Oyunlarda Mavi Ekran Sorunu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
Yaptım ama işe yaramadı.

Sistem HDD 'nizi görüyor mu iyice kontrol ettiniz mi ve HDD 'niz halen daha aynı Disk adı ile mi duruyor yani diyelim ki önceden D diski ve adı Yerel Disk olarak kayıtlıdır ama şuan farklı ise onunda etkisi olur. Sistemin bu kadar entegre olması çok mantıksız 2. disk ile sorunu bu yüzden yaşıyorsunuz. Çözümü sadece format ile mümkün olur.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Dün yaptığım şeylerden dolayı ses gitti, ama oyunda bir kaç el attım mavi ekran sorunu yaşamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
Dün yaptığım şeylerden dolayı ses gitti, ama oyunda bir kaç el attım mavi ekran sorunu yaşamadım.

Ses sorununu sürücüyü silip tekrar kurarak çözebilirsiniz. BU DDU yazılım ile sürücünüzü kaldırın daha sonra güncel sürücüyü tekrar kurun. DDU Video Anlatım linkine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Videoda Ekran kartı sürücüsünü kaldırıyor aynı işlemleri yapacaksınız ama Audio yani ses sürücüsünü seçeceksiniz ve çipsetiniz hangi firmadan ise onu seçip silme işlemini uygulayacaksınız. Daha sonrasında ister Windows üzerinden ister anakartınızın sitesinden ister ses sürücü çipsetiniz hangi marka ise onun sitesinden indirip güncel sürücüyü kurabilirsiniz.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anladım, atmaya çalışacağım.

<p>Formatı attım ses düzeldi, şimdi oyunu indiriyorum.</p>

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
Unexpected Store Exception hatasıyla devam ediyor sorun.

Bu sorunun bazı SSD disklerde çok karşılandığını okudum. Bayağı insan yorum yazmış Reddit vs. gibi yabancı forumlara ve diski değiştirip sorunu çözmüşler.

Öncelikle şunu deneyin, BIOS 'u sıfırlayın. Bunun için anakart üzerindeki BIOS pilini sistemde güç kablosu takılı değilken yada PSU anahtardan kapalıyken sökün ve sistemi pil yokken açın bu BIOS 2u sıfırlar. Daha sonra sistemi geri kapatın ve yine güç aktarımı yokken pili takıp açın sistemi. Daha sonra sorunu kontrol edin.

Daha sonra sorun devam ederse BIOS 'u güncelleyin eğer güncel değilse buda pek çok sorunu çözer.

Buda işe yaramaz ise elinizdeki HDD 'yi takın sisteme 1. disk olarak SSD 'yi sökün sistemde ona format atın onda sorun yoktu taramanızda. Bu şekilde SSD sorunlu mu değil mi anlarız.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
<p>BIOS'a reset atıp denedim, biraz oyunda durdum bir şey olmadı maça girince bilgisayar resetledi kendini.</p>

<p>Ve System Service Exception mavi ekran hatasıyla sorun devam ediyor.</p>

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
BIOS'a reset atıp denedim, biraz oyunda durdum bir şey olmadı maça girince bilgisayar resetledi kendini.

System Service Exception mavi ekran hatasıyla sorun devam ediyor.

Sisteminizde bir bileşen hatalı çalışıyor sorunu ya deneme yanılma yöntemiyle biz bulucağız ki bu çok uzun sürecek yada bir servis veya pc tamircisine götüreceksiniz.

Aşağıdaki adımlarıda uygulayın.

BIOS 'u güncelleyin eğer güncel değilse buda pek çok sorunu çözer.

İşe yaramaz ise elinizdeki HDD 'yi takın sisteme 1. disk olarak SSD 'yi sökün sistemde ona format atın onda sorun yoktu taramanızda. Bu şekilde SSD sorunlu mu değil mi anlayabiliriz.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
System Service Exception Windows güncellemediğim için olabilir windows'u güncelledim ve Memory Management ve Unexpected Store Exception hatası vermişti.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
System Service Exception Windows güncellemediğim için olabilir windows'u güncelledim ve Memory Management ve Unexpected Store Exception hatası vermişti.

Siz ban format attım yine aynı demiştiniz yani güncelleme ile alakası olamaz. Hatalar genel olarak bir silsile şeklinde farklı geliyor buda Windows kaynaklı ama okuma hatası gibi bir durum bu ve benim fikrimce disk hatası gibi geliyor. HDD 'ye Windows kurup sistemde sadece onu bırakın ve bu şekilde çalıştırın disklerde sorun var mı anlarız.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
2 gündür oyunu HDD üzerinden oynuyorum bir şey olmadı şu anlık. Ama oyunda takılmalar ve kasmalar arttı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
2 gündür oyunu HDD üzerinden oynuyorum bir şey olmadı şu anlık. Ama oyunda takılmalar ve kasmalar arttı.

Diskten dolayı takılma yaşıyorsunuzdur performans odaklı yani sorun. Bu arada sonunuz %90 belli oldu SSD 'niz sorunlu büyük ihtimalle.

Servise yollayın garantisi varsa yoksa yeni bir SSD almanız gerekecek gibi duruyor tamir olabiliyor mu bilgim yok SSD 'de.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
SSD garantiye verdim bir kaç hafta sonra sağlam olduğunu söyleyip iade ettiler tekrar denemek istedim ve hatayı yine oyunda aldım.

Mesud Mesi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hdd  veya ssd   muhtemelen sorun var
hdd sentinel program test edin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri