PC Hocası Hector PC Kurulumu Nasıl Olmalı?

pezy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Şu kablolar ne işe yarıyor bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca 2. fotoğrafta kasa içinde sarkan bölümü bir yere takmam gerekiyor mu bulamadım. Onun haricinde ekran kartını takıp hdmi ile monitöre bağladım. Güç kablolarını bağladım başka bir şey yapılması lazım mı dostlar yardımcı olursanız sevinirim.

3D352DFE-BB32-4B86-BABE-6710A54CFC9A.jpeg

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 38
Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
2. Fotoğrafta sarkan bölüm kasanın arka tarafına doğru biraz ittirilebilir ama ekran kartındaki girişi yamultmadan yapın. İlk fotoğraf Sata SSD takacağınız zaman gerekli olan kablo diye biliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cam üzerindeki kablolar SATA DATA kablosu. HDD veya SSD disk alırsanız kullanacaksınız.

Ekran kartının bağlanması yeterli ki öyle yapmışsınız zaten.

KS

pezy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cam üzerindeki kablolar SATA DATA kablosu. HDD veya SSD disk alırsanız kullanacaksınız.

Ekran kartının bağlanması yeterli ki öyle yapmışsınız zaten.
Yanıtınız için çok teşekkürler. Başka bir şey yapmama gerek var mı kasa üzerinde? Yoksa pcyi açıp kurulumlara vs geçebilir miyim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa üzerinde başka bir bağlantıya gerek yok. Sistemi açınca ilk işiniz BIOS sürümünün güncelliğini kontrol edip güncel değilse güncellemek olsun. BETA sürümler hariç. Daha sonra BIOS üzerinden RAM için XMP ayarınızı aktif etmeyi unutmayın.

KS

pezy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa üzerinde başka bir bağlantıya gerek yok. Sistemi açınca ilk işiniz BIOS sürümünün güncelliğini kontrol edip güncel değilse güncellemek olsun. BETA sürümler hariç. Daha sonra BIOS üzerinden RAM için XMP ayarınızı aktif etmeyi unutmayın.
yine rahatsız ediyorum ama internete bağlanamadım. ethernet kablosu ile bağlayıp kablosuz özelliği nasıl açacağım? Ağ ve İnternet kısmında wifi sekmesi gözükmüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınızda dahili veya harici olarak bir WiFi ağ kartınız yoksa kablosuz bağlantı kuramazsınız. Hector sistemindeki standart anakartta WiFi yok ve harici adaptör hediyesi yoktu sistemin.

KS

pezy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartınızda dahili veya harici olarak bir WiFi ağ kartınız yoksa kablosuz bağlantı kuramazsınız. Hector sistemindeki standart anakartta WiFi yok ve harici adaptör hediyesi yoktu sistemin.
Nasıl kurabilirim kablosuz olarak, ne almam gerek? 2. seçenek olarak ethernet ile kablolu mu kullanabilirim

KS

pezy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bluetooth kullanmak içinde mi ekstra bir adaptör alıp kurmak gerekiyor. Kulaklığı bağlayacaktım lakin özellik kapalı sanırsam
Anakartın desteklemesi gerekir. Uğur hocam önermiş zaten , desteklemeyen anakartlarda adaptör almak gerekir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri