Kasa Isınması

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Ghost Recon Breakpoint oynuyorum kasada fanlar hızlanmaya başlıyo sesli bi şekilde çalışıyolar ve belli bir süre sonra kasa baya bi ısınıyor. MSI Afterburnerde baktığımda oyun sırasında GPU sıcaklık 70 dereceye çıkıyor en fazla CPU 65 derece en fazla. Bu değerler fazlamı ? Fazla değilse bu kasa neden bu kadar fazla ısınıyor acaba bilen varmı ?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Ghost Recon Breakpoint oynuyorum kasada fanlar hızlanmaya başlıyo sesli bi şekilde çalışıyolar ve belli bir süre sonra kasa baya bi ısınıyor. MSI Afterburnerde baktığımda oyun sırasında GPU sıcaklık 70 dereceye çıkıyor en fazla CPU 65 derece en fazla. Bu değerler fazlamı ? Fazla değilse bu kasa neden bu kadar fazla ısınıyor acaba bilen varmı ?
Kasa ve işlemci soğutucu modelin nedir?

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Arkadaşlar yardımcı olabilicek kimse yokmu ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sıcaklıklar yüksek sayılmaz. İşlemci soğutucusunun olmama gibi bir ihtimali de yok.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Sıcaklıklar yüksek sayılmaz. İşlemci soğutucusunun olmama gibi bir ihtimali de yok.
hocam ama kasayı bi görseniz sadece bir kısmı değil yan tarafı zaten, komple üst tarafıda baya ısınıyor. Fanların sesi zaten durumu belli ediyor. BIOS ayarlarından fan ayarlarını yükseltmeme rağmen bu sıcaklıklar. Anlayamadım kaldım

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
hocam ama kasayı bi görseniz sadece bir kısmı değil yan tarafı zaten, komple üst tarafıda baya ısınıyor. Fanların sesi zaten durumu belli ediyor. BIOS ayarlarından fan ayarlarını yükseltmeme rağmen bu sıcaklıklar. Anlayamadım kaldım

Kasada sıcak havayı tahliye edecek fan sadece 1 tane. Anlaşılmayacak bir şey yok.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İçerideki sıcak havayı tahliye etmek için üstemi 2 fan gerek acaba?
Bahsettiğin değerler yük altında stok soğutucu ile çokta anormal olmayan değerler.
İşlemciye düzgün bir soğutucu alarak hem hava akışını iyileştirebilir, hem de işlemciyi daha iyi soğutabilirsin.
Bütçe durumuna göre soğutması iyi bir sıvı soğutucu alabilir veya 2 fanlı kule tipi soğutucu modellerine bakabilirsin.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
hocam öncelikle işlemcin güçlü bi işlemci ve stok soğutucu var yük altında elbette ısınır onun için üst tarafa 240mm sıvı soğutma veya 2 tane fan bağla

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Kasa fanı alsan bile yine dönüp dolaşıp işlemci soğutucusu alman gerekecek. Önceliğin CPU soğutucu olsun.
Fakat CPU ve GPU sıcaklıkları normal değerlerde. Siz ve yukardakilerin söylediklerine göre yapmam gereken kasa içindeki sıcak hava tahliyesine biraz destek vermem gerek. Sistem daha 1 aylık bile değil sıvı soğutucuya para vermek istemiyorum henüz. Bi süre daha CPU stok soğutucuyla idare eder heralde ?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
işlemci ısın normal ise almanıza gerek yok hocam kasaya fan ilave edin

yeni konu açın fan önerisi diye bütçe belirtmeyi unutmayın

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Fakat CPU ve GPU sıcaklıkları normal değerlerde. Siz ve yukardakilerin söylediklerine göre yapmam gereken kasa içindeki sıcak hava tahliyesine biraz destek vermem gerek. Sistem daha 1 aylık bile değil sıvı soğutucuya para vermek istemiyorum henüz.
Bahsettiğin sıcaklık değerleri, saydığın sistem parçalarına göre bakıldığında gayet normal.
Zaten kullandığın kasa da kötü değil,. Yani özünde senin herhangi bir ısınma sorunun yok.
Saydığın sistem parçaları ve kasa ile alınabilecek en normal sıcaklık değerlerini alıyorsun.
Bu yüzden tahliye için ekstra fan almanın, mevcut değerlere hayati bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Fan yerine CPU soğutucu almanı tavsiye etme sebebim, değerleri etkileyecek olanın kasa fanı olmamasıydı.
Çünkü 10 tane kasa fanı da alsan, elindeki stok soğutucuyla yine benzer ısı değerlerini almaya devam edersin.

Bi süre daha CPU stok soğutucuyla idare eder heralde ?
Evet, idare edersin. CPU soğutucuya ihtiyacın olduğu bir gerçek, ama aciliyetinin olduğunu söyleyemem.
Yani bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin, ama daha iyi değerler için soğutucuyu değiştirmen gerekir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri