Önemli Duyuru PC Hocası Yeni Sistem Detayları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YnseC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
En önemli şehrimiz ve en çok kişi orada yaşıyor. Sizce de orada olması normal değil mi ?
Bence değil. Türkiye nüfusunun ortalama 6'da 1'i yaşıyor, geriye kalan 6'da 5'i her yerde, haberlerde, konserlerde, etkinliklerde, orada burada önemsizleştiriliyor. Bu durum İstanbul'u cazibe merkezi kılıyor, bu durum göçü de artırıyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bence değil. Türkiye nüfusunun ortalama 6'da 1'i yaşıyor, geriye kalan 6'da 5'i her yerde, haberlerde, konserlerde, etkinliklerde, orada burada önemsizleştiriliyor. Bu durum İstanbul'u cazibe merkezi kılıyor, bu durum göçü de artırıyor.
"6'Da 5'i her yerde" Lafına bakarsak her yerde bir mağaza ve her mağazaya özel de bir sistem gerekir. Mantıksız olan bu zaten. İstanbul için ne olursa olsun merkez olduğu gerçeği değişmez.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Ben bileşenleri bile bu kadar iyi tahmin etmiyordum. H510 Flow ve C750 gelirse efsane olur falan demiştim hatta. H510 Flow geldi. C750 yerine TX750 geldi yine mükemmel.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ben bileşenleri bile bu kadar iyi tahmin etmiyordum. H510 Flow ve C750 gelirse efsane olur falan demiştim hatta. H510 Flow geldi. C750 yerine TX750 geldi yine mükemmel.
Bu fiyata kasanın bu olması bence her şeyden daha önemli. İtopya severdi spec delta kasaları.

YnseC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
"6'Da 5'i her yerde" Lafına bakarsak her yerde bir mağaza ve her mağazaya özel de bir sistem gerekir. Mantıksız olan bu zaten. İstanbul için ne olursa olsun merkez olduğu gerçeği değişmez.
Neye göre merkez? Türkiye'nin merkezi Ankara mesela. Oraya da bir özellik atfedilebilir. 6'da 5 için üvey evlat muamelesi yapılırsa Anadolu'da ne üretici kalır ne de metropollerde kiralanacak dahi ev bulunabilir. İstanbul'u cazibe merkezi yaptıkları için zaten böyle nüfus dengesizlikleri var. Hala da bu kafa yapısı devam ediyor, ne yazık ki.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Neye göre merkez? Türkiye'nin merkezi Ankara mesela. Oraya da bir özellik atfedilebilir. 6'da 5 için üvey evlat muamelesi yapılırsa Anadolu'da ne üretici kalır ne de metropollerde kiralanacak dahi ev bulunabilir. İstanbul'u cazibe merkezi yaptıkları için zaten böyle nüfus dengesizlikleri var. Hala da bu kafa yapısı devam ediyor, ne yazık ki.
Merkez ile Başkent farklı şeyler.
Ayrıca bu sistem "itopya Airport AVM" için özel stoklu sistem.
Adamlar "Airport AVM" açılış sistemini Ankara mağazasında mı satsınlar?

Krom

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
36
Stoklar bitti mi?

YnseC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Merkez ile Başkent farklı şeyler.
Ayrıca bu sistem "itopya Airport AVM" için özel stoklu sistem.
Adamlar "Airport AVM" açılış sistemini Ankara mağazasında mı satsınlar?
Online'da satabilirler, daha önce yapıldığı gibi. Anlamak bu kadar zor mu? Hepsini olmasa da en azından 3-5 tane de olsa sembolik.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Online'da satabilirler, daha önce yapıldığı gibi. Anlamak bu kadar zor mu?
Stok yok hocam. Stok olsa neden satmasınlar? Adamlar 50 stok koymuş.
Onda da ekran kartları farklı marka modellerden 3'er 5'er eklenmiş.
Yani mağazaya özel 200-250 stok olsa, dediğinizde haklısınız ama yapacak bir şey yok.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Taner bey İstanbul da demiş ama dikkat edin Arnavutköy de sisteme parası denk gelen almak istese bu kişi Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla da oturuyorsa zor iş :) oradan Arnavutköy e toplu taşıma ile gitmek demek bile çok masraflı ve aşırı yorucu, parası olup arabası olan rahat gider konumu Çorlu, Çerkezköy, Marmaraereğlisi olana daha yakın Tekirdağ oluyor bu :) zaten para varsa Hakkari den Mardin den uçağa binse o havalimanına inse 2 saat sürmez Tuzla dan arabayla açık yoldan gitse Hakkari deki Mardin deki adamdan önce hayatta yetişemez :) Muhalefet olmak değil kimse yanlış anlamasın orası İstanbul için bile çok uzak ve zahmetli bir yer toplu taşımayla olacak iş değil :) arabayla bile çekilmez :)
Ama fiyatlar mükemmel çoğu üründe :)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bir kaç yılın en iyi sistemi. Hatta fp listesinde 1 numara diyebiliriz bence. O işlemci ve o ekran kartına 18k bayağı iyi zaten ekran kartı fiyatında sistem. Rgb azda olsa olabilirmiş bence ram da veya ekran kartında. Kasa ayrı güzel rgb olmasada olur. Alanlar çok şanslı bu sistemi toplasak 30k eder diye düşünüyorum. İşlemciyi 12400f bekliyordum, arada pek fark yok ama alışılmışın dışında.

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Testler neden 1080P'de yapıldı? Darboğaz olmaz mı? O kartın hakkı en az 2K değil mi? Kafam karıştı. @OceanLaB

YnseC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Stok yok hocam. Stok olsa neden satmasınlar? Adamlar 50 stok koymuş.
Onda da ekran kartları farklı marka modellerden 3'er 5'er eklenmiş.
Yani mağazaya özel 200-250 stok olsa, dediğinizde haklısınız ama yapacak bir şey yok.
Çıkarılan sistem çok iyi bu bir kenara, ama Anadolu'dan belki de yola çıkıp bu sistem için gelenler oldu velev ki alamadılar ki stok az bu normal. Ben onları düşünüyorum. Yani 50 stoğun hadi 10 tanesini online'da satsa en azından bizler derdik ki almak çok zor ama bir şansımızı deneyelim online'da diye. 1000 stok da koysan yine yetmeyecek, bu bir gerçek. Söylemek istediğim çok başka.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri