MSI BIOS Flashback Olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Axxeque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kablolama doğru. Flash belleği fat32 olarak biçimlendiriyorum.Siteden indirdiğim dosyayı MSI.ROM olarak adlandırıp belleğe atıyorum.Anakarta takıp tuşa bastığımda 5 saniye yanıp sönüyor. Normalde 3-5 dakika sürer deniyor.Nerede hata yapıyorum?

Anakart: B450 Tomahawk

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Doğru BIOS dosyası olduğuna emin misiniz? Yani olması gerekenleri doğru yapıyorsanız bir hata olmaması gerekiyor.

İşlemler şu şekilde;

FAT32 formatında biçimlendirilmiş USB bellek.
Doğru anakart için son BIOS sürümü. " Bağlantı Linki: https://tr.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK BIOS Sürümü: 7C02v1A "
İnen 7C02v1A.zip arşivi içindeki 7C02v1A klasörü içindeki E7C02AMS.1A0 dosyasını MSI.ROM olarak adlandırılmasını yaptıktan sonra bu dosyanın USB bellek içine atılması.
Daha sonra https://i.ibb.co/K7b7G1K/Screenshot-1.png bu resimdeki Flash BIOS Port soketine takılması ve verdiğim videodaki gibi sadece anakarta hiçbir bileşen takılı değilken sadece anakart ve CPU güç kabloları takılıyken Flash BIOS Buttonuna basılması ve yanıp sönen ışığın işlemi tamamlayıp tamamen sönmesinin beklenmesi.

Tüm işlemler doğru yapıldıysa bir hata olmamalı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir başka alternatif USB bellek varsa deneyin. Ayrıca olup olmadığını kontrol etmek için işlemci ve diğer bileşenleri takıp kontrol ediyor musunuz?

Birde BIOS update işlemini bu yöntem ile yapmanızın nedeni Ryzen 3000 serisi bir işlemci takacaksınız herhalde doğrumu. Eğer Ryzen 3000 serisi işlemci takmayacaksanız diğer yöntemler ile BIOS 'unuzu güncelleyebilirsiniz.

KS

Axxeque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Güncelleme sorunsuz gerçekleşti. Başka sorum yok teşekkürler yardımlarınız için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri