Kasa Temizliği Nasıl Yapılmalı?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Kasayı alalı bi 5 ay oldu hiç içini açıp temizlemedim hafif tozlanma görüyorum içerde.

Ekran kartı vs diğer parçaların sağlığı için temizleme işlemi nasıl olmalı ve kaç ayda bi yapmalıyız.

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Kasayı alalı bi 5 ay oldu hiç içini açıp temizlemedim hafif tozlanma görüyorum içerde.

Ekran kartı vs diğer parçaların sağlığı için temizleme işlemi nasıl olmalı ve kaç ayda bi yapmalıyız.
Kasadan elektriği tamamen kestikten emin ol. Üzerinde statik elektrik olmadığından emin ol. Bi 10 saniye petek üstüne koy elini. Sonrasında kasayı mikrofiber bez ile temizleyebilirsin. Ekran kartının fanlarınıda yine o şekilde temizleyebilirsin. Arka plaka kısmıda hafiften tozlanmışsa yine aynı yöntem ile temizleyebilirsin.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Bilgisayarcıda yapılan en kısa ve daha az uğraştıran yöntem basınçlı hava vermek. Bunu yaparken dibinden değil biraz uzaktan zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız. Tabii tüm işlem sürecinde kasanın güç bağlantısı olmamalı.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bilgisayarcıda yapılan en kısa ve daha az uğraştıran yöntem basınçlı hava vermek. Bunu yaparken dibinden değil biraz uzaktan zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız. Tabii tüm işlem sürecinde kasanın güç bağlantısı olmamalı.
Havayı neyle vereceğim ki satılıyor mu öyle bi alet

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Hocam şu basınçlı hava spreylerinden mi bahsediyorsunuz?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bileşen olmayan yerlerde kasanın tozları süpürge ile de çekilebilir bileşen olan yerlere de fön makinesiyle en düşük sıcaklıkta ve yüksek hızda tozlar alınabilir diye düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri