Laptop ram tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kaage

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Acer AN515-56 mode[post-newattachement][/post-newattachement]l laptopa sahibim. İçerisinde (aşağya CpuZ sslerini bıraktım) single chanel 16 gb ddr4 3200mhz ram var. CpuZ den edindiğim ram part numarasını internetten arattığımda aynısından bulamadım maalesef dual chanle yapmak için hangi rami almalıyım.
Şimdiden yardım ve görüşleriniz için teşekkür ediyorum. 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Laptop ram tavsiyesi

Bilgilere göre 3200MHz CL22 1.2V bir bellek kullanıyorsunuz. Aynı belleği bulamadıysanız aynı özelliklerde bellek alıp deneyebilirsiniz. %90 bir sorun çıkmıyor ama azda olsa uyumsuzluk riski var.

Önemli bir uyarıda bulunayım. Belleğinizin birebir aynı boyutunda bellek alın. Yani 16 + 8GB yapmayın. Sebebi bellek yongalarının sayısı DUAL Channel çalışma prensibini doğrudan etkiliyor. Yani 16GB belleğinizde 4 veya 8 adet bellek yongası varsa 8GB bellekte normal şartlarda yarısı kadar yani 4 adet olacağından uyum sorunu yaşayabilirsiniz. Bu yüzden aynı yonga sayısında aynı kapasitede belle tercihi yapın.

KS

Kaage

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Laptop ram tavsiyesi

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bilgilere göre 3200MHz CL22 1.2V bir bellek kullanıyorsunuz. Aynı belleği bulamadıysanız aynı özelliklerde bellek alıp deneyebilirsiniz. %90 bir sorun çıkmıyor ama azda olsa uyumsuzluk riski var.

Önemli bir uyarıda bulunayım. Belleğinizin birebir aynı boyutunda bellek alın. Yani 16 + 8GB yapmayın. Sebebi bellek yongalarının sayısı DUAL Channel çalışma prensibini doğrudan etkiliyor. Yani 16GB belleğinizde 4 veya 8 adet bellek yongası varsa 8GB bellekte normal şartlarda yarısı kadar yani 4 adet olacağından uyum sorunu yaşayabilirsiniz. Bu yüzden aynı yonga sayısında aynı kapasitede belle tercihi yapın.

çok teşekkürler hocam iyi forumlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri