''MSI A520M PRO'' MU Asus Prime B450M-K II Mİ ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tasarımcı59

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba,

Şimdilik ekran kartı olarak GIGABYTE GeForce RTX 2060 WINDFORCE OC 6GB GDDR6 192 Bit ve işlemci olarak AMD RYZEN 7 2700X 8 Core, 3,70-4.30GHz 105W RGB LED Wraith Prizma FAN AM4 BOX satın aldım. Bunlara uygun olacak ana karta karar veremedim. Hangi ana kart daha iyi neden? (4400 MHz ve üzeri seçmemin nedeni daha sonra ram yükseltmeyi düşünmemdir.) Bunlar dışında öneri verebilecek olan varsa sevinirim. 

https://www.itopya.com/msi-a520m-pro-4600mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-vga-matx-anakart-/

https://www.hepsiburada.com/asus-pr...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=0.65.9

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizi zaten önermiştim ve başka sorunuz var mı diye sormuştum ve yok demiştiniz.

Neyse sorunuza gelirsek MSI A520M PRO modeli daha avantajlı bir anakarttır. Bütçeniz varsa MSI B550M PRO-VDH WIFI - 1.064 TL bunu alabilirsiniz. Yada MSI A520M PRO bu anakartın aynısı sadece Wifi artısı ile MSI MAG A520M VECTOR WIFI - 699 TL bu modeli alabilirsiniz.

Ayrıca RAM frekansı konusunda 4400MHz vs. onlara takılmanıza gerek yok. Ryzen 2000 serisi ile 3200MHz üzerine çıkmanız hem zor hem de performans kaybı yaratır. Ryzen 3000 serisi içinde en iyi RAM frekansı performanstan kayıp vermeden 3600MHz hızıdır yani o RAM frekansına anakartta bakmanız pek bir anlam ifade etmiyor.

KS

Tasarımcı59

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Önerdiğiniz sistem için teşekkür ederim ve sonradan aklıma takılan bir konu oldu. Sorma gereği duydum. Yani kıllık olsun diye tekrar konu açmadım. Neyse tekrar teşekkürler. Konuyu kapatabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tasarımcı59' Alıntı:
Önerdiğiniz sistem için teşekkür ederim ve sonradan aklıma takılan bir konu oldu. Sorma gereği duydum. Yani kıllık olsun diye tekrar konu açmadım. Neyse tekrar teşekkürler. Konuyu kapatabilirsiniz.
Kıllık olsun diye demedim zaten ve öyle yaptığınızı da düşünmedim :D 

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri