Kasama Uygun Anakart ve Soğutucu Önerisi (Haziran 2022)

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Arkadaşlar merhaba,

Şu anda mevcut olarak kullandığım kasam EVEREST RAMPAGE GLORY G01 modeli. Mevcut olarak kullandığım anakart ise GIGABYTE B450 S2h modeli. Anladığım kadarı ile anakartım Micro Atx ve kasama güzel bir kule tipi almak istiyorum ama şuan stok soğutucu bile ramlere çarpmakta.

Daha büyük B550 anakart önerme şansınız var mı acaba? Zaten PCI-e 4.0 geçiş yapmak istiyorum ama soğutucuda almak istiyorum ama anakartta her şey yakın ki yapamıyorum.

Resim 1 ve 2 de olan delikler büyük bir anakart alırsam yerleştirmem için olan delikler mi bunu sormak istiyorum.

GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE STOK SOĞUTUCU BİLE RAMLER TEMAS ETTİ EDECEK DURUMDA​
resim 1.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasanızın kule tipi soğutucu için bir sınır bilgisi bulamadım. Tam işlemci üzerinden cama kadar kaç mm boşluk var ölçer misiniz.

Anakart yapısı olarak Vatan Bilgisayar ATX / Micro ATX ve mini-ITX anakart desteği var yazmış.

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Kasanızın kule tipi soğutucu için bir sınır bilgisi bulamadım. Tam işlemci üzerinden cama kadar kaç mm boşluk var ölçer misiniz.

Anakart yapısı olarak Vatan Bilgisayar ATX / Micro ATX ve mini-ITX anakart desteği var yazmış.
işlemci fanını

Tam işlemci üzerinden yapamıyorum fanı çıkarıp yapmam lazım en dibinden yaptım ölçümü görebildiğim kadarı ile 1.5 cm daha yukarıda işlemci yuvası tam olarak hesapladım metre ile kapağa tam çarpa kısmı 12.5 karda yani işlemci yükseldiğini sayarsak 11.5 11 cm arası yüksek kalıyor gibi bir şey

Ekli dosyalar

• IMG_20220606_114752-01.jpeg
    5.2 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20220606_114804-01.jpeg
    5.3 MB · Görüntüleme: 7

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ortalama 12cm diyelim yani 120mm boyut. Biraz kısır bir rakam ama iyi soğutucu var aklımda bu ölçülere uygun. İşlemciniz nedir?

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Ortalama 12cm diyelim yani 120mm boyut. Biraz kısır bir rakam ama iyi soğutucu var aklımda bu ölçülere uygun. İşlemciniz nedir?
5600 ama yayın yaparken 75 78 derecelere çıkıyor bunun önüne geçmek istiyorum fakat bir şimdiki soğutucu bile ramlere çarpıyor bunun önüne atx anakart alarak mı geçebilirim

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
anladığım kadarı ile gönlümce sıvı soğutma veya kule tipi almam için kasa değişmem lazım temelden sıkıntıyı çözerek başlayım mı.Yani uygun fiyatlı kasa ve içi büyük almalımıyım en başta

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
ID-Cooling SE-904-XT SLIM - 614 TL ben bu ürünü önerecektim. F/P oranı oldukça yüksek bir soğutucudur. 110mm yüksekliği var.
çok rahatsız ettim sabah sabah ama bu aksa alınır mı kökten çözüm sanırım ilk önce kasa değiştirmek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
yani acaba ortalama 75 78 derece olan işlemci yayında iken 60 kadar düşer mi ve muhtemelen ramlere çarpacak onuda anakrart alarak çözeceğim değil mi?
Bu ürün RAM modüllerine çarpan cinsten değil. Özellikle ufak ama iri bir ürün bu soğutucu ve performansı oldukça iyidir. Ama bir derece veremem size.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
çok rahatsız ettim sabah sabah ama bu aksa alınır mı kökten çözüm sanırım ilk önce kasa değiştirmek

Alınır ama ben açıkçası aşağıdaki ürünlerden birisinden yana tercih yapmanızı tavsiye ederim.
  1. Aerocool Graphite - 734 TL
  2. Aerocool NightHawk Duo - 804 TL
  3. XPG Defender PRO - 1.300 TL
  4. MSI MPG Sekira 100R - 1.389 TL
  5. PHANTEKS Eclipse P400A MESH DRGB - 1.485 TL
  6. Fractal Design Meshify C Dark TG - 1.596 TL
  7. MSI MPG Gungnir 110R - 1.599 TL
  8. Lian Li Lancool II MESH RGB - 2.101 TL
  9. PHANTEKS Eclipse P500A MESH - 2.244 TL

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
bütçeme en uygun bu var fakat bir bilgi bulamadım benim güç kaynağım fsp hydro acaba bu kasa destekliyor mu yoksa küçük mü kalıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
bütçeme en uygun bu var fakat bir bilgi bulamadım benim güç kaynağım fsp hydro acaba bu kasa destekliyor mu yoksa küçük mü kalıyor

Sorun yok kasaya uygun PSU ürününüz.

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Sorun yok kasaya uygun PSU ürününüz.
uğur merhaba

ID-Cooling SE-904-XT SLIM almaya karar verdim fakat bunun ramlere çarpmama gibi bir imkanı yok çözüm yolu nedir fanı diğer tarafa takarım diye düşündüm ama blokları her türlü çarpacak anakart mı değiştirmek lazım

KS

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
uğur merhaba

ID-Cooling SE-904-XT SLIM almaya karar verdim fakat bunun ramlere çarpmama gibi bir imkanı yok çözüm yolu nedir fanı diğer tarafa takarım diye düşündüm ama blokları her türlü çarpacak anakart mı değiştirmek lazım
gerçi fanı ortasına takılıyor pardon

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM soketlerine çarpmıyor bu ürünün yapısı ona göre dizayn edilmiş. Aynı AMD ve INTEL stok soğutucusu gibi RAM soketlerine çarpmayacak çapta bir üründür.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri