gece atmıştım fotoğrafı silinmiş hemen atayım tekrarYazmıştım ama mesaj silindi. DDR4 1866MHz Ram desteği varmış ve yanlış bakmadıysam 2 slot varmış , CPU-Z uygulamasını indirip bilgileri paylaşırsanız sizdeki Ram hangi CL değerinde ona göre bakıp eğer varsa aynı yoksa da en yakın özelliklerde Ram önermeye çalışabilirim.
Sunucu değişikliği oldu denildi o yüzden silinmiş. Bende aynı mesajı 2 kere yolladım.gece atmıştım fotoğrafı silinmiş hemen atayım tekrar
attımYazmıştım ama mesaj silindi. DDR4 1866MHz Ram desteği varmış ve yanlış bakmadıysam 2 slot varmış , CPU-Z uygulamasını indirip bilgileri paylaşırsanız sizdeki Ram hangi CL değerinde ona göre bakıp eğer varsa aynı yoksa da en yakın özelliklerde Ram önermeye çalışabilirim.
hocam şuan laptopunda 4x4 8 gb ram bulunuyor arkadaş bunu 8x8 yapmak istiyorŞey kafamı karıştırdı. Bir tarafta 8 GB yazıyor diğer tarafta 4 GB yazıyor. Bu bilgisayar>özellikler kısmından kaç GB Ram olduğuna bakabilir mi ? Eğer 4 GB ise ikinci el buldum. Ram eski olduğundan şuan satılmıyor. Aynı olmayan Ram lerde sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek olduğundan aynı Ram bakmaya çalıştım.
Ben bulduklarımı paylaşayım.
AIDA64 kurun ve Anakart > Çipset bölümünden Kuzey Köprüsü altında öğrenebilirsiniz çipsetin desteklediği frekans türlerini.Arkadaşım laptopunun ram miktarını artırmak istiyor artırmadan önce bilgisayarın desteklediği maximum mhz miktarını öğrenmek istiyoruz nasıl öğrenebiliriz yardımcı olabilir misiniz?