MSI Servis Point Kalitesi nasıl?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Cvp: MSI Servis Point Kalitesi nasıl?

Bekliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

1. Corsair iCUE H150i Elite Capellix 360mm - 2.299 TL - Şuan fiyatı indirimde olduğu için favorilerim arasında. Ses ve genel performansı iyidir.
  2. Arctic Liquid Freezer II - 240mm A-RGB - 1.975 TL
  3. Arctic Liquid Freezer II - 280mm A-RGB - 2.178 TL
  4. Arctic Liquid Freezer II - 360mm - 1.859 TL
  5. Lian Li Galahad 240mm - 2.045 TL
  6. Lian Li Galahad 360mm - 2.531 TL
  7. ASUS ROG STRIX LC 240mm - 2.492 TL - Normalde gereksiz pahalı diye önermem ki hala bence alınabilir fiyatta değil ama NOCTUA fanlar ve performansının iyi olması sebebiyle bütçenizde olduğu için öneriyorum.
Bu 7 ürünü önerebilirim size.

NOT: ARCTIC ürünlerinin kalınlığı standartların dışında toplamda fan dahil radyatör 63mm kalınlığa sahip. Bu yüzden kasanızın 240/280/360mm olarak destek vermesi haricinde bu kalınlığı destekliyor mu bunu da kontrol etmek gerekiyor. Yoksa sığmama sorunu yaşarsınız.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

MSI MPG GUNGNIR 110M kasam bu . Sığar mı kasaya. Ayrıca ben olsam bunu alırdım dediğiniz ürün hangisi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bu kasada üst panele ARCTIC ürünleri sığmaz. Ön paneldeyse 65mm açıklık var tüm ARCTIC modeller oraya sığar.

Benim favorim 3 veya 4 numara ama listedeki ürünlerin hepsi iyi sorun yok yani.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Ön panaldeli fanları söküp takmak benim yapabileceğim bir şey değil o yüzden sanırım diğer modellere bakacağım. Tercihim hangisi olmalı

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
RE: Cvp: MSI Servis Point Kalitesi nasıl?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu kasada üst panele ARCTIC ürünleri sığmaz. Ön paneldeyse 65mm açıklık var tüm ARCTIC modeller oraya sığar.

Benim favorim 3 veya 4 numara ama listedeki ürünlerin hepsi iyi sorun yok yani.

Uğur hocam en son konulardan birini Yeni açtım bir bakarmisiniz konu başlığı MSI anakart olucak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Üst panele sadece 240mm sıvı soğutma takabilirsiniz.
  1. XPG Levante 240mm - 1.816 TL
  2. Lian Li Galahad 240mm - 1.869 TL
  3. Cooler Master MasterLiquid ML240 Illusion - 2.161 TL
  4. ASUS ROG Strix LC 240mm - 2.492 TL
  5. Corsair iCUE H100i ELITE Capellix 240mm - 2.497 TL
  6. Gigabyte AORUS WaterForce 240mm - 2.541 TL
Bu 6 ürünü önerebilirim. Hepsi ses konusunda iyi ve performans olarak başarılı ürünler. Benim favorim aslında bir tane değil 4/5/6 ve 2 numara favorilerim arasında ama 4/6 numarayı RGB sistemi konusunda senkron sorunu yaşayacağınız bileşeniniz varsa es geçebilirsiniz bu ürünleri, eğer sizin için sorunsa tabi.

NOT :Eğer anakartınız Gigabyte değilse ve ASUS veya MSI RGB sisteminden bir bileşeniniz varsa ki kasa mesela MSI, 5 numaranın RGB sistemini senkron edemezsiniz diğer bileşenlerle. Aynı şey ASUS ürünü içinde geçerli!!!

Deck4rd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Semih48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

MSI 240 mm sıvı soğutucumda tıkırtı sesinden dolayı dün forumda konu açmıştım. Konuya dair yardımcı olan arkadaşların dediğine göre ilerleyen dönemde bu sorun fan devrinde sıkıntılar ve soğutma da ciddi performans düşüşü olarak karşıma gelecekmiş ki aslında gelmeye başladı.

Bu konuyla ilgili MSI'i aradım. Servispoint benden ürünü yollamamı istedi ve bende halı hazırda stok soğutucumu takıp sıvı soğutucuyu az önce kargoya verdim.

Sorum şu ki; Servispoint denen firmanın kalitesi nasıldır? ve ben nasıl ürünün V2 modeli ile değişimini sağlayabilirim? Ürünü Amazon üzerinden aldım. Satıcısı Ebrar bilgisayardı.

Diğer arkadaşları bilmiyorum fakat benim msi ile bir sıkıntım olmadı, bende sizin gibi erbar bilgisayar üzerinden msi laptop almıştım ve fan temizliği için gönderdiğim laptop, msi servis point üzerinde hem temizliği yapılıp hem de belirtmediğim halde klavyenin sadece birkaç tuşu silik olmasına rağmen çalışır halde ki klavyemi ücretsiz bir şekilde sıfırı ile değiştirip yollamışlardı. Msi ile tek kötü anım laptoplarının çok ısınması ve hissettirmesiydi bunların dışında kötü bir anım yok diyebilirim.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

Uğur hocam benim sistemim aşağıdaki özelliklerde; sizce hangisini tercih etmeliyim önerdiklerinizden ?
• İşlemci: Intel Core i7-11700F
• Anakart: MSI B560M-PRO
• Ekran kartı: MSI RTX 3070 SUPRIM X
• RAM: G.Skill Ripjaws (2x8) 16GB 3200MHz CL16
• SSD: Kingston A2000 500GB
• Güç Kaynağı: MSI MAG A650GF 650W 80+ GOLD
• Kasa: MSI MPG GUNGNIR 110M

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ben olsam Corsair veya Lian Li ürünü alırdım. MSI sistem olduğu için Gigabyte ve ASUS ürünleri eledim. Cooler Master uzun vadede pek güven vermiyor bana. XPG ürünü performans ve ses konusunda iyi ama seçenek olsun diye koydum diyebilirim.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

teşekkür ederim Uğur bey. msi servisinden gelen geri bildirime göre yeni ürünüm sanırım corsair olacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Büyük ihtimalle bu sistem bende olsa bende Corsair seçerdim gibi o ürünler arasından. iCUE yazılımı MSI RGB sistemini tanıyor o konuda da bir sorun yok.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Birinin fanları da rgb birinin fanları rgb siz. Tek fark bu . Keyifli forumlar .

ugur.gozaydin' Alıntı:
Üst panele sadece 240mm sıvı soğutma takabilirsiniz.
  1. XPG Levante 240mm - 1.816 TL
  2. Lian Li Galahad 240mm - 1.869 TL
  3. Cooler Master MasterLiquid ML240 Illusion - 2.161 TL
  4. ASUS ROG Strix LC 240mm - 2.492 TL
  5. Corsair iCUE H100i ELITE Capellix 240mm - 2.497 TL
  6. Gigabyte AORUS WaterForce 240mm - 2.541 TL
Bu 6 ürünü önerebilirim. Hepsi ses konusunda iyi ve performans olarak başarılı ürünler. Benim favorim aslında bir tane değil 4/5/6 ve 2 numara favorilerim arasında ama 4/6 numarayı RGB sistemi konusunda senkron sorunu yaşayacağınız bileşeniniz varsa es geçebilirsiniz bu ürünleri, eğer sizin için sorunsa tabi.

NOT :Eğer anakartınız Gigabyte değilse ve ASUS veya MSI RGB sisteminden bir bileşeniniz varsa ki kasa mesela MSI, 5 numaranın RGB sistemini senkron edemezsiniz diğer bileşenlerle. Aynı şey ASUS ürünü içinde geçerli!!!
Orda lian li gözümün içine bakıyor 1500 e düşeyim de al beni diyor ne duruyorsun diyor :) Anlık gözü karartırsam eğer 360 lığı alır 2 k ya ön panele takarım hiç de sevmediğim şey :)

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

PC hocası YouTube kanalında izlediğim kadarıyla ön panele takmak ciddi sıcaklık artışına ve fazla güç tüketimine neden oluyor. Bunu bir düşünün derim ?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Semih48' Alıntı:
PC hocası YouTube kanalında izlediğim kadarıyla ön panele takmak ciddi sıcaklık artışına ve fazla güç tüketimine neden oluyor. Bunu bir düşünün derim ?

Yok sıcaklık artışına sebep olmaz , güç tüketimini de etkilemez fakat verimli olmaz , 240 ve 360 lık radyatör performans farkı yüzde 20 ise yüzde 17 lere düşer onun da sebebi kasa hava akışını bir miktar kesmesi , ama 6 lı fan kombinasyonu yapılır tepeye de egzoz fanlar dizilirse muhtemelen daha iyi sonuçlar bile verecektir.

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141

Semih48' Alıntı:

Sanırım o videoyu bende izlemiştim hatırladığım kadarıyla testlerde öne takacaksaniz radyatörün boru çıkışı yukarda olsun diyordu Taner hocam üste takilacaksa borular önde olmalı öbür türlü su tırmanmak ve ya zigzag yapmak zorunda kaldığı için performans düşüklüğü yaşatıyor bu konuda termal macun da önemli tabii ki

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Eymen' Alıntı:
Semih48' Alıntı:

Sanırım o videoyu bende izlemiştim hatırladığım kadarıyla testlerde öne takacaksaniz radyatörün boru çıkışı yukarda olsun diyordu Taner hocam üste takilacaksa borular önde olmalı öbür türlü su tırmanmak ve ya zigzag yapmak zorunda kaldığı için performans düşüklüğü yaşatıyor bu konuda termal macun da önemli tabii ki

Radyatör birleşim hattı pompadan üst seviyede olmak zorunda ki doğru akış sağlanabilsin , haklısın .

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Bir şey de ben sorayım,

MSI kendi sitesinde i5 11600k serisi işlemciye k240 önermiş ancak ben k360 alsam bir sıkıntı çıkarır mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri