Msi Rtx 3070 Ti Suprim X için anakart ve işlemci tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jehremar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar.

Elimde belirttiğim ekran kartı mevcut, kasa da ise işlemci olarak Ryzen 5 3600X, anakart olarak Gigabyte AX370 Gaming 3 var. Kafa kafaya hallolur diye tahmin ettim ama maalesef darboğaz oluyor. Monitör olarak LG 2K kullanıyorum.

Şimdi bu işlemci ve anakart yerine tavsiyesiniz var mı? Ryzen 5 5600X ve Ryzen 7 5800X dediler çoğu yorumlarda, ayrıca anakart için MSI X570 Gaming Pro Carbon ve Msi Mag x570 Tomahawk önerileri hayli yoğun. Bilgisayarı çoğunlukla oyun geri kalan kısımda gündelik işler. 
Bütçem 5000 - 6000 civarı. 

Sizlerden istediğim bana bu konuda yardımcı olmanız, şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU : AMD Ryzen 7 5800X 8/16 Çekirdek - 3.999 TL - Şuan güzel bir indirimi var ve piyasada alabileceğiniz en performanslı en yenilikçi ve fiyat/performans oranı en iyi işlemcilerden birisidir. Bu işlemci ile yıllarda değişim yapmadan her ekran kartını kullanabilirsiniz.
MB :
  1. MSI MAG B550 Tomahawk - 1.588 TL - 10 CPU(5+5) + 2 RAM FAZ yapısında Renesas ISL99360 yongası ile 60 Amper güç verebilen bir anakarttır. Öne çıkan özelliklerinden birkaçı 2 adet Realtek RTL8125B 2.5GbE + Realtek RTL8111H 1GbE Ethernet yongası ve ALC1200 ses yongasına sahip olması.
  2. MSI MPG B550 Gaming Pro Carbon WiFi 6 - 2.042 TL - 12 CPU(6+6) + 2 RAM FAZ yapısında Infineon TDA21462 yongası ile 60 Amper güç verebilen bir anakarttır. Öne çıkan özelliklerinden birkaçı 1 adet Realtek RTL8125B 2.5GbE Ethernet yongası + 1 adet Intel AX200 WiFi 6 yongası ve ALC1200 ses yongasına sahip olması.
MB NOT :
  1. Ucuz, performanstan kısılmış yada eski teknoloji bazı özelliklere sahip X570 almaktansa dolu dolu B550 almak daha mantıklı bence. B550 sonradan çıktığı için daha dolu özellikleri daha iyi güç yapısında daha ucuza sunuyor ve çipset üzerinde gereksiz bir fan detayı da yok.
  2. MSI ekran kartınız olduğundan ve RGB olarak bolca bölgesi olduğundan yazılım desteği ve uyum için MSI markasından başka bir anakart önermedim.
  3. Bu 2 anakart piyasadaki 2000 TL ve altındaki en güçlü modellerden ikisidir, tabi MSI markasında. 1. modeldeki VRM(Güç besleme kanadı) yongası üst-orta segmentte kullanılan oldukça performanslı bir yongadır. 5950X işlemcisine kadar hiçbir işlemcide sorun yaşamaz. Diğer anakart ise üst sınıfta kullanılan bir VRM yongası kullanıyor ama bu işlemcinin stok halde değil de OC performansında işinize yarayan bir güçtür. Karar size ait ama bütçeniz varsa ben 2 numaralı ürünü almanızı öneririm.
Genel NOT : 
  1. Bu yongalar X570 MSI markası dahil pek çok anakartta çok üst seviyelerde kullanılan VRM yongalarıdır. Yani bu fiyata X570 bu güçte den anakartlar piyasada yok. Önceden sorarsanız diye yanıtlayayım dedim.
  2. B550 ile X570 arasındaki en temel 2 fark şunlar. B550 yogasında sadece 1 adet PCIe 4.0 hattı bulunuyor. Yani bu şu demek oluyor PCIe 4.0 M.2 disk kullanacaksanız 1 adet kullanabilirsiniz tam hızda. 2. fark ise Tüm PCIe M.2 yuvalarını doldurursanız 2 SATA disk portu devre dışı kalıyor. Yada tüm SATA disk yuvalarını kullanırsanız 1 adet M.2 yuvası devre dışı kalıyor. Yani özetle çok fazla sayıda disk kullanacaksanız B550 yongasında bir engel var 1 veya 2 port devre dışı kalıyor. Yani şu demek oluyor 2 anakarttada 2 M.2 yuvası ve 6 SATA disk yuvası var. Eğer 2 M.2 diski doldurursanız 4 SATA disk kullanabilirsiniz yada 6 SATA disk kullanırsanız 1 adet M.2 disk kullanabilirsiniz demek oluyor bu.

KS

jehremar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 
Dediğim gibi Bilgisayarı genel olarak oyun içim kullanıyorum ve en az 2 yıl boyunca parça değiştirmeyi düşünmüyorum. Kasada 2 adet dahili hardisk 1 adet ssd ve 1 adet m2 ssd var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disklerinizin anakart kısıtlamalarında bir sorunu yok. Bu disk kombininiz üzerine 3 adet SATA yada 1 adet SATA + 1 adet M.2 disk daha ekleme yapıp kullanabilirsiniz bu anakartlar ile. Başka bir bileşende değişiklik yapmanıza gerek yok uzunca yıllar size yetecektir bu sistem.

KS

jehremar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O halde
Ryzen 7 5800x 
Msi Mpg B550 Carbon Gaming Pro Wi-Fi

Şimdilik 
Psu olarak Fsp 650w m+85 bronz mevcut, idare edebilirse sonradan onu da yükseltmeyi düşünüyorum. 

Zahmetleriniz için çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
650W ile 3070 Ti çalışır sorun yok ama OC vs. yapamazsınız işlemciye ve ekran kartına bilginiz olsun.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri