Oyunlarda uzak nesneler bulanık görüntü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, arkadaşlar tüm oyunlarda uzak nesneler karakterler vs bulanık görünmektedir.
PC özellikleri ise:
Sistem özelliklerim:
ASUS TUF 3070
AMD Ryzen 3700X.
ASUS TUF Gaming X570 PLUS.
750W Gold Thermaltake.
Monitör:
Samsung 27" CRG50 FHD 240Hz G-Sync HDMI+DP VA 1500r kavisli Gaming monitör

Arkadaşlar şimdi sorun NVIDIA Denetim Masası'ndan fxa falan diyeceksiniz fakat kapalı. NVIDIA Denetim Masası'ndan kalite aldım sorun yine aynı performans alıyorum yine aynı.

Yazılımsal vs bir takım PC sorunum olabilir mi diye düşündüm. UserBenchmark soktum tüm PC parçalarım çok iyi performans aldı

Bu sorunu cidden çözebilen var mı arkadaşlar. Bu arada 2K monitör deneyince sorun ortadan kalktı ama 1920x1080p de bu sorun devam ediyor.

Evet hiçbir forumda 0 destek zaten çözümünü asla bulamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizdeki monitöre özel bir sorun olabilir. 2K yada 1080p ile alakası yok şahsi görüşüm monitör ile alakalı gibi. Birkaç tavsiyem var onları bir deneyin.

• Monitör "Hertz" ayarınızı farklı ayarlarda deneyip sorunu kontrol edin.
  • İşe yaramaz ise monitör ayarlarınızdan monitörün MS yani gecikme ayarını farklı ayarlarda tekrar test edin. Özetle Hertz ve MS ayarlarını karışık kombinler ile test edin.
  • Eğer işe yaramaz ise farklı bir görüntü aktarım kablosu deneyin.  

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizdeki monitöre özel bir sorun olabilir. 2K yada 1080p ile alakası yok şahsi görüşüm monitör ile alakalı gibi. Birkaç tavsiyem var onları bir deneyin.

• Monitör "Hertz" ayarınızı farklı ayarlarda deneyip sorunu kontrol edin.
  • İşe yaramaz ise monitör ayarlarınızdan monitörün MS yani gecikme ayarını farklı ayarlarda tekrar test edin. Özetle Hertz ve MS ayarlarını karışık kombinler ile test edin.
  • Eğer işe yaramaz ise farklı bir görüntü aktarım kablosu deneyin.  
Farklı bir monitor denediğimde aynı sorun elde etmekteyim fakat.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2K monitör denediğinizi yazmışsınız ben ona göre yorum yaptım. 1080p de sorun devam ediyor diye cümlenizi bitirmişsiniz denediğinizi yazmamışsınız.

Eğer 1080p çözünürlükte başka monitörde sorun devam ediyorsa o zaman yazılımsal yada GPU odaklı bir sorun olabilir ama size önce dediklerimi bir deneyin işe yaramaz ise alternatif çözümlere bakarız.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2K monitör denediğinizi yazmışsınız ben ona göre yorum yaptım. 1080p de sorun devam ediyor diye cümlenizi bitirmişsiniz denediğinizi yazmamışsınız.

Eğer 1080p çözünürlükte başka monitörde sorun devam ediyorsa o zaman yazılımsal yada GPU odaklı bir sorun olabilir ama size önce dediklerimi bir deneyin işe yaramaz ise alternatif çözümlere bakarız.

2K monitör arkadaşım onda denedim gayet güzel hiçbir sorun yaşamadım

Yazılımsal olarak Rtx 3070 çıktığından beri kullanıyorum sorun aynı. 

Userbenchmark testine soktum hepsi gayet çok iyi puan aldı ve SSD'den tüm mekanik parçaların hepsini test soktum cidden bu konuda aklıma hiçbirşey gelmiyor.
Gysnc kapattım denedim sorun yine aynı

https://www.hizliresim.com/73q6qys
https://www.hizliresim.com/5953bp1
https://www.hizliresim.com/g4vtkuu

Fotolarda pek belli olmasada oyun içi cidden pixxellik ve bulanıklık var bu arada Samsung Mönitörümüde test soktum hiçbir sorun yaşamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Uzaktaki nesneler derken bu resimlerde bir sorun yok. Olması gereken zaten bu düzeyde bir şey ki bu bulanıklaşma düzeyini oyun ayarlarından Draw Distance yani Nesne Çizim Uzaklığı ayarını en yüksek ayara alarak bulanıklaşma ve pikselleşme olacak sınırını belirleyebilirsiniz. Eğer zaten en yüksek seviyedeyse bu ayar o zaman bunun için pek yapacak bir şeyiniz yok.
  1. Oyun ayarlarınızın çözünürlük scale ayarının 100%, texture filtering ayarının 16x ve anti aliasing ayarlarınızın FXAA/SMAA/TXAA gibi ayarların(MSAA hariç) en yüksekte olduğuna emin olun.
  2.  Son olarak NVIDIA denetim masasını açın ve şu ayarları dediğim gibi yapın. 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesinden Doku süzme-Kalite: Kalite , Doku süzme-Eşyönsüz örnek optimizasyonu: Açık, Doku süzme-Negatif LOD tercihi: İzin ver , Eşyönsüz süzme: 16x , Güç yönetimi modu: Maksimum performansı tercih et , Kenar yumuşatma-FXAA: Açık , Üçlü ara bellekleme: Açık şekilde ayarları kaydedin ve böyle deneyin. Eğer farklılık olmaz ise aşağıdaki seçeneği bu ayarların üzerine bir deneyin.
  3. Kenar yumuşatma-Mod: Uygulama ayarını değiştir , Kenar yumuşatma-Ayarlar: x4 veya x8 olarak deneyebilirsiniz. Ayarları kaydedip tekrar deneyin. 
NOT : 2K çözünürlükte sorun görmemenizin sebebi aynı çizim uzaklığını render alıyorsunuz ama daha yoğun pikselde gördüğünüz için size sorun yokmuş gibi geliyor. Üstüne birde sizin monitör hem 1080p hem 27" olduğundan dolayı, 1080p 27" oranda normalde bir miktar pikselleştiğinden sizin gözünüze daha çok batıyor.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Uzaktaki nesneler derken bu resimlerde bir sorun yok. Olması gereken zaten bu düzeyde bir şey ki bu bulanıklaşma düzeyini oyun ayarlarından Draw Distance yani Nesne Çizim Uzaklığı ayarını en yüksek ayara alarak bulanıklaşma ve pikselleşme olacak sınırını belirleyebilirsiniz. Eğer zaten en yüksek seviyedeyse bu ayar o zaman bunun için pek yapacak bir şeyiniz yok.
  1. Oyun ayarlarınızın çözünürlük scale ayarının 100%, texture filtering ayarının 16x ve anti aliasing ayarlarınızın FXAA/SMAA/TXAA gibi ayarların(MSAA hariç) en yüksekte olduğuna emin olun.
  2.  Son olarak NVIDIA denetim masasını açın ve şu ayarları dediğim gibi yapın. 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesinden Doku süzme-Kalite: Kalite , Doku süzme-Eşyönsüz örnek optimizasyonu: Açık, Doku süzme-Negatif LOD tercihi: İzin ver , Eşyönsüz süzme: 16x , Güç yönetimi modu: Maksimum performansı tercih et , Kenar yumuşatma-FXAA: Açık , Üçlü ara bellekleme: Açık şekilde ayarları kaydedin ve böyle deneyin. Eğer farklılık olmaz ise aşağıdaki seçeneği bu ayarların üzerine bir deneyin.
  3. Kenar yumuşatma-Mod: Uygulama ayarını değiştir , Kenar yumuşatma-Ayarlar: x4 veya x8 olarak deneyebilirsiniz. Ayarları kaydedip tekrar deneyin. 
NOT : 2K çözünürlükte sorun görmemenizin sebebi aynı çizim uzaklığını render alıyorsunuz ama daha yoğun pikselde gördüğünüz için size sorun yokmuş gibi geliyor. Üstüne birde sizin monitör hem 1080p hem 27" olduğundan dolayı, 1080p 27" oranda normalde bir miktar pikselleştiğinden sizin gözünüze daha çok batıyor.

Uğur bey sizi Discorddan ekledim nickname (kaera) olmaktadır yaşım 27 bana yardımcı olursanız çok sevinirim

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Uğur bey dediklerinizi yaptım ama aşırı bir fark olmadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aşırı bir fark olmadı derken bir fark var mı yok mu? Az yada çok önemli değil varsa vardır yoksa yoktur diye yanıt verin.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aşırı bir fark olmadı derken bir fark var mı yok mu? Az yada çok önemli değil varsa vardır yoksa yoktur diye yanıt verin.

Çok birşey farketmedi bir tık fark oldu o kadar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir önceki açıklamamda NOT kısmında yazan şeyi yaşıyor gibisiniz. Hiç fark olmasaydı derdim sorun var ama az veya çok fark olduysa ki 2K çözünürlükte de sorun görmüyorsunuz bu tamamen sizin göz seçiciliğinize bağlı bir durum. 24" 1080p bir monitör ile deneyip sorunu kontrol etmenizi tavsiye ederim.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir önceki açıklamamda NOT kısmında yazan şeyi yaşıyor gibisiniz. Hiç fark olmasaydı derdim sorun var ama az veya çok fark olduysa ki 2K çözünürlükte de sorun görmüyorsunuz bu tamamen sizin göz seçiciliğinize bağlı bir durum. 24" 1080p bir monitör ile deneyip sorunu kontrol etmenizi tavsiye ederim.

24 inch monitorum var ondada denedim aynı sorun dediğim gibi oyunda bulanıklık ve piksellik var ve bu her oyunda 2K mönitörde denediğimde bu sorun cidden bariz bir şekilde kalkıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O halde sorununuz başka bir şeyden. Sürücü yada GPU odaklı olabilir. Size tavsiyem NVIDIA destek ile iletişime geçin.

mathiasalpha

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O halde sorununuz başka bir şeyden. Sürücü yada GPU odaklı olabilir. Size tavsiyem NVIDIA destek ile iletişime geçin.

uğur abi bunun ayarla alakası aslında niye dersen bende 24 inc tn panel vardı 1080 oyunlar ultrada olsa bile pek iyi gelmiyordu görüntü bana 24 inc nano ips geçince aynı görüntü ayarlarında tekrar oynadım o muhteşem farkı gördüm tamamen panel alakalı bu durumlar abi çözümü kaliteli monitör almak aslnıda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pikselleşme ve blur sorunu var diyor kullanıcı panel tipi sadece renkleri düzenler ve daha iyi yada daha kötü yapar. Yani kullanıcının şikayetlerinin panel olduğunu sanmıyorum ki kendisi Samsung VA panel bir ürün kullanıyor yani çok kötü bir ürün kullanmıyor panel olarak.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Pikselleşme ve blur sorunu var diyor kullanıcı panel tipi sadece renkleri düzenler ve daha iyi yada daha kötü yapar. Yani kullanıcının şikayetlerinin panel olduğunu sanmıyorum ki kendisi Samsung VA panel bir ürün kullanıyor yani çok kötü bir ürün kullanmıyor panel olarak.

SAMSUNG 27" CRG50 FHD 240Hz G-Sync HDMI+DP VA 1500R Kavisli Gaming Monitör

Bu monitoru kullanmaktayım zaten daha önce böyle bir sorun yoktu Uğur bey cidden bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bu sorunu başkalarıda yaşamış ama hiçbir sorun çözümü bulamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sonradan olan sorunlar genelde yazılım odaklı olur. Tek bir oyunda olsaydı sorun oyun odaklı derdim. Monitör sorun olsaydı başka ürünlerde de sorun çıkardı ama sizde böyle bir sorun söz konusu değil. Ekran kartı arızalı olsaydı 2K monitörde de sorun çıkardı. Yani ya Windows ya NVIDIA yazılımı odaklı bir sorun var gibi görünüyor. Windows sorununu direkt format atarak kısayoldan test edebilirsiniz. NVIDIA sürücüsü sorunsa o zaman DDU yazılımı ile sürücü kaldır kur yaparak sorunu kontrol edebilirsiniz.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sonradan olan sorunlar genelde yazılım odaklı olur. Tek bir oyunda olsaydı sorun oyun odaklı derdim. Monitör sorun olsaydı başka ürünlerde de sorun çıkardı ama sizde böyle bir sorun söz konusu değil. Ekran kartı arızalı olsaydı 2K monitörde de sorun çıkardı. Yani ya Windows ya NVIDIA yazılımı odaklı bir sorun var gibi görünüyor. Windows sorununu direkt format atarak kısayoldan test edebilirsiniz. NVIDIA sürücüsü sorunsa o zaman DDU yazılımı ile sürücü kaldır kur yaparak sorunu kontrol edebilirsiniz.

Pc format tamamen pc sıfırla şekilde atmıştım windows vs herşeyi sıfırdan yükledim ekran kartımıda herşeyimi yeterli olmıcakmıdır acaba?

ugur.gozaydin' Alıntı:

2K monitörde sorun çıkarmadı bu arada çok daha inanılmaz daha rahat görüş sağlayabildim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format attınız ve her şeyi sıfırdan kurdunuz ama bu sorun ortaya çıktıysa ya NVIDIA ya Windows yada ekran kartınızın marka üreticisi kim ise onlara destekten yazmanızı tavsiye ederim.

NVIDIA ve Windows için aşağıya linkleri bıraktım. Ekran kartı markanız ne ise onun forum adresine ve direkt markanın kendisine destekten aynı mesajı atın.
Mesajları İngilizce olarak yazın ve sorunun önceden olmadığını sonradan meydana geldiğini belirtmeyi unutmayın.

KS

kaera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format attınız ve her şeyi sıfırdan kurdunuz ama bu sorun ortaya çıktıysa ya NVIDIA ya Windows yada ekran kartınızın marka üreticisi kim ise onlara destekten yazmanızı tavsiye ederim.

NVIDIA ve Windows için aşağıya linkleri bıraktım. Ekran kartı markanız ne ise onun forum adresine ve direkt markanın kendisine destekten aynı mesajı atın.
Mesajları İngilizce olarak yazın ve sorunun önceden olmadığını sonradan meydana geldiğini belirtmeyi unutmayın.

Burda bu yazıyı yazsam kimsenin umursıcağını sannetmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri