notebook ram sorunsalı

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Merhaba arkadaşlar elimdeki notebook i5 1021u işlemci mx230 ekran kartına sahip. RAM miktarida 4gb. Cpu Z ekran görüntüsü aşağıdaki gibi.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Benim sorum yada sizin fikirlerinizi almak istediğim nokta bu ekran kartının yapabilecekleri belli 4 GB RAM ilavesi (4+4) yeterli olur mu ? Yoksa 8 GB RAM ilavesi ile (8+4) yapmak mı gerekir. Boş yere de masraf yapmak istemiyorum.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,][/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
8 GB RAM genel olarak sistem ve çoğu oyuna yeterli. MX230 zaten ahım şahım bir GPU değil sizde bahsetmişsiniz. Bence 4 GB daha eklenip 8 GB yapmak doğru olan ama yok ben RAM kullanacak büyük oyunlar oynuyorum sorun yaşamak istemem yada program olarak RAM 'e yüklenen yazılımları kullanıyorum derseniz 8+4 yapabilirsiniz.

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
ugur.gozaydin' Alıntı:
8 GB RAM genel olarak sistem ve çoğu oyuna yeterli. MX230 zaten ahım şahım bir GPU değil sizde bahsetmişsiniz. Bence 4 GB daha eklenip 8 GB yapmak doğru olan ama yok ben RAM kullanacak büyük oyunlar oynuyorum sorun yaşamak istemem yada program olarak RAM 'e yüklenen yazılımları kullanıyorum derseniz 8+4 yapabilirsiniz.

Kullandığım bir yazılım yok aslında notebook alma amacım fm20 oynama konforumu özgürleştirmekti. Bunun yanında civilaziton gibi strateji yada pes oynarım en fazla son iki saattir pes deniyorum oynarken bir anda işlemcinin hızı 800 mhz lere iniyor 4 gb ram ile ilgii olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıcaklık işlemci frekansını düşürür. Sıcaklıklarınızı kontrol edin birde RAM kullanımınıza bakın sınırda ise RAM sadece ani FPS düşüşleri yapar o kadar.

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıcaklık işlemci frekansını düşürür. Sıcaklıklarınızı kontrol edin birde RAM kullanımınıza bakın sınırda ise RAM sadece ani FPS düşüşleri yapar o kadar.

İşin garip olan kısmıda sıcaklık işlemcide sabit 74 gpu kullanımında 71 pubg lite denedim onda sıkıntı yok bu sıcaklıklarda pes oyunundada sıkıntı yok 2500 mhzde çalışırken bir anda 800 mhz ye düşüyor aklıma ram yaparmı boyle birşey sorusunu getirdi. işin garibi pubg lite oyununda 3500 mhz civarlarında çalışıyor peste daha hiç 2500 mhz üzerine çıkmadı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri