İşlemcim ve ramlerime uyumlu anakart önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tasarımcı59

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba,
Elimde olan parçalar şunlar;​
İşlemci:  AMD RYZEN 7 2700X 8 Core, 3,70-4.30GHz 105W RGB LED Wraith Prizma FAN AM4 BOX ( https://www.bizdehesapli.com/RYZ2700X )​
Ram: 2 adet Patriot Viper Steel Series DDR4 8GB 3200MHz Performance Memory Module ram var.  ​
Kasa: Ranker Virgo RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa​
Bu parçalar için;​
Anakart: MSI A520M PRO 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA mATX Anakart​
(https://www.itopya.com/msi-a520m-pro-4600mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-vga-matx-anakart-/)  aldım ama uyumsuzmuş bu sebeple yeni bir anakart alacağım yukarıda belirttiğim parçalara uygun olarak bir anakart önerisi yapmanızı rica ediyorum. (Kasadaki fanların rgb ışıklarını desteklerse sevinirim.) Değerli önerilerinizi bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Seçtiğiniz kasadaki fanların RGB kontrolü yazılım ile yapılamıyor. Sadece Reset tuşu ile değiştirilebiliyor. Yani anakart seçiminde buna dikkat etmeniz gerekmiyor.

İşlemci olarak 2000 serisi bir işlemciniz olduğundan A520 çipseti sadece 3000 ve 5000 serisi işlemcilere destek veriyor. A320/B450 veya 470X/X570 anakartları tercih etmeniz gerekiyor ama bütçe gerek öneri yamam için.

KS

Tasarımcı59

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende 2 numarayı beğendim özellikleri ve fiyatı bakımından lakin bu 2 numaradaki anakartı alırsam bios güncelleme gibi bir sorun yaşamam değil mi işlemcimi destekliyor ama konuya tam hakim olmadığım için bilemiyorum. Ayrıca ramlerimi bu anakartta oc yapmazsam 3200 MHz de kullanamam anladığım kadarı ile eğer 3200 den altta bir değerde kullanırsam performans kaybı yüksek olur mu acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2700X işlemcisini bu anakartların hepsi ile direkt güncelleme olmadan kullanabilirsiniz.

RAM frekansı için ise söylediğiniz şey tam anlamıyla bir OC değil. Yani RAM 'ler zaten 3200MHz hızında ama bellek mimarisi gereği DDR4 frekansı 2133MHz hızıdır siz firmanın sattığı frekansa XMP adlı ayarı aktif edip firmanın ayarlardığı bellek frekansına nispeten bir OC yapmış gibi çıkartıyorsunuz ama bu zaten yapılması gereken doğal bir olay. Yani ona takılmayın anakartı aldığınızda sistemi kurduğunuzda XMP ayarınızı BIOS üzerinden aktif edip 3200MHz hızında kullanın bellekleri. Performans sorunuza gelirsek evet özellikle AMD platformu RAM hızından çok etkileniyor yani 2133MHz hızında XMP ayarını açmadan kullanırsanız ciddi bir performans kaybı yaşarsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri