Yardım İşlemci-Anakart-Kasa Ve Psu Toplama Önerisi

Rzr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamünaleyküm arkadaşlar. İnşallah iyisinizdir. Pc toplama kafasındayım. Zaten 3 4 hafta önce ekran kartını (İntel Arc A770 LE) ve Ram’i (Goodram Irdm Rgb 2x8 3600mhz) almıştım. Bir tek işlemci,anakart ,kasa ve psu kaldı. İşlemci intel düşünüyodum arca770 için ama intel çok pahalı. Yeni nesil olsun diyorum ama gereksiz pahalı. Lga1700 de kaliteli olsun istiyorum ama anakartında tuzlu. İşlemci olarak Amd Ryzen tavsiye ederseniz sevirinim. Kafamda Ryzen 5 5600 vardı. Ama ileriye dönük olsun istiyorum. En fazla r7 5700x e kadar çıkabilirim. En çok kafamı karıştıran işlemci tarafı. Ne alayım gerçekten bilmiyorum. Anakart tarafında Gigabyte B550m Aorus Elite düşünüyorum ileride işlemci yükseltirsem mesela Ryzen 7 5800x3d veya r9 5900x takabilir miyim bu anakarta ? En son sistem için ayıracağım bütçeyi yazacağım.
Kasa olarak buz gibi soğutması olan kaliteli mesh bi kasa önerirseniz çok iyi olur. Kaliteli Psu olarak 750w yeter mi ? Size şöyle diyeyim. Ben Am5 e geçmeyeceğim Am4 te kalacağım. İlerisi içinde düşünüp 750w derseniz 750w alabilirim. Ayrıca işlemci soğutu için sıvı soğutucu olarak 120mm 1xfanlı alabilirim. Hava soğutmada olur. Arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum. Ekran kartsız ve ramsiz soğutucu dahil olacak bir şekilde sistem öneriniz için bütçem 15000tl maksimum. Şimdiden teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar.

KS

Rzr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar. İşlemciyi 5600 da tutup kaliteli b550m anakart ve tasarımı güzel şık ve soğuk bir kasa ve ilerisi için bir kaliteli bir psu alıp sonradan işlemci yükseltebilirim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Şuan almayı düşündüğünüz parçalar işlemci , kasa , anakart ve PSU değil mi ? 5600 İşlemci , 750w PSU ve güzel bir kasa alınır üstüne anakart için fazla bütçe artar. 5700X Tercih edersiniz ve yanına kule tipi soğutucu öneririm ama 5800x3D yada 5900x alırken 360mm sıvı soğutma almanız gerekir.

KS

Rzr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuan almayı düşündüğünüz parçalar işlemci , kasa , anakart ve PSU değil mi ? 5600 İşlemci , 750w PSU ve güzel bir kasa alınır üstüne anakart için fazla bütçe artar. 5700X Tercih edersiniz ve yanına kule tipi soğutucu öneririm ama 5800x3D yada 5900x alırken 360mm sıvı soğutma almanız gerekir.

Hocam eyvallah Allah razı olsun. Aynen sadece İşlemci anakart kasa psu ve olursa bir de m2ssd(başta unutmuşum yazmayı kusura bakmayın).R5 5600 alsam kasa psu anakart yükseltsem daha iyi olacak gibime geliyor. Biraz araştırdım Kasa psu birlikte bir model buldum model bu : https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...wer-kasa-p-39024?utm_campaign=akakce&v=1.91.8

Birde bir tık alt modelini buldum: https://m.n11.com/urun/corsair-cc-9...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Bu kasaları aldığım zaman ileriye dönük bir daha değiştirmek istemiyorum mesela hocam. Aynı şekil anakart ve psu da değiştirmek istemiyorum hemen. Bir tek işlemci değiştiririm 5600 den sonra. Bu benim linkini attığım kasayla senin önerdiğin anakartı aldığım zaman değiştirmek zorunda kalmam değil mi ? Zaten Am4 de kalacağım.

Syqex hocam önerdiğin Asus rog b550-F için ethernet sıkıntısı varmış. Başka sıkıntıları var mı düzeltilebilir mi ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Paylaştığınız kasalarda alınabilir ama benim paylaştığım Dark Maxima V30 modeli daha iyi bir kasadır belirteyim.

Anakart için ethernet sorununu da ilk defa duydum , ben sorun yok diye biliyordum.

KS

Rzr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim hocam. En son linkini attığım '' Corsair İcue 220T Rgb'' temperli cam versiyonu için kasanın üst tarafına 240mm destekliyormuş. Ama ramler low profil olması lazım diyorlar. Bendede goodram ırdm rgb var rgbsi sıkıntı çıkarır mı ? Ama
(11:42 dk ya bakın) verdiğim linkte youtube da adam Klevv Crassx rgb ram kullanmasına rağmen üste 240mm sıvı soğutucu takmış. Egzoz fan olarak kullanıyor sıvı soğutucuları.

Bir de hocam konudan ayrı olarak modüler olup olmaması önemli değil psu için. Önemli olan bir kere alıp ilerisi için yükseltme yaptığım zaman bir daha psu değiştirmemem lazım. Önerdiğin anakarta da bayıldım hocam bu anakartı seçtim çok şık duruyor. Ayrıca çok soru soruyorum kusura bakma bu arada ama emin olmak için soruyorum. Sorularım şunlar :

1- Asus rog strix b550-f modelini almayı düşünüyorum inşallah ama ilerisi için yükseltme yapabileceğim işlemciler için mesela r7 5800x3d veya r9 5900x gibi işlemcileri besleyebilir ve sıkıntı çıkartmaz değil mi ? Birde bu anakart 8+4 pin Cpu güç girişi istiyor. Corsair icue 220t rgb camlı kasa versiyonunu alıp yanına 8+4 cpu girişi destekli ve Gpu için 8+6 psu önerin ne olur yine verdiğim bütçeye uygun olarak F/P ama kaliteli

2-Yukarıda bahsettiğim ileride yükseltme için düşünebileceğim r7 5800x3d veya r9 5900x işlemcileri için 750w yeterli midir ? (Almış olduğum Arc A770 kartını değiştirmeyeceğim. Sabit kullanacağım)

3- Bahsettiğim işlemciler için ileride 240mm yeterli olur mu ? 360mm çok pahalı ve bu sıvı soğutma 750w için kaç w güç tüketir ?

Yani hocam özetle Anakart - Kasa - Psu aldığım zaman değiştirmek istemiyorum uğraşmak istemiyorum doğrusu alıp kafa rahat kullanmak istiyorum uzuuun süre inşallah. Sadece ileride sağlam bir işlemciye yükseltip devam etmek istiyorum. Başka aklıma takılan soru kalmadı. Eğer olursa tekrar yazabilir miyim ? Çünkü çok zamanınızı aldım :D Hakkınızı helal edin.

KS

Rzr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Paylaştığınız kasalarda alınabilir ama benim paylaştığım Dark Maxima V30 modeli daha iyi bir kasadır belirteyim.

Anakart için ethernet sorununu da ilk defa duydum , ben sorun yok diye biliyordum.
Hocam bıktınız galiba benden :D

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Hocam bıktınız galiba benden :D
Pek aktif olamadım cevap yazmayı unuttum.

Sıvı soğutma konusunda net bir şey söylemem çünkü kasanın , sıvı soğutmanın ve Ram üzerindeki profilin boyutunu falan bilemiyorum.

O anakart 5800x3D-5900x gibi işlemcilerle sorun çıkarmaz. PSU olarak attığım ürün aslında gayet iyi. Giriş olarak genelde GPU için yeterli oluyor , net araştırma yapmadım ama CPU için 8+4 çıkmasa bile normal kullanımda 8 pin giriş de yeterli olur.

750W Fazlasıyla yeterlidir.

240MM Kaliteli olursa 5800x3D işlemcisini 70-80 arasında tutabilir diye düşünüyorum. Sıvı soğutma güç kullanımı etkileyen parçalar arasında değildir , bunu çoğunlukla CPU ve GPU belirler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri