Laptopu Temizledim, Fanı Açıldıktan Sonra Çalışıp Duruyor

onurk16

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]D[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]a[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]ha önce 2 kere t[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]em[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]izlediğim laptopumu [/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]aynı[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif] şekil[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]de[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif] temizledim.Ama laptop 5-6 saniye çalıştıktan sonra fan kendi kendine duruyor.Ama dururken zorlanma yok, yani kendi kendini durduruyormuş gibi.İlk söktüğümde fanı sabitlemek için sıkılan 2 vidadan birini kırmıştım o yüzden fan biraz yamuk duruyor ama eskiden beridir böyle çalışıyordu, onda bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama sadece gürültülü çalışıyor ve çok [/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]hız[/font][font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]lı dönüyormuş gibi geldi bana.Soğutma bakırı buz gibi ama 5 saniye çalışınca hafif ılık oluyor.Yani bi kaç dakika çalıştırsam çok ısınır.Bu arada laptop normal bi şekilde açılıyor ve ekrana görüntü geliyor.İlk önce fan duruyor, ardından windows ekranı gelirken bilgisayar kapanıyor. Markası casper 2013 yılında almıştım.[/font]

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Güç tasarrufu için genelde serin oldukça fanlar durabilir. Bakım sonrası iyice soğuyan blok eşik sıcaklılara gelene kadar fan gerektirmiyordur.
Yüke veya bir süre kullanım ile takip edebilirsiniz.
Bunların dışında tamamlanmayan devre olabilir. Montajda eksik kalmış bir şaşi bağlantısı unutulmuş bir vida. Yada araya sıkışmış bir kablo ile kısa devre oluştu ise kendini kapatabilir.

Diğer ihtimal güç yönetimi. Windows yüklemesinde işlemci %100 olur ve adaptöre asılır. Eski olduğu için bilgisayarlar da olduğu gibi önem taşıyan güç kaynağınızı değiştirmeyi deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri