Maksimum 10.500 tl tutacak monitör dahil bir oyuncu sistem tavsiyesi

KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Hayır,yarım saattir powerlere bakıyorum sinerji de. Yazdığım powerinde sadece 8 pin cpu beslemesi varmış. Bize lazım olan bi tane 8 pin bi tane de 4 pin olacak şekilde ,toplam 2 tane çıkışı olan bi power. Yoksa adaptör,kablo ,şu bu arayacağız.
Sinerjide böyle bi powr bulamadım. 700-800 tl civarı olanlarada zaten bakmadım. Düşünüyorum şu an.
BU yeni nesil ankartların fazla cpu besleme girişleri genelleşti gibi. Hadi 4 pini boş geçelim diyeceğim,overclock için düşünelim. Fakat 9700K gibi yüksek watt harcayan bi işlemci de ,beni düşündürüyor açıkçası.

napacaz pekii..

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Kabloya ihtiyacımız var. Esasen önce kabloyu takmadan da deneyebiliriz sistemi,ama işi garantiye almakta yarar var.
İşlemcilerin watt tüketimi arttıkça ,anakartlardaki bu cpu ,işlemci besleme soketleri de çoğalmaya başladı.

KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Kabloya ihtiyacımız var. Esasen önce kabloyu takmadan da deneyebiliriz sistemi,ama işi garantiye almakta yarar var.
İşlemcilerin watt tüketimi arttıkça ,anakartlardaki bu cpu ,işlemci besleme soketleri de çoğalmaya başladı.

kafam karıştı tamamen benim. daha önce tamam dedğimiz sistem bir anda kablo falan mevzusuna sıkıntıya mı düştü :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ben sana baştan beri hiç 9700K önermedim ki. Hep 8700 üzerinden gittim.Mesajlarımda ,var.  :(
Bu 9700k Nın güç tüketim olayı,yeni nesil ankartlar falan işin içine girince,haliyle bazı şeylerde ekleniyor ,isteniyor.

KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ben sana baştan beri hiç 9700K önermedim ki. Hep 8700 üzerinden gittim.Mesajlarımda ,var.  :(

sinerjide yokmu güç kaynağı hiç buna uygun peki fiyat falan onemlı degıl ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sercihan Yıldız' Alıntı:
met 61' Alıntı:

sinerjide yokmu güç kaynağı hiç buna uygun peki fiyat falan onemlı degıl ?
Bakayım.

Bulduğum power 1200 tl. Kesinlikle o para verilmez.
 Mecburen  anakartı değiştirme yoluna gittim. Sadece 8 pin beslemesi olan Asus anakart. prime -A serisi.8 pinin yanına overclock için,için fazla güç verebilecek ,cpu overvoltage jumperi koymuşlar.Başka bi seçeneğimizde  pek yok,9700K için .
https://www.sinerji.gen.tr/asus-z390-a-prime-2133mhz-4266mhzoc-1151p-v2-atx-anakart-pmu416834

8700 alsaydık,hiç bunlar sorun olmayacaktı. Bu 9700K işi iyice kafanı yordu. Sen bilirsin ama,bu kadar kafan karıştıysa,9600K al geç o zaman derim. Bi 9700K kadar ömürlü olmayacak ama,işini yine de görecek. 8 PİN beslemeli bi anakrtta ayarlarız..Çünkü iyice ,sıkıldın sende. :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Niye bu kadar dert ettinizki https://www.sinerji.gen.tr/msi-z390-a-pro-2133mhz-4400mhzoc-1151p-v2-atx-anakart-pmu416499 bu anakartta sadece tek bir tane 8 PiN CPU güç girişi var her PSU ile uyumlu. Aşağıdaki 4 PiN bağlantı CPU güç girişi değil ekstra Ekran Kartı güç beslemesi bağlantısı O.C. yapılacaksa üst seviye PCI girişine fazladan güç sağlıyor.

hocam o zaman bu sistemde sadece anakartı bu yapıp alayımmı. gerisi uyumlumudur benim topladıgım sistemde.

0d1341d3fce.png

EN SON BU ŞEKİL TAMAM MIDIR O ZAMAN

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gerisi uyumlu zaten Sinerji Toplama hizmetini eklmeişsiniz olnar size siparşinizi verince sorun olursa geri dönüş yaparlar. Anakrtı dediğim anakart yapın yeterli.

Monitörü değiştirin GamePower filan hiç gerek yok bu işte yeni bir firmamın ürünün almaya.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Doğru. Ben onu cpu pwr olarak görmüşüm. PCI yazıyor.

Fakat seçilen anAkart MSI değil.Gigabyte gaming x.

MSI anakart, güç aşama listesinde  ,aşağıda.Tedirgin oldum, ,9700K,9900K için yüksek güç listelerinde olan anakartları öneriyorum.

KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Gerisi uyumlu zaten Sinerji Toplama hizmetini eklmeişsiniz olnar size siparşinizi verince sorun olursa geri dönüş yaparlar. Anakrtı dediğim anakart yapın yeterli.

Monitörü değiştirin GamePower filan hiç gerek yok bu işte yeni bir firmamın ürünün almaya.

YAAA sımdıde 300 tl fark olustu sıstemler pahallanmıs ekran kartı ve işlemci. cıldırcam ya.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde Kasayı bence o kadar pahalı almayın Sharkon TG5 RGB modeli gayet şık ve kullanışlı bir kasadır onu alın 100 küsür TL oradan kıslır birde soğutmaya fazla vermişsiniz gerek yok Akasa A20 yada R20 modellerinden birisini koyun gitsin. 200 TL 'de oradan kısılır. RAM 'ide RGB almışsınız zevk meslesi ama bence 200 TL daha ucuza aynı hızda yine Corsair marka Vengence modellerini alın. 200 TL 'de oradan kısılır.

Monitör bu;
https://www.sinerji.gen.tr/viewsoni...vi-d-freesync-curved-gaming-monitor-pmu416888

RAM bu;
https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...hz-cl16-ddr4-ram-cmk16gx4m2d3000c16-pmu416927

Kasa bu;
https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-tg5-rgb-usb-30-fan-kontrolculu-atx-mid-tower-kasa-pmu414372

Soğutucu bu;
https://www.sinerji.gen.tr/akasa-venom-a20-sari-fan-240-mm-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-pmu71862

KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birde Kasayı bence o kadar pahalı almayın Sharkon TG5 RGB modeli gayet şık ve kullanışlı bir kasadır onu alın 100 küsür TL oradan kıslır birde soğutmaya fazla vermişsiniz gerek yok Akasa A20 yada R20 modellerinden birisini koyun gitsin. 200 TL 'de oradan kısılır. RAM 'ide RGB almışsınız zevk meslesi ama bence 200 TL daha ucuza aynı hızda yine Corsair marka Vengence modellerini alın. 200 TL 'de oradan kısılır.

hocam valla almısken bir kere alayım en guzellerı olsun ıcımde kalmasın dıyorum ben yaa.  en son bu şekil siparişi vericem şimdi. herşey uyumluysa veriyorum sımdı uyumlu deyın alıcam boyle ?

0d1341d3fce.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

Sercihan Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu şekile getirdim o zaman. ben o sogutucuyu rgb diye almak ıstedim. cok guzel duruyordu. ama fiyatlar pahallanmıs. 2 saat once rgb sogutuculu sıstemı aynı fıyata alabılrıdım ama ıste power falan anakart secımı derken gec kaldık. monitör iyi cok arastırdım samsung panel kullanıyorlar. su an tamam mıyız ? anakart ıslemcı ram ekran kartı power hersey uyumlumu hocam sıstem darbogaz falan olmazsa alıyorum.

e61b587b2ee.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri