Laptop Ses Problemi

MuhammedColaker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
25 Ara 2021
Mesajlar
74
Tepki
8
Konum
58 | Sivas
Merhaba,

Dizüstü bir bilgisayar kullanıyorum, son 2 haftadır bilgisayar çalışıyorken çok acayip bir cızırtı sesi geliyor. Ben fanlardan geldiğini düşünüyorum ama internetten araştırdığımda ssd veya harddiskinde bu tür ses yapabildiğini yazmışlar. Ben bilgisayarımı sürekli ses yapsa da şu anlık sorunsuz kullanabiliyorum ileride bir sorun çıkartır mı ciddi bir problem mi anlayamadım.

Maddi olarak durumum iyi olmadığı içinde bir tamirciye götüremiyorum ama bilgisayarımın da tamamen bozulmasını istemem o yüzden bu sorunun ne kadar ciddi bir sorun olup olmadığını forumdaki bu konuda bilgi sahibi kişilerden  öğrenmek isterim.
 

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
7 Ocak 2022
Mesajlar
212
Tepki
2
Konum
Belirtilmemiş
Cvp: Laptop Ses Problemi

Büyük ihtimal ses bataryadan geliyor. Dediğim gibiyse bir sorun çıkarmaz
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,129
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Cvp: Laptop Ses Problemi

HDD disklerde cızır cızır bir okuma sesi gelir arada veya işlem sırasında sürekli olarak ancak sesi spesifik olarak ayırt edilebilir. Yani ses kaydı olmadan 100% odur diyemeyiz. SSD diskten bu tarz bir ses çıktığını hiç duymadım ve görmedim. Onun olacağını sanmam. Fan veya batarya odaklı olabilir alternatiflerinde. Fan ise sorun değil ama bataryaysa sorun çıkartma potansiyeli yüksektir uzun vadede.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst