Kasa ile ekipman uyumu

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhabalar,bir kasa seçimi yapmak istiyorum ama oldukça kararsızım.Elimdeki sistemde Corsair Venegance pro rgb ram-Rog 2070S-Corsair H100İ Platainium ve Atx B550-F anakart mevcut.Corsair 275R ve Corsair 220T modellerini beğendim fakat h100i soğutma ramlere sıkıntı çıkardığı söylendi.Ben sıvı soğutmamı üst panele takmak istiyorum.Buna uygun bir kasa önerirmisiniz ? Seçtiğim 275R modelinde soğutma ile ramler problem çıkarırmı ? Teşekkürler.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Seçtiğiniz kasanın üst kısmında 240 ön panelde 360’lık radyatör desteği bulunmakta ayrıca 370’e kadar ekran kartı uzunluk desteği bulunmakta ama eğer alternatif bir kasa isterseniz hava akışı iyi olan bir alternatif te bulunabilirim bütçe belirtirseniz

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Seçtiğiniz kasanın üst kısmında 240 ön panelde 360’lık radyatör desteği bulunmakta ayrıca 370’e kadar ekran kartı uzunluk desteği bulunmakta ama eğer alternatif bir kasa isterseniz hava akışı iyi olan bir alternatif te bulunabilirim bütçe belirtirseniz
Bütçe 800-900 civarı diyebilirim fakat 240 mm sıvı soğutma ile ramlerin çakışma gibi bir durum söz konusu olmaz değil mi ?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayır değil.Size daha iyi bir öneri yapacağım Phanteks P400A kasasının 240 lık sıvı soğutma desteği sadece ön panelde bulunuyor başka bir öneri yapacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Azıcık daha çıkıp XPG Battlecruiser - 990 TL bu kasayı alın. Piyasadaki en iyi 1000 TL civarındaki kasalara taş çıkaran F/P kasasıdır. USB Type-C gibi bağlantı desteğide bulunan ARGB 4 adet fana sahip ve kasa ağırlığı 12.5 Kg dır ki Temperli Cam paneller olmadan 1.5 Kg kadar düşerseniz 11 Kg kadar bir çelik yapısı vardır ki bu değer çok çok üst düzey bir değerdir. Üst ve Ön panale 360mm boyutlara kadar sıvı soğutma desteği var ve RAM ler ile çakışmayacak türde sıkıntı yok yani.

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Azıcık daha çıkıp XPG Battlecruiser - 990 TL bu kasayı alın. Piyasadaki en iyi 1000 TL civarındaki kasalara taş çıkaran F/P kasasıdır. USB Type-C gibi bağlantı desteğide bulunan ARGB 4 adet fana sahip ve kasa ağırlığı 12.5 Kg dır ki Temperli Cam paneller olmadan 1.5 Kg kadar düşerseniz 11 Kg kadar bir çelik yapısı vardır ki bu değer çok çok üst düzey bir değerdir. Üst ve Ön panale 360mm boyutlara kadar sıvı soğutma desteği var ve RAM ler ile çakışmayacak türde sıkıntı yok yani.
Doğrudur ama ben biraz daha minimalize edilmiş bir kasa arıyorum,thermaltake v51 kullanıyorum şuanda ve oldukça büyük bir kasa 540x230x560mm gibi bir boyuta sahip ve oldukça büyük olduğu için masa altında duruyor ve ısınma sorunu olabiliyor,daha minimalize kasa önerirseniz sevinirim yinede öneriniz için teşekkürler.

KS

Emre Türel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şuan ki kasanız 54cm Yükseklik x 23.6cm Genişlik x 56cm Uzunluğa sahip. Önerdiğim XPG Battlecruiser - 990 TL kasası ise 48.5cm Yükseklik x 22.5cm Genişlik x 50.6cm Uzunluğa sahip sizin şuan ki kasanızdan ufak yani. :)
Valla kararsızım hocam inanın ki :) 275R Alırsam eğer üst tarafa koyarsam soğutmayı ramler ile çatışmasından çekiniyorum açıkcası

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vallahi ben olsan XPG önerimi alırdım daha iyisi yok dediğim gibi piyasada 1000 TL nin biraz üzerindeki fiyatlara kadar. 

Sıvı soğutmanızın fanları 2.5cm kalınlığında radyatörde standart ise 3cm dir yani toplamda 5.5cm kalınlığında o radyatör. Kasanın üst kısmına 240mm destek var denmiş Corsair kendi ekipmanlarına uygun bilgiler ile doldurduğundan sitedeki verileri uyumsuz olacağını sanmam ama eğer üstte takmak gibi bir düşünceniz varsa dediğim gibi riske atmış olursunuz biraz.

XPG INVADER - 576 TL bu kasayı önereyim size yine 8 Kg kadar ağırlığı olan bir kasadır ve özel bir yanı var. Anakart tablası yanına 240mm sıvı soğutma takılabiliyor yani sıfır sorun. Yine ufak boyutlu bir kasadır. Ayrıca hava akışı iyidir. Sadece 2 fan ile geliyor yani öne onları alırsanız arkaya yada üstte en az 1 fan almak gerekiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri