Selamünaleyküm arkadaşlar. İnşallah iyisinizdir. Pc toplama kafasındayım. Zaten 3 4 hafta önce ekran kartını (İntel Arc A770 LE) ve Ram’i (Goodram Irdm Rgb 2x8 3600mhz) almıştım. Bir tek işlemci,anakart ,kasa ve psu kaldı. İşlemci intel düşünüyodum arca770 için ama intel çok pahalı. Yeni nesil olsun diyorum ama gereksiz pahalı. Lga1700 de kaliteli olsun istiyorum ama anakartında tuzlu. İşlemci olarak Amd Ryzen tavsiye ederseniz sevirinim. Kafamda Ryzen 5 5600 vardı. Ama ileriye dönük olsun istiyorum. En fazla r7 5700x e kadar çıkabilirim. En çok kafamı karıştıran işlemci tarafı. Ne alayım gerçekten bilmiyorum. Anakart tarafında Gigabyte B550m Aorus Elite düşünüyorum ileride işlemci yükseltirsem mesela Ryzen 7 5800x3d veya r9 5900x takabilir miyim bu anakarta ? En son sistem için ayıracağım bütçeyi yazacağım.
Kasa olarak buz gibi soğutması olan kaliteli mesh bi kasa önerirseniz çok iyi olur. Kaliteli Psu olarak 750w yeter mi ? Size şöyle diyeyim. Ben Am5 e geçmeyeceğim Am4 te kalacağım. İlerisi içinde düşünüp 750w derseniz 750w alabilirim. Ayrıca işlemci soğutu için sıvı soğutucu olarak 120mm 1xfanlı alabilirim. Hava soğutmada olur. Arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum. Ekran kartsız ve ramsiz soğutucu dahil olacak bir şekilde sistem öneriniz için bütçem 15000tl maksimum. Şimdiden teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar.
Kasa olarak buz gibi soğutması olan kaliteli mesh bi kasa önerirseniz çok iyi olur. Kaliteli Psu olarak 750w yeter mi ? Size şöyle diyeyim. Ben Am5 e geçmeyeceğim Am4 te kalacağım. İlerisi içinde düşünüp 750w derseniz 750w alabilirim. Ayrıca işlemci soğutu için sıvı soğutucu olarak 120mm 1xfanlı alabilirim. Hava soğutmada olur. Arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum. Ekran kartsız ve ramsiz soğutucu dahil olacak bir şekilde sistem öneriniz için bütçem 15000tl maksimum. Şimdiden teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar.