Önemli PC Hocası Yeni Sistem Nasıl Olsun?

Ogiakdnz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
3060 ti yada rx6750 xt fiyat böyle 13.500 olursa tatından yenmez :D

serhatr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar arkadaşlar,

Yeni Fiyat/Performans PC Hocası sistemi belirleyeceğiz. Bunun için AMD, Intel CPU ve AMD - NVIDIA GPU öncelikli olup, diğer parçaları da (giriş - orta segment olacak şekilde) belirleyip firmalarla kavgaya başlayacağım.

Örneğin;

• "Sistem giriş seviye olsun. GPU AMD, CPU AMD olsun. Fiyat aralığı 4899 - 5899 TL arası olabilir." şeklinde yorumlayabilirsiniz. Ortak karar alıp ona göre şekillendirelim hamuru :)
Bence 30 k monitör dahil bir sistem gelmeli

Sayko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Bende aynı fikirde yok bu seferki sistem bütçesi düşük olan arkadaşlara gelse 7 8 bin bandında bir sistem iyi olur sonuçta o kesime hala kimse hitap etmedi

wolvesina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar arkadaşlar,

Yeni Fiyat/Performans PC Hocası sistemi belirleyeceğiz. Bunun için AMD, Intel CPU ve AMD - NVIDIA GPU öncelikli olup, diğer parçaları da (giriş - orta segment olacak şekilde) belirleyip firmalarla kavgaya başlayacağım.

Örneğin;

• "Sistem giriş seviye olsun. GPU AMD, CPU AMD olsun. Fiyat aralığı 4899 - 5899 TL arası olabilir." şeklinde yorumlayabilirsiniz. Ortak karar alıp ona göre şekillendirelim hamuru :)
ddr5 7700xt falan gelse bomba olur 25k civarına

ufuk7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Selamlar 👋

GG10 başlığını forumda aradım ama bulamadım. En uygunu buraya yazmak diye düşündüm.

@OceanLaB daha önce GG50 almıştım, bu sistem için de teşekkürler. Sizin önerilere bakmadan bir şey almıyorum :)

GG50'yi başka bir yerde değerlendirip 10.2 olanı almayı düşünüyorum. Bence 500gb ssd artık yetmiyor. 2x8'i de ileride güncellemek benim gibiler için zor. Onu sat yerine yeni al falan geriyor beni :D O yüzden alırken mümkün olduğunca özelleştirip almaya karar verdim. Aşağıdaki gibi bir liste yaptım. Görüşleriniz nedir acaba? (güncelleştirmeleri sarıyla işaretledim)

Ekran görüntüsü 2024-10-18 010621.png

@Sahuraka selamlar, senin de tavsiyeni almak isterim uygunsa :)

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Selamlar 👋

GG10 başlığını forumda aradım ama bulamadım. En uygunu buraya yazmak diye düşündüm.

@OceanLaB daha önce GG50 almıştım, bu sistem için de teşekkürler. Sizin önerilere bakmadan bir şey almıyorum :)

GG50'yi başka bir yerde değerlendirip 10.2 olanı almayı düşünüyorum. Bence 500gb ssd artık yetmiyor. 2x8'i de ileride güncellemek benim gibiler için zor. Onu sat yerine yeni al falan geriyor beni :D O yüzden alırken mümkün olduğunca özelleştirip almaya karar verdim. Aşağıdaki gibi bir liste yaptım. Görüşleriniz nedir acaba? (güncelleştirmeleri sarıyla işaretledim)

Ekli dosyayı görüntüle 38574

Hersey mukkemel gonul rahatligiyla alabilirsiniz

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Selamlar 👋

Ekli dosyayı görüntüle 38574

Bu fiyata 4070super yapılabilir, soğutucu biraz overkill olmuş

ufuk7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hersey mukkemel gonul rahatligiyla alabilirsiniz
Teşekkürler, RAM'in stoğu bitmiş. Diğer güncelleştirme seçenekleri de bence fiyat olarak mantıklı değil. Firmaya yazdım bakalım stok yeniler veya araya Lexar Thor OC 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 veya Kingston Beast Black 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 falan eklerse alacağım.

jzcst4c.jpg

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Teşekkürler, RAM'in stoğu bitmiş. Diğer güncelleştirme seçenekleri de bence fiyat olarak mantıklı değil. Firmaya yazdım bakalım stok yeniler veya araya Lexar Thor OC 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 veya Kingston Beast Black 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 falan eklerse alacağım.

jzcst4c.jpg
45k bütçede
Bu sistemi görseldeki gibi özelleştirip alırdım. PC Hocasının sistemini 37k bütçeden hiç ama hiç çıkamıyorsanız tercih edersiniz.

Ekli dosyalar

• 1729334903859.png
    1729334903859.png
    95.9 KB · Görüntüleme: 9

ufuk7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
45k bütçede
Bu sistemi görseldeki gibi özelleştirip alırdım. PC Hocasının sistemini 37k bütçeden hiç ama hiç çıkamıyorsanız tercih edersiniz.
Özeleştirilmemiş sistemi tercih etmeyeceğim zaten teşekkürler 45 civarına çıkmayı düşünüyorum. Bu aşağıdaki 46. Daha önce özelleştirdiğimde asusun sıvı soğutucusu vardı. Bunda 3070 super var. Super olması ne kadar etki ediyor bilmiyorum. Yorumun nedir?

5yjym95.jpg

Ram stoğu yenilenmezse bunu alabilirim sanki.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Özeleştirilmemiş sistemi tercih etmeyeceğim zaten teşekkürler 45 civarına çıkmayı düşünüyorum. Bu aşağıdaki 46. Daha önce özelleştirdiğimde asusun sıvı soğutucusu vardı. Bunda 3070 super var. Super olması ne kadar etki ediyor bilmiyorum. Yorumun nedir?

5yjym95.jpg

%2 veya%3 etkisi var

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221

5yjym95.jpg

Bu pek iyi bir seçenek olmaz, o psu ya ben sistem emanet etmek istemezdim. Bunun yerine inventusta attığıma bakarsın, hem ram değerlerin çok daha iyi oluyor hem de peşin fiyatına çoğu bankaya 3 taksit, axess 6 taksit sunuyo inventus

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Çok kararsız kaldım ya. 2x8 ram istemiyorum. GG10.2'nin stoktaki tek 2x16 ram Corsair Dominator RGB 32GB (2x16GB) +5.5 ekliyor fiyata. Baya gereksiz geldi.
Bütçen max 37k değilse o sistemi boşver zaten, 45k larda 4070s çok rahat çıkıyor seninde gördüğün üzere

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
youtube kanalda anakartlarla alakalı sistem kurup aynı donanımlarla anakart farkları videosu istemiştim ki üst orta başlangıç sistemlerde kesinlikle göz önünde bulundurulacaktır
örneğin: asus tuf gaming a serisi b serisi x serisi kartlarda ram işemci ekran kartı m2 nasıl tepki veriyor bunu bilmeden sadece işlemci ve anakartla başlangıç orta üst kararı vermek anlamsız hangisi neyi ne kadar serbest bırakıyor yada durduruyormisal x3d işlemci için hangi anakart sorusunu cevaplar bu test şu an sadece tahmini olarak planlıyoruz kuruyoruz şu yeter bu yetmez gibi

ufuk7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bu pek iyi bir seçenek olmaz, o psu ya ben sistem emanet etmek istemezdim. Bunun yerine inventusta attığıma bakarsın, hem ram değerlerin çok daha iyi oluyor hem de peşin fiyatına çoğu bankaya 3 taksit, axess 6 taksit sunuyo inventus
Pek anlamıyorum Ege, o yüzden daha bilindik markaları seçeyim dedim. Ana kart yine bundakinde iyi gibi. O yüzden gamegarajdakine baktım. Bütçeyi ayarladım taksit vs pek aklımı çelmiyor :) PSU dedin biraz kafam karıştı. Biraz daha bakınayım. aynı watt ve sertifikaya sahip olunca yeterlidir diye düşünmüştüm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri