- Tepki
- 4
Asus ex a320m gaming anakart AMD r5 1500x işlemci overclock yapabilir miyim bilen varsa nasıl yaparım anlatabilir mi?
a ilr basliyan anakartların çarpan kilitleri kapalı oluyor diye biliyorumAsus ex a320m gaming anakart AMD r5 1500x işlemci overclock yapabilir miyim bilen varsa nasıl yaparım anlatabilir mi?
Overclock yapmanı pek önermem, Sana hocam işlemci ve diğer parçaların ömrünü kısıtlıyor. Tamam oyunlar da performans ve bilgisayar hızı yükseltiyor ama bilgisayar ömrünü de kısıtlıyor.Asus ex a320m gaming anakart AMD r5 1500x işlemci overclock yapabilir miyim bilen varsa nasıl yaparım anlatabilir mi?
Eyvallah hocam ama ömrü kısalsın pek önemli değil yapılabileceği yazılıyor bazı yerlerde ama nasıl yaparım anlatanını bulamadım o yüzden açtım konuyuOverclock yapmanı pek önermem, Sana hocam işlemci ve diğer parçaların ömrünü kısıtlıyor. Tamam oyunlar da performans ve bilgisayar hızı yükseltiyor ama bilgisayar ömrünü de kısıtlıyor.
5600xt ekran kartına normal olarak darboğaz yapıyor ama OC olsa kurtarırım gibi anakart ve işlemciyi değiştirmeden darboğazı azaltabilirsem bi süre daha masraftan kaçmış olacağımoc kilidi kapalı maalesef yapamazsınız. İşlemciye Oc yapmak ömrü kısaltmaz doğru ve düzgün yaparsanız ısı derecenizi kontrol ederseniz niye ömrü azalsın . x4 860k (buna yaptımmı hatırlamıyorum ama sanki yapmıştım ), r5 1600 , r5 3600 , r5 5600 ve r5 7600x oc yaptım ve ne arza aldım ne sorun yaşadım şuana kadar. Ama oc önerirmiyim asla çok az performans artışı yaşarsın ama darboğaz olursa yapmanı öneririm onun dışında hiç gerek yok.
Eğer bilmiyorsan overclock konusunu hiç bulaşma derim ben en küçük yanlış hata da büyük sıkıntıya yol açan bir işlem.Eyvallah hocam ama ömrü kısalsın pek önemli değil yapılabileceği yazılıyor bazı yerlerde ama nasıl yaparım anlatanını bulamadım o yüzden açtım konuyu
Ramlere yapmıştım o kadarEğer bilmiyorsan overclock konusunu hiç bulaşma derim ben en küçük yanlış hata da büyük sıkıntıya yol açan bir işlem.
Eski işlemciniz ile bios update atmaniz lazım ondan sonra sorun olmaz çalışır ama 5600 e sogutucu gerek hava soğutucuA320 gibi bi anakarta 5600 işlemci kullansam en azından yeni anakart alana kadar kaybım ne olur
Geçen hafta güncelledim biosu yeterlidir diye düşünüyorumEski işlemciniz ile bios update atmaniz lazım ondan sonra sorun olmaz çalışır ama 5600 e sogutucu gerek hava soğutucu
Teşekkür ederim hocama320 anakart r5 5600 ü besler 65 tdp değerine sahip vrm ler ısınır ama çok ısınmaz çok rahat beslemesi lazım ve video buldum anakartın aynısı
Hayır 5000 serisi için özel guncellemeniz lazım yoksa görüntü vermezGeçen hafta güncelledim biosu yeterlidir diye düşünüyorum
Zaten Yeni sürümlerden birine güncellediyseniz yeterli gelir.Geçen hafta güncelledim biosu yeterlidir diye düşünüyorum
Teşekkür ederim hocam
En son sürüme güncellemiştim, anakart 5600 ile güzel çalışsın yeter ni güncelleme daha yaparımHayır 5000 serisi için özel guncellemeniz lazım yoksa görüntü vermez
Kule fanım var dostum problem yaşamam o konuda 5600 e içim gidiyor almadan edemeyeceğim sanırımstock fan ile yükte 85 derecelere kadar çıkar ve bu değer bu işlemci için stock fan ile makul değer seni zorlayacaksa fan almana gerek yok bence. Unutma internette Tray versiyon alacaksan alma stock fan gelmez daha uygun olur ama normal al 100 tl fazla olsun fan ile gelsin
5000 serisi için özel güncelleme gerekmiyor muZaten Yeni sürümlerden birine güncellediyseniz yeterli gelir.
Zaten yeterli. Bir sürümün üstü hep 5000 serisini destekler. En güncel sürüm ise zaten destekliyordur.En son sürüme güncellemiştim, anakart 5600 ile güzel çalışsın yeter ni güncelleme daha yaparım
Kule fanım var dostum problem yaşamam o konuda 5600 e içim gidiyor almadan edemeyeceğim sanırım![]()
Teşekkür ederim tek işlemci mmasrafıyla kurtaracağım gibi durumuZaten yeterli. Bir sürümün üstü hep 5000 serisini destekler. En güncel sürüm ise zaten destekliyordur.
Güncel sürüme güncellediyseniz sorun yaşamazsınız burada amaç 5000 serisi için gelen güncellemeyi yapmazsan işlemciyi tanımaz anakartın ve hiç bir türlü sistemi açamazsın o yüzden bios dan anakartının son sürümüne güncellediysen her hangi sorun yaşamadan yeni işlemcini takabilirsin. Zaten son 2 yılda güncelleme yaptıysan her türlü 5000 serisini tanır.En son sürüme güncellemiştim, anakart 5600 ile güzel çalışsın yeter ni güncelleme daha yaparım
Kule fanım var dostum problem yaşamam o konuda 5600 e içim gidiyor almadan edemeyeceğim sanırım
5000 serisi için özel güncelleme gerekmiyor mu
Teşekkür ederim yazdıklarınız içinGüncel sürüme güncellediyseniz sorun yaşamazsınız burada amaç 5000 serisi için gelen güncellemeyi yapmazsan işlemciyi tanımaz anakartın ve hiç bir türlü sistemi açamazsın o yüzden bios dan anakartının son sürümüne güncellediysen her hangi sorun yaşamadan yeni işlemcini takabilirsin.