Merhaba herhangi bir oyuna girince bilgisayardaki bütün sesler gidiyor ve bir türlü çözemedim driverlarımda mı bi sıkıntı var anlamadım yoksa hoparlörün kendisinde mi bi sıkıntı var ? yardım ederseniz sevinirim.
ugur.gozaydin' Alıntı:1 oyunda mı böyle yoksa tüm oyunlarda mı bu sorun var?
ses sekmesine gelin ses sekmesine girince uygulama ve birim cihaz tercihlerine girince ayarlar kendi kendini kapatıyor.ugur.gozaydin' Alıntı:Windows Ayarları > Sistem > Ses sekmesinden Ses Denetim Masasına giriş yapın. Açılan pencerede Kayıttan Yürüt sekmesinde aktif ses aygıtınızı bulun ve üzerine tıklayıp Varsayılan aygıt olarak ayarlı olduğundan emin olun. Sonra aygıtın özelliklerine girin ve Enhancements sekmesinden Disable all enhancements kutusunu onaylayın ve Anlık Mod aktif ise devre dışı bırakın. Daha sonra Gelişmiş sekmesinden Varsayılan Biçim ayarını maksimum kaliteye alın ve aşağıdaki 2 kutuya onay işareti koyun ve Uygula/Tamam deyin. Daha sonra tekrar Windows Ayarları > Sistem > Ses sekmesine gelin ve Çıkış kısmından aktif aygıtınızın doğru seçildiğinden emin olun. Daha sonra aşağıdan Gelişmiş ses seçenekleri > Uygulama birimi ve cihaz tercihlerine tıklayın ve sonraki menüde Çıkış aygıtınızın doğru seçildiğinden ve Uygulama Ses Düzeyi kısmının Varsayılan olduğundan emin olun.
ugur.gozaydin' Alıntı:Windows Ayarları > Sistem > Ses sekmesinden Ses Denetim Masasına giriş yapın. Açılan pencerede Kayıttan Yürüt sekmesinde aktif ses aygıtınızı bulun ve üzerine tıklayıp Varsayılan aygıt olarak ayarlı olduğundan emin olun. Sonra aygıtın özelliklerine girin ve Enhancements sekmesinden Disable all enhancements kutusunu onaylayın ve Anlık Mod aktif ise devre dışı bırakın. Daha sonra Gelişmiş sekmesinden Varsayılan Biçim ayarını maksimum kaliteye alın ve aşağıdaki 2 kutuya onay işareti koyun ve Uygula/Tamam deyin. Daha sonra tekrar Windows Ayarları > Sistem > Ses sekmesine gelin ve Çıkış kısmından aktif aygıtınızın doğru seçildiğinden emin olun. Daha sonra aşağıdan Gelişmiş ses seçenekleri > Uygulama birimi ve cihaz tercihlerine tıklayın ve sonraki menüde Çıkış aygıtınızın doğru seçildiğinden ve Uygulama Ses Düzeyi kısmının Varsayılan olduğundan emin olun.
ugur.gozaydin' Alıntı:Kullandığınız ses cihazının marka modelini ve anakartınızı yazar mısınız.
ugur.gozaydin' Alıntı:Telefon kulaklığını geçin. Diğer türlü kulaklık veya hoparlör bir marka model isim vermezseniz yardımcı olamam. Bana kullandığınız ses cihazının marka modelini ve anakartınızı yazın ki bakayım nedir ne değildir.
ugur.gozaydin' Alıntı:ASUS X555UB laptop baktığım kadarıyla. Ses yongası Realtek marka. Ses sürücünüzü CCleaner gibi bir yazılım ile kaldırıp güncel sürücüyü tekrar kurmak işe yarayabilir ama öncelikle cihazda 3.5mm JAK girişi 1 adet mi var yoksa 2 adet mi? 1 adet ise kombo JAK olabilir ki bu durumda size tavsiyem öncelikle telefon kulaklığı olmayan bir kulaklık ile deneyin. Olmadı USB arayüzü ile bağlanan bir kulaklık kullanın ki sorun aygıt mı Windows/Sürücü odaklı mı anlayalım.
ugur.gozaydin' Alıntı:ASUS X555UB laptop baktığım kadarıyla. Ses yongası Realtek marka. Ses sürücünüzü CCleaner gibi bir yazılım ile kaldırıp güncel sürücüyü tekrar kurmak işe yarayabilir ama öncelikle cihazda 3.5mm JAK girişi 1 adet mi var yoksa 2 adet mi? 1 adet ise kombo JAK olabilir ki bu durumda size tavsiyem öncelikle telefon kulaklığı olmayan bir kulaklık ile deneyin. Olmadı USB arayüzü ile bağlanan bir kulaklık kullanın ki sorun aygıt mı Windows/Sürücü odaklı mı anlayalım.
ugur.gozaydin' Alıntı:Ürünün kendi ses çıkış aygıtı da aynı tepkiyi mi veriyor? Eğer öyle ise ses kartınızı silip tekrar kurun derim. Display Driver Uninstaller yazılımını kullanın silme işlemi için. Yazılımı kullanmayı bilmiyorsanız Windows 'u Güvenli Mod ile başlatacaksınız ve bu indirdiğiniz yazılımı çalıştırıp silinecek aygıt olarak Ses kartı seçip sonra Realtek seçeceksiniz ve önerilen ayarda silmeye basacaksınız. Sonrasında sistemi yeniden başlatıp ses kartınızı tekrar kurabilirsiniz. Windows güncellemesi ses kartını eğer internet varsa kendisi kuracaktır ama elinizde sürücü varsa sizde kurabilirsiniz.