MSİ B350M VDH BİOS Hakkında

Ali Paksoyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Başlıkta belirttiğim gibi anakarta sahibim. İşlemci olarakta R5 2600 kullanıyorum. Aklıma takılan birşey oldu. İşlemci boşta iken 3.8 3.9 Ghz den aşagıda çalışmıyor. İşlemcim 3.9 Overclocklu bu arada. Yük altında olmadığı halde 3.4 3.5 Ghzlerde neden çalışmıyor. Manuel overclock yaptığım içinmi sabit frekansta çalışıyor. Bios'da OC GENİE 4 butonu var. Ne işe yarıyor bilenv var mı. Birde İşlemci frekansını yük altında olmadığında düşük frekansta çalışmasının yolu var mı. Ben mi yanlış birşeyler yaptım acaba . Şimdiden teşekkürler. Resim alıntıdır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ile uğraşmadan en düşük frekans ayarını Windows üzerinden halledebilirsiniz.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuma girin ve seçili olan güç planınızın Ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın ve sonraki sekmede Gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede yukarıdan doğru planda olduğunuza dikkat edin Etkin yazan şuan kullandığınız oluyor sonra aşağıdaki listeden İşlemci güç yönetimi ayarını açın ve En düşük işlemci durumu ayarını düşürebilirsiniz. %0 olarak kullanıyorum ben 4.00 Ghz O.C. işlemcim ve boşta ortalama 1.7 Ghz hızda çalışıyor eğer %100 yaparsam boşta 3.0 Ghz hızda çalışıyor. Sizde bu ayar ile kullanımınızı boşta düşürebilirsiniz.

Bu arada OC GENIE 4 butonu otomatik OC yapmak için hiç bilmiyorsanız bu buton ile OC yapıyorsunuz ama klavuzunu oıkuyun kullanım seçenekleri neler basitçe anlatılıyordur.

KS

Ali Paksoyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
En düşük işlemci durumunu 0 yaptım. Hala 3.8 .3.9 GHz çalışıyor.

KS

Ali Paksoyy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sadece Frekansı 3.9 çektim. Diğer ayarları ellemedim.

Aidata64 programı ile işlemcinin çekirdeklerine baktım. 8. çekirdek %100 kullanılıyor. Anormal bişe degil mi ? Sadece Opera tarayıcısı açık

https://i.hizliresim.com/36modp.png

Bir bilğiniz var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinize yük bindiren bir şey var belli biraz kontrol edin görev yöneticisinden ne yük bindiriyor buna bakın. İşlemciniz bu yüzden yüksek frekansta çalılyordur büyük ihtimalle.

Birde dediğiniz yükte değilken farklı frekansta çalışsın ayarına müdahale ayarları biraz prof. bilgi gerektiriyor ben o kadar gelişmiş ayarları bilmiyorum maalesef. Zaten genelde gerek kalmaz kendisi otomatik olarak düşük frekansta çalışmalı boştayken sizde keşfettiğiniz üzere işlemciniz kullanıldığı için frekanslar yüksek seviyede.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri