Kernel - Power 41 (63) Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
1 yıldır bu sorunla karşılaşıyorum GTA 5, R6 ve PUBG gibi oyunların yükleme ekranında 250 350 400 fps olunca ekran da no signal hatası alıyorum hatta bazen oyun oynerken bile sistem donuyor pc çalışmaya devam ediyor. Reset atana kadar da düzelmiyor. Hatası baktım Kernel-power 41 (63) çıktı çözümü var mı?

• İşlemci: Intel i5-3330
• Ekran kartı: Afox rx570 8gb
• Anakart: Gigabyte Ga-h161m-ds2
• RAM: 12GB 1600mhz
• PSU: Cooler master mwe 230v 750

Moderatörün son düzenlenenleri:

Can Akbaş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
602
Bu sorun birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir fakat genellike PSU ya da GPU kaynaklı oluyor.

Can Akbaş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
602
1 yıldır bu sorunla karşılaşıyorum gta 5, r6, PUBG gibi oyunların yükleme ekranında 250 350 400 fps olunca ekran da no signal hatası alıyorum hatta bazen oyun oynerken bile sistem donuoyr pc çalışmaya devam ediyor reset atana kadarda düzelmiyor. Hatası baktım Kernel-power 41 (63) çıktı çözümü var mı ?

islemci İ5 3330
ekran kartı Afox rx570 8gb
ana kart Gıgabyte Ga-h161m-ds2
ram 12gb 1600mhz
psu Cooler master mwe 230v 750
başka bir psu deneyebilirsin

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
1 yıldır bu sorunla karşılaşıyorum GTA 5, R6 ve PUBG gibi oyunların yükleme ekranında 250 350 400 fps olunca ekran da no signal hatası alıyorum hatta bazen oyun oynerken bile sistem donuyor pc çalışmaya devam ediyor. Reset atana kadar da düzelmiyor. Hatası baktım Kernel-power 41 (63) çıktı çözümü var mı?

• İşlemci: Intel i5-3330
• Ekran kartı: Afox rx570 8gb
• Anakart: Gigabyte Ga-h161m-ds2
• RAM: 12GB 1600mhz
• PSU: Cooler master mwe 230v 750

Sistemin güç kaybına uğradığı için yük altına girdiğinde bu problem oluşuyor. Arkadaşların dediği gibi %90 güç kaynağı ile alakalı sıkıntı var. Dönüştürücü veya kablo kaynaklı Kernel Power hatası almazsınız.

KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sistemin güç kaybına uğradığı için yük altına girdiğinde bu problem oluşuyor. Arkadaşların dediği gibi %90 güç kaynağı ile alakalı sıkıntı var. Dönüştürücü veya kablo kaynaklı Kernel Power hatası almazsınız.

Tv de denenim yine oldu dönüştürücü ile alakası yokmuş

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Farklı bir PSU ile denemeden olasılığın yüksek olduğu bu bileşeni test listenizden çıkartamazsınız. Sistem ne kadar açık kalıyor bilmiyorum ama OCCT yazılımıyla POWER testi başlatabilirsiniz. Test esnasında benzer bir hata sistem kapanması vs. olursa PSU sorununuz olma ihtimali %5 daha artar.

KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Farklı bir PSU ile denemeden olasılığın yüksek olduğu bu bileşeni test listenizden çıkartamazsınız. Sistem ne kadar açık kalıyor bilmiyorum ama OCCT yazılımıyla POWER testi başlatabilirsiniz. Test esnasında benzer bir hata sistem kapanması vs. olursa PSU sorununuz olma ihtimali %5 daha artar.
Hocam kaç dk sürmesi lazım testin

KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Minimum 5dk. yeterlidir. Zaten PSU 'da sorun varsa ilk 1dk. içinde sistem kapanacaktır. Diyelim ki PSU bunu atlattı ihtimal %50 'ye düşüyor. Yani diğer her bileşen gibi PSU olma ihtimali %50.
Hocam 8. saniyede dondu yine ama anlam veremiyorum 750w cooler master markalı psu 2 yıl içinde neden böyle yapar ki
Edit : Tekrardan yaptım testi 5 dk yı tamamladı bir sıkıntı olmadı testden sonra aynı sorun yaşandı

Son düzenleme:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Bence 5dk yeterli değil en en az 15dk çalışabilmesi lazım sistemin. Ayrıca her ne kadar Cooler Master popüler ve güzel ürünleri olan bir marka olsa da PSUlarının büyük bir çoğunluğu başarısız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk testte donduysa yüke bağlı sorun oluyor demektir. Marka ve W değeri önemli değil üründe sorun varsa vardır. 5dk. değil de 15-30dk. arası deneyin birde.

KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İlk testte donduysa yüke bağlı sorun oluyor demektir. Marka ve W değeri önemli değil üründe sorun varsa vardır. 5dk. değil de 15-30dk. arası deneyin birde.
8.dakikada sistem dondu. Hocam sıkıntı psu da gözüküyor değilmi psu yu değişirsem düzelir mi ? yani başka bir parçada sıkıntı çıkmasın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
%100 garantisini vermiyorum ama sorun PSU gibi duruyor evet. %90 ihtimalle yeni ve iyi bir PSU ile sorun çözülecektir ama ürünün garantisi varsa servise verin derim PSU için konuşuyorum. Masraf yaparsınız üründe sorun yoktur filan sonra sorumluluk almam bu konuda.

Bellekleri memtest86 ile test edin bazen belleklerde güç odaklı hatalar verdirebiliyor. Sorun çıkmaz ise bellekleri de sorun olabilecek bileşenlerin listesinden çıkartabilirsiniz.

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Hocam saf bi furmark yap bi.
Tüm sistemi degil sadece ekran kartini kullanacağı için PSU için fazka yük oluşturmaz büyük ihtimalle.
Inşallah PSU bozuktur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece ekran kartına test yapılsa da aynı şeye denk geliyor. Sistemdeki en yüksek gücü genelde ekran kartı çekiyor zaten. PSU sorun gibi sizde. Ama sistem eski görünüyor videoda ekran kartı dahil her şey sıkıntı olabilir.

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Sadece ekran kartına test yapılsa da aynı şeye denk geliyor. Sistemdeki en yüksek gücü genelde ekran kartı çekiyor zaten. PSU sorun gibi sizde. Ama sistem eski görünüyor videoda ekran kartı dahil her şey sıkıntı olabilir.
Evet olabilr eger o islemcinin Pl ile oynamadiysa 65-80W işlemci anakart+ram+Ssd veya Hdd+fanlar vesaire vesaire 25-30W cekiyor maks.
Yani 100-110W.
Hocam ya anakart ya PSU gitmiş olabilir ama inşallah Ekran kartı gitmemiştir.
Şimdi bi Cinebench R23 yap sadece islemciye yukleneceginden eğer onda da kapanirsa kesinlikle ya Anakart ya Psu çünkü 70-80w gucu kaldiramayan PSU da ne bilim.
Bi dene sonucu at.
Hwinfo ya Hwmonitor den de acik kalsın köşede işlemci Ekran kartı V una bakarız.
Hadi Hocam bekliyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri