_fan tak bu model cpu_fan'dan aldığı veriler ile fan dönüş hızları otomatik belirleniyor pump taktığında belli bir devirde dönüyor diye biliyorum birde öyle dene değerlere bak değişiklik olacak mı. Termal macun iyi o macunu bende kullanıyorum hatta şöyle diyeyim bende amd 7 5800x var senin sıvı soğutucun 280mm olanı yük altında 70 derecelerde filan takılıyor. Boşta 45 derecelerde

Son düzenleme:
KS

mevlutsenel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
cpu fana taktım, bi değişiklik yok gibi. ne yapabilirim
Söylediğiniz gibi bir durumda o zaman haklısınız daha düşük değerleri görüyor olması lazım

Dostum Cpu_fan tak bu model cpu_fan'dan aldığı veriler ile fan dönüş hızları otomatik belirleniyor pump taktığında belli bir devirde dönüyor diye biliyorum birde öyle dene değerlere bak değişiklik olacak mı. Termal macun iyi o macunu bende kullanıyorum hatta şöyle diyeyim bende amd 7 5800x var senin sıvı soğutucun 280mm olanı yük altında 70 derecelerde filan takılıyor. Boşta 45 derecelerde
Hocam kabloyu önce CPU fana takman gerek

Ekli dosyalar

• 2.Deneme.PNG
    2.Deneme.PNG
    184.6 KB · Görüntüleme: 74
  • 2.Deneme-2.PNG
    2.Deneme-2.PNG
    160.5 KB · Görüntüleme: 82
  • 2.Deneme-3.PNG
    2.Deneme-3.PNG
    143.1 KB · Görüntüleme: 80

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar