Kasa Çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Kasa Çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

Genelde böyle durumlar ramlerden kaynaklanıyor. Eğer tek slot kullanıyorsan söküp biraz bekleyip tekrar takmayı deneyebilirsin açılmazsa diğer slota takarsın. Çift slot kullanıyorsan da ramleri tek tek takarak dene çalıştıktan sonra ikinciyi de tak. Ama ramleri hiç sökmediysen ramlerden kaynaklanmıyor da olabilir.

İkinci ihtimal ise monitörden kaynaklanıyor olabilir. Monitörün fişini ve görüntü kablosunu söküp 30dk civarı beklet sonra açmayı dene.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Neler denediniz yazarsanız aynı şeyleri önermeyiz. Birde sistem bileşenlerinizi yazın lütfen.

KS

tuncay2113

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ramlari teker teker taktım  psu değiştirdim monitörden ekran kartına bağlanan kabloyu söküp anakart a bağladım sonra ekran kartına bida bağladım pil i söküp taktım  bunların hepsini yaptım ve hala ekran gelmiyor

Pc eski biraz uygun hazır sistem bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Çoğu şeyi denemişsiniz ekran kartında sıkıntı olabilir gibime geliyor yada bileşen arızası var. Başka önerebileceğim aklıma gelen pek bir şey yok.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225

Görselde gördüğünüz gibi anakart üzerinde 4 adet arıza bildiri ışığı vardır. Sisteme güç verdiğinizde bu ışıklarda herhangi bir belirti oluyor mu?

dajswl8.jpg
[/url][/img]

onurdemr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Ramlerin pinlerini silgi ile güzelce temizleyip deneyin. Bios a ulaşabiliyorsanız ve eğer seçeneği varsa dahili ekran kartına çekip deneyin.

KS

tuncay2113

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran hiç açılmıyor bios a ulaşamıyorum monitörden ekran kartına bağlanan kabloyu anakart a  taktığımda da ekran gelmiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri