Mavi ekran

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarımdaki bu sorun beni ilAllah ettirdi gerçekten.
5-6 aydır uğraşıyorum.Bazen 3 saatte bazen 5 saatte bazen ise 10 saate falan alıyorum ama hemen değil bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Mavi ekran hataları en başta, ramlerden olur. Ramlerinizi kontrol etmişsinizdir sanırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format atmayı denediniz mi? Ayrıca özellikle bir şey yaptığınızda mı oluyor? Örneğin; Oyun oynarken yada tarayıcı açıkken gibi gibi bir rutini var mı? Eğer varsa bu yardımcı olur soruna. Genelde 3 sebep vardır; 1. si Windows kaynaklı bir sorun ki bunu en kolay format atarak çözersin yada yazılım bazlı bir sorundur bunu da Windows 'ta ilk başta Windows Defender harici bir yazılım ile Virüs taraması yaparsın ve akabinde genel geçer kalıntı dosyalarını temizlersin ve soruna sebep olan her neyse bunu bulmak için bir kaç yöntem daha uygularsın bu uzun iş biraz ama çözüme ulaşır. 2. si donanım kaynaklı bir sorun en başta ısınmaya dayalı olan bir sorun olabilir buna sebep olacaklar İşlemci / Ekran Kartı ve RAM ısıları önce işlemci macununa sonra garantisi bittiyse ve anlıyorsan Ekran Kartı macununa bakarsın sonrasında RAM 'lerinin ısısına ve tüm parçaların soketlerine doğru oturup oturmadığına bakarsın eğer bunlarda değilse sorun kesin olarak eminsen bu parçalardan ve HDD kullanıyorsan arızalı olabilir BAD Sectör olabilir diskte HDD Tune ile taratıp BAD Sectör var mı yok mu bakarsın varsa sorun bu olabilir. Son olarak elektiriksel bir sorun olabilir kaçak veya PSU 'dan kaynaklı ani yük dengesizliği vs. gibi bir sorun olabilir.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format atmayı denedim attımda ama düzelmedi büyük ihtimalle donanımsal teşekkürler yorumlarınız için ram lerden olabilir yarın ram alıcağım düzelmesse tekrar yazarım sağolun.

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ramden kaynaklı olması olas bende senin gibiydim ramı arziasi var mi diye teste goturmuştum ramin perti çıkmıştı mavi ekranın yanısıra oyun setuplarında kurarken gereksiz hatalar oyunlarda gereksiz hatalar alıyordum ramden sonra duzeldi

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
Format atmayı denedim attımda ama düzelmedi  büyük ihtimalle donanımsal teşekkürler yorumlarınız için ram lerden olabilir yarın ram alıcağım düzelmesse tekrar yazarım sağolun.
 Hemen masrafa girmeyin. müsaitse,ram/ramlerinizin anakart üzerindeki yerlerini değiştirin. Ramlerinizi tek tek deneyin.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlerimin 1ini çıkardım mavi ekran vermedi yaklaşık 2 saat kadar bişey olmadı sorun ram slotundaysa bunu nasıl çözerim

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
O zaman ilk olarak yukarda yaptığın şekilde bi süre kullan. Hiç mavi e.vermezse;
1.Çalışan rami sök ve ilk söktüğünü, aynı slota tak. Bu şekildede,yani tek ram ile (iki ramide, aynı slotta denemiş oluyoruz) bi süre kullan. Mavi e. verecek mi.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Slot tamiri bi ihtimal garantisi dolmadıysa,yaparlar.Ama acele etme ,slot olayı en son çözüm.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 slot ta da ram var aynı şekilde 1 saat 50 dakika falan sonra mavi ekran verdi ama bu sefer hata kodu değişti (birde ısınmadan şüphe ettiğim için kasanın 1 kapağını çıkarttım ondan sonra hata kodu değişti)

Nvlddmkm.sys diye bir hata

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
abisananeya' Alıntı:
2 slot ta da ram var aynı şekilde 1 saat 50 dakika falan sonra mavi ekran verdi ama bu sefer hata kodu değişti (birde ısınmadan şüphe ettiğim için kasanın 1 kapağını çıkarttım ondan sonra hata kodu değişti)

Nvlddmkm.sys diye bir hata

o hata e.kartı ile ilgili. e.kartının sürücüsünü bi değiştirsene.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Slot haricinde RAM 'de kısa devre çekiyor olabilir yani arızalanmış olabilir. Diğer tüm yazdıklarımı kontrol ettin mi?

Nvlddmkm.sys hatasının çözümü şu şekilde;

Önce doğru ekran kartı sürücüsünü NVIDIA veya AMD 'den indirin ve bir USB 'ye atın sonrasında biraz sıkıntı olabilirsiniz bulmanız.

1. PC 'nizi Güvenli Modda çalıştırın.

Windows 10 için; Windows 10 Güvenli Modda başlatma bu bağlantıdan bakabilirsiniz. Sistem açılınca sürücünüzü tekrar kurun.
Windows 7 için;
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatılırken Windows logosu gözükmeden F8 tuşuna üst üste basın.Güvenli mod ekranı gelmeden Windows logosu gözükürse başarılı olmadınız demektir ve yeniden başlatıp F8 tuşuna basmanız gerekecektir.
  • Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa, ok tuşlarını kullanarak güvenli modda başlatmak istediğiniz işletim sistemini vurgulayıp, ardından F8 tuşuna basın.
  • Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranında, ok tuşlarını kullanarak istediğiniz güvenli mod seçeneğine gelip ENTER tuşuna basın ve sistem açılınca sürücünüzü tekrar kurun.
Bunlar işe yaramaz ise Driver Booster ile sistemde ki tüm eksik sürücüleri taratıp kurun ve PC 'yi yeniden başlatın.

KS

abisananeya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hd tune programı ile tarama yaptım hızlı taramada bişey çıkmadı ama daha ayrıntılı tarayınca 1 tane sorun çıktı bu yüzden mavi ekran olabilirmi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir zaten size ilk önerilerimin arasında HDD 'nizi BAD Sectör için taratın demiştim HDD 'nizde ki o hata Windows 'un yazılı olduğu kısımda ise Mavi Ekran alırsınız o alan kullanılmaya başlandığında. BAD Sectör hatası onarımı yapılabilir sonucu olumlu yada olumsuz çıkar şansınız %50 civarında ancak elinizde başka bir disk varsa ona bir sistem kurup sorun disktemi anlayabilirsiniz.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
1 adet bad sectör den sorun çıkmaması lazım.Aynı driveri yükleme. Farklı olsun.
Bir de bios ayarlarını ,biostan tekrar default yap.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri