Verdiğiniz bütçeye çıkabilirsem xpg alabilirim ama çıkamassam bu modeller nasıl peki hocam good ram 'e göre ?Bu bütçeye 1TB DRAM yongası olan M.2 bulmanız çok olası değil. En uygun fiyatlı ve kaliteli DRAM yongası olan M.2 disk şuan için bu Adata XPG SX8200 Pro 1TB 3350-2800MB/s - 1.722 TL ürün şuan için.
GoodRam 1TB PC500 2050-1650MB/s- 1.499 TL bu ürün bütçenize alabileceğiniz bir DRAM yongası olmayan 1TB M.2 disk.
Yurtdışı olması farketmez ise hangisini önerirsiniz hocam ?WD ve Crucial ürünleri DRAM yongası olmayan diskler GoodRam gibi tercih edilebilirler ama o 2 üründe Yurtdışı üzerinden geliyorlar zaten Amazon.com.tr adresinde yazıyor bilginiz olsun.
TR üzerinden alınacaksa APACER modeli yerine GoodRam diski seçin.
Yurtdışı olması farketmez ise hangisini önerirsiniz hocam ?
Hocam naptın az daha dediğin benim bütçenin tam 2 katı 3 bin TL attığın ürünWD_Black SN770 1TB NVMe dahili Gaming-SSD; PCIe Gen4 Teknolojisi, 5.150 MB/saniyeye kadar. Okuma hızı, M.2 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
WD_Black SN770 1TB NVMe dahili Gaming-SSD; PCIe Gen4 Teknolojisi, 5.150 MB/saniyeye kadar. Okuma hızı, M.2 : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Az daha çıkıp şunu alabiliyor musunuz?
Fiyatı ben paylaştığımda 1700 TL idiHocam naptın az daha dediğin benim bütçenin tam 2 katı 3 bin TL attığın ürün![]()
Bu iyiymiş. Hele ki 1499 TL fiyata çok iyi.Ayrıca bu ürün amazonda bugün anlık olarak 1499 TL ye düştü eğer tekrar düşerse çok iyi olur takip edebilirsin.
Sorma çok ani yakaladım ama düşme potansiyeli var gibi tekrar. Düşerse paylaşırım zaten.Bu iyiymiş. Hele ki 1499 TL fiyata çok iyi.
Kötü disk değil ama DRAM yongası olmasına rağmen bu üründe Nand ömrü hızlı tükeniyor diye konu açan birkaç kişi görmüştüm yabancı kaynaklarda. Aslında 5 yıl değil de 3 yıl garantili olmasından sinyal veriyor zaten. Bence indirim denk getirip paylaştığın Sandisk gibi diskler almak daha doğru olur.Az da olsa Dram var.
![]()
APACER AS2280P4 1TB M2 PCIe NVMe Gen3X4 SSD
APACER AS2280P4 1TB M2 PCIe NVMe Gen3X4 SSD En Uygun Fiyat Garantisi,www.dfsbilgisayar.com
Ayrıca bu ürün amazonda bugün anlık olarak 1499 TL ye düştü eğer tekrar düşerse çok iyi olur takip edebilirsin.
Eğer şuan performans kaybı olmadan voltaj düşürmek işe yaradıysa masrafı ihtiyacınıza aktarın derim. Depolamaysa oraya yok başka bir eksik varsa oraya aktarılmalı.Favoriledim hocam takip edeceğim, teşekküler.
@ugur.gozaydin hocam ayrıca bir şey danışacağım size biliyorsunuz işlemci soğutmadan yana sıkıntılıyım voltaj düşürerek kullanıyorum şuan sizce ilk etapta bu bütçemle sıvı soğutma mı almalıyım yoksa m2 ssd mi önceliğim olmalı ? sistemde 240 gb sata ssd var 2 tb da harddisk var. m2 yok ama.
HDD diskten takılan bir oyunu SSD diske alıp kontrol edin. Eğer yine sorun olursa işlemci veya başka bir şeydir. Ama sorun çözülürse diskten olabilir.Bilmiyorum ama oyunlarda bazen fps drop yiyorum ara arada olsa bu acaba harddisk ten mi kaynaklı oyunlar harddiske kurulu yoksa işlemci voltaj düşüklüğünden mi ? eğer hdd ise m2 alacağım.
Yarın dediğiniz gibi bir deneyeceğim bakalım olacak mı, sonuçları paylaşırım teşekkürler.HDD diskten takılan bir oyunu SSD diske alıp kontrol edin. Eğer yine sorun olursa işlemci veya başka bir şeydir. Ama sorun çözülürse diskten olabilir.
DRAM yongası olmayan Samsung 980 ürününü yurtdışından almanın bence bir mantığı yok. Zaten 1600 TL küsür fiyatlara DRAM yongasız diskler var ki 1 adet önermiştim zaten.@ugur.gozaydin bunlar nasıl hocam varmı bunda dram ?
SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB
Netac N930E Pro 1 TB