Kaç Mbps Internet Almalıyım?

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
merhaba herkese iyi akşamalar.
1-soru : ben 5 gün önce türknet'in internetini kullanıyordum ve bu internet ortaktı tüm apartman kullanıyordu haliyle yavaştı ve gecen günlerde iptal etik ve bundan istifade bende babamı ikna edip bireysel internet çekme kararına aldık internet paketi almak için hangi bayiyi(türk telekom,türknet,türkcell) aradıysam bana altyapımın olmadığını söylüyor ama daha 5 gün önce vardı nasıl oluyor bu durum nasıl çözebilirim başına gelen varsa benide bilgilendirebilir mi ?

2-soru : evde 1 pc 4 telefon var annem ve babam interneti neredeyse kullanmıyor. pc'de tek ağır olarak kullanıyoruz oyun fln ağırlıklı yani kısacası evde 4 kişi var sizce en ideal internet mbps nedir.

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
377
kardesım 100mbps yeterlıdır ama altyapı olamadan sor sızın daıreye gelen bır altyapı yoktur mecburen onu cektırmek ıcın turkteelkom ıle muhattap olucaksın yada turknet gıbırnete basvurp kuruluma geldıklerınde sana altyapı ıcın kabloda cekıcekler

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
kardesım 100mbps yeterlıdır ama altyapı olamadan sor sızın daıreye gelen bır altyapı yoktur mecburen onu cektırmek ıcın turkteelkom ıle muhattap olucaksın yada turknet gıbırnete basvurp kuruluma geldıklerınde sana altyapı ıcın kabloda cekıcekler
hocam evime gelen bir telefon kablosu var orada sorun yok. ve dediğim gibi bakın daha 5 gün önce vardı altyapım daha kablom orda telefon kutusuna bağlı ve evime geliyor hala modeme bile bağlı ama arayıp sotgulatığımda bana altpayınız yok diyorlar.

Harvey Specter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
E-devlet’ten “Adres Bilgilerim” sayfasına giriş yapıp tam adresinizi öğrenin. Bazen numara/daire numaraları farklı olabiliyor. O adres ile kendiniz bir altyapı sorgulaması yapın.

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
E-devlet’ten “Adres Bilgilerim” sayfasına giriş yapıp tam adresinizi öğrenin. Bazen numara/daire numaraları farklı olabiliyor. O adres ile kendiniz bir altyapı sorgulaması yapın.

sabah müsteri hizmetleri söyledi e-devleten baktım adrese.
hepsinde sorguladım yok hiçbirinde altyapım yok olarak görünüyor hocam benim 5 gün önceki altyap nereye gitti daha kablom bile bağlıya anlamıyorum.

Ekli dosyalar

• asd.PNG
    asd.PNG
    37.4 KB · Görüntüleme: 19

Harvey Specter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Eskiden kullandığınız internetin bir faturası var mı? Faturadaki adresi bir karşılaştırırsınız, o adresle de bir altyapı sorgularsınız hem.

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Eskiden kullandığınız internetin bir faturası var mı? Faturadaki adresi bir karşılaştırırsınız, o adresle de bir altyapı sorgularsınız hem.
hocam baktım "NO: 16 DAİRE: 3 " olarak geçiyor faturada yani doğru taratıyorum ve şey tüm 16 ları taradım yine altyapı yok diyor.

hocam ben sorgu bölümünde 4 tane no :16 görünüyor :D

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-06-06 212048.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-06 212048.png
    7.7 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Ultfrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
merhaba herkese iyi akşamalar.
1-soru : ben 5 gün önce türknet'in internetini kullanıyordum ve bu internet ortaktı tüm apartman kullanıyordu haliyle yavaştı ve gecen günlerde iptal etik ve bundan istifade bende babamı ikna edip bireysel internet çekme kararına aldık internet paketi almak için hangi bayiyi(türk telekom,türknet,türkcell) aradıysam bana altyapımın olmadığını söylüyor ama daha 5 gün önce vardı nasıl oluyor bu durum nasıl çözebilirim başına gelen varsa benide bilgilendirebilir mi ?

2-soru : evde 1 pc 4 telefon var annem ve babam interneti neredeyse kullanmıyor. pc'de tek ağır olarak kullanıyoruz oyun fln ağırlıklı yani kısacası evde 4 kişi var sizce en ideal internet mbps nedir.
100Mbps ideal. Göknet altyapı sorgulama yapıp fotoğrafı iletirmisin

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15.8 KB · Görüntüleme: 16

Ultfrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
valla tam delirmelik port yok diyor ama evime mevuden gelen bir kablo var :D
Evime gelen kabloyu değil saha dolabındaki portan bahsetmektedir.
Saha dolabında boş port yok. İnternetsiz kalırsın port gelene kadar. Türktelekom müdürlüğüne gidip port talebi bulunun eğerki boş port olmasa 1 yıl belki bir kaç ay internetsiz kalırsınız. En mantıklısı airfiber hizmetlere yönelin. Şehir neresi

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Evime gelen kabloyu değil saha dolabındaki portan bahsetmektedir.
Saha dolabında boş port yok. İnternetsiz kalırsın port gelene kadar. Türktelekom müdürlüğüne gidip port talebi bulunun eğerki boş port olmasa 1 yıl belki bir kaç ay internetsiz kalırsınız. En mantıklısı airfiber hizmetlere yönelin. Şehir neresi
1 yıl mı 1 aymı hocam yapmayın daha yeni sistem kurdum m2 ssd'i yarın gelecek ilk defa star verecemde nasıl driverleri kuracam flndı flndı beliki 1 ay daha pc yok bana :D

hocam port için yarın dilekce vermeye gideceğim.
il verirsem sorun yaşarım diye korkuyorum.

Son düzenleme:

Ultfrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
1 yıl mı 1 aymı hocam yapmayın daha yeni sistem kurdum m2 ssd'i yarın gelecek ilk defa star verecemde nasıl driverleri kuracam flndı flndı beliki 1 ay daha pc yok bana :D

hocam port için yarın dilekce vermeye gideceğim.
il verirsem sorun yaşarım diye korkuyorum.
Hocam o saha dolabından 1 abone belki internet iptal eder filen belki port boş olur günde bir kaç saate sorgulama yapın 2 3 siteden kontrol edin. Boş port olduğu gibi abone olun 1 firmaya. Umarım türktelekom çözüm üretir. Bu arada fiber altyapı içinde ücretsiz mümkünse talep edin vdsl port beklemektense belki fiber daha hızlı gelir apartmanına. O şehirde airfiber firması göremedim :(

KS

omersseven

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Hocam o saha dolabından 1 abone belki internet iptal eder filen belki port boş olur günde bir kaç saate sorgulama yapın 2 3 siteden kontrol edin. Boş port olduğu gibi abone olun 1 firmaya. Umarım türktelekom çözüm üretir. Bu arada fiber altyapı içinde ücretsiz mümkünse talep edin vdsl port beklemektense belki fiber daha hızlı gelir apartmanına. O şehirde airfiber firması göremedim :(
hocam fiber zanetmiyorum ama özel olarak nasıl fiber isteyeceğim şimdi müşteri hizmetleri ile konuştum dediki isterseniz ön kayıt yapalım mahalleye altyapı gelince isterseniz bizden istersenizde başa firimadan abonelik oluşturusunuz birde üçretsiz dedi.

Ultfrz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
hocam fiber zanetmiyorum ama özel olarak nasıl fiber isteyeceğim şimdi müşteri hizmetleri ile konuştum dediki isterseniz ön kayıt yapalım mahalleye altyapı gelince isterseniz bizden istersenizde başa firimadan abonelik oluşturusunuz birde üçretsiz dedi.
O konu hakkında bilgim yok. Fakat hangi firma ki?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Eve gelen telefon kablosu var dedin o ince kablolarda hat zayıflaması çok oluyor tavsiyem Cat6 kablo ile sıfırdan hat çekmeniz çok daha yüksek hız ve performans alırsınız ama şuan baktığımızda santral de boş port olmadığı için altyapı gözükmüyor aslında bunun için bir yol var 😁

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri