Laptopun desteklediği max mhz miktarını öğrenmek

yasinyldz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşım laptopunun ram miktarını artırmak istiyor artırmadan önce bilgisayarın desteklediği maximum mhz miktarını öğrenmek istiyoruz nasıl öğrenebiliriz yardımcı olabilir misiniz?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Tam olarak laptop modelini yazarsanız araştırabilirim yada CPU-Z uygulamasını indirip bir sürü bilgiye oradan ulaşabilirsiniz. Ram almadan önce aynı marka model Ram var mı diye bakılmalı çünkü farklı Ramlerin sorun çıkarma olasılığı aynı marka model ürüne göre daha fazla. CPU-Z uygulamasında frekansı , CL değeri , voltajı falan yazıyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Yazmıştım ama mesaj silindi. DDR4 1866MHz Ram desteği varmış ve yanlış bakmadıysam 2 slot varmış , CPU-Z uygulamasını indirip bilgileri paylaşırsanız sizdeki Ram hangi CL değerinde ona göre bakıp eğer varsa aynı yoksa da en yakın özelliklerde Ram önermeye çalışabilirim.

KS

yasinyldz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yazmıştım ama mesaj silindi. DDR4 1866MHz Ram desteği varmış ve yanlış bakmadıysam 2 slot varmış , CPU-Z uygulamasını indirip bilgileri paylaşırsanız sizdeki Ram hangi CL değerinde ona göre bakıp eğer varsa aynı yoksa da en yakın özelliklerde Ram önermeye çalışabilirim.
gece atmıştım fotoğrafı silinmiş hemen atayım tekrar

KS

yasinyldz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
attım

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    222.8 KB · Görüntüleme: 11
  • 2.png
    2.png
    228.1 KB · Görüntüleme: 9
  • 3.png
    3.png
    208.7 KB · Görüntüleme: 13

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Şey kafamı karıştırdı. Bir tarafta 8 GB yazıyor diğer tarafta 4 GB yazıyor. Bu bilgisayar>özellikler kısmından kaç GB Ram olduğuna bakabilir mi ? Eğer 4 GB ise ikinci el buldum. Ram eski olduğundan şuan satılmıyor. Aynı olmayan Ram lerde sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek olduğundan aynı Ram bakmaya çalıştım.

Ben bulduklarımı paylaşayım.

KS

yasinyldz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şey kafamı karıştırdı. Bir tarafta 8 GB yazıyor diğer tarafta 4 GB yazıyor. Bu bilgisayar>özellikler kısmından kaç GB Ram olduğuna bakabilir mi ? Eğer 4 GB ise ikinci el buldum. Ram eski olduğundan şuan satılmıyor. Aynı olmayan Ram lerde sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek olduğundan aynı Ram bakmaya çalıştım.

Ben bulduklarımı paylaşayım.

hocam şuan laptopunda 4x4 8 gb ram bulunuyor arkadaş bunu 8x8 yapmak istiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arkadaşım laptopunun ram miktarını artırmak istiyor artırmadan önce bilgisayarın desteklediği maximum mhz miktarını öğrenmek istiyoruz nasıl öğrenebiliriz yardımcı olabilir misiniz?
AIDA64 kurun ve Anakart > Çipset bölümünden Kuzey Köprüsü altında öğrenebilirsiniz çipsetin desteklediği frekans türlerini.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri