Kasadan elektriği tamamen kestikten emin ol. Üzerinde statik elektrik olmadığından emin ol. Bi 10 saniye petek üstüne koy elini. Sonrasında kasayı mikrofiber bez ile temizleyebilirsin. Ekran kartının fanlarınıda yine o şekilde temizleyebilirsin. Arka plaka kısmıda hafiften tozlanmışsa yine aynı yöntem ile temizleyebilirsin.Kasayı alalı bi 5 ay oldu hiç içini açıp temizlemedim hafif tozlanma görüyorum içerde.
Ekran kartı vs diğer parçaların sağlığı için temizleme işlemi nasıl olmalı ve kaç ayda bi yapmalıyız.
Havayı neyle vereceğim ki satılıyor mu öyle bi aletBilgisayarcıda yapılan en kısa ve daha az uğraştıran yöntem basınçlı hava vermek. Bunu yaparken dibinden değil biraz uzaktan zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız. Tabii tüm işlem sürecinde kasanın güç bağlantısı olmamalı.
Hocam şu basınçlı hava spreylerinden mi bahsediyorsunuz?Bilgisayarcıda yapılan en kısa ve daha az uğraştıran yöntem basınçlı hava vermek. Bunu yaparken dibinden değil biraz uzaktan zarar vermeyecek şekilde yapmalısınız. Tabii tüm işlem sürecinde kasanın güç bağlantısı olmamalı.
https://www.akakce.com/arama/?q=hava+korugu bu tarz makinalarla yapıyorlar. Ben de daha önce denedim. Toz anlamında etkili oluyor. Pervanelere tutarken elinizle sabit tutmanız daha sağlıklı olur.Havayı neyle vereceğim ki satılıyor mu öyle bi alet