Müneccim miisin be indirim adam dnnzVatan demiştim![]()
Vatan pahalı ama yapıncada yapıyor beVatan demiştim![]()
Özelleştirmeler çok iyi dedi. Vatan en son 300 TL ye 12600 e yükseltme açtı muhtemelen bunda da öyle olacak. O yüzden alacak varsa direk 12600 yapın.Müneccim miisin be indirim adam dnnz
Selam Dostlar,
Ekli dosyayı görüntüle 5134
Yeni sistem için 13.5k bütçem var sizce denk gelir mi dersiniz?
Bence 12600 yapmak yerine B660 + SSD yükseltmesi daha doğru olur. Masraf yapılacaksa en azından böyle yapılmalı.12600 yapın SSD g2 yapın öyle alın
Fiyat farkı çok az işlemcide anakart sonradan satılıp değiştirilebilirde işlemciyi bu kadar ucuz alamazlar.Bence 12600 yapmak yerine B660 + SSD yükseltmesi daha doğru olur. Masraf yapılacaksa en azından böyle yapılmalı.
Ve 12k ya çıktı şaka gibiO kadar iddialılarki sistem 11-12 ye çıkcak sanki?
Vallahi genelde ben anakart değiştiren hiç görmedim, işi basit tutup işlemci yükseltiyor insanlar. Fiyat farkına gelecek olursa 12400F işlemcisini yükseltmek için ciddi bir yetersizlik yaşaması gerek ki performans olarak %5 kadar bir fark için 12600 yükseltmesi yapmaya gerek yok bence. Aynı çekirdek sayısı var zaten. Oda yetersiz gelir 12400F yetersiz diyen birisi için. Sende bende fikrimizi belirttik gerisi kullanıcılara kalmış ki zaten stok bitti sanırım.Fiyat farkı çok az işlemcide anakart sonradan satılıp değiştirilebilirde işlemciyi bu kadar ucuz alamazlar.
Ben sürekli ticaret kafasıyla bakıyorum olaylara. Şimdi bu sistemi i5 12600 yapıp aldık diyelim 2 sene sonra misal veriyorum 15000 TL ye satarız. Ama bu sistemi 12400f b660m ile alsak aynı fiyata anca satarsın. Alırken kimse anakarta vs bakmıyor çünkü. H610m var mı var. B-G-E modeller hiç önemli değilVallahi genelde ben anakart değiştiren hiç görmedim, işi basit tutup işlemci yükseltiyor insanlar. Fiyat farkına gelecek olursa 12400F işlemcisini yükseltmek için ciddi bir yetersizlik yaşaması gerek ki performans olarak %5 kadar bir fark için 12600 yükseltmesi yapmaya gerek yok bence. Aynı çekirdek sayısı var zaten. Oda yetersiz gelir 12400F yetersiz diyen birisi için. Sende bende fikrimizi belirttik gerisi kullanıcılara kalmış ki zaten stok bitti sanırım.![]()
Bende açıkçası sistem alırken önce anakarta bakarım. Sonra işlemci. Anakart sistemin bel kemiği her şey onun üzerinde şekilleniyor. İyi bir anakart almayıp ileride yetersiz geldi değiştir derdine girmektense çekirdek ve arada kayda değer performans farkı olmayacaksa işlemciyi değiştirmem.Ben sürekli ticaret kafasıyla bakıyorum olaylara. Şimdi bu sistemi i5 12600 yapıp aldık diyelim 2 sene sonra misal veriyorum 15000 TL ye satarız. Ama bu sistemi 12400f b660m ile alsak aynı fiyata anca satarsın. Alırken kimse anakarta vs bakmıyor çünkü. H610m var mı var. B-G-E modeller hiç önemli değil
Bugün satılan 2.el sistemlere bak mesela. Bir sistemde B450m s2h var birisinde Rog B450-f var ama ikisinide aynı paraya satıyorlar![]()
HarbidenVe 12k ya çıktı şaka gibi
Sen aldığın sistemi sonuna kadar kullanan birisin sanırım ama. Biz öyle değil ki don değiştirir gibi sistem değiştiriyoruz. 1 hafta başka pc 1 hafta başka pc.Bende açıkçası sistem alırken önce anakarta bakarım. Sonra işlemci. Anakart sistemin bel kemiği her şey onun üzerinde şekilleniyor. İyi bir anakart almayıp ileride yetersiz geldi değiştir derdine girmektense çekirdek ve arada kayda değer performans farkı olmayacaksa işlemciyi değiştirmem.
11 sene olacak aynı sistemi kullanıyorum. Anakartı yüksek tuttum üzerindekileri güncelleyip durdum.Sen aldığın sistemi sonuna kadar kullanan birisin sanırım ama. Biz öyle değil ki don değiştirir gibi sistem değiştiriyoruz. 1 hafta başka pc 1 hafta başka pc.
Biraz abartı gelecek ama ben valo falan oynayacağım zaman RX6600 ü söküp RTX 3060ti yı takıyorum nvdia reflex için![]()
Ben aslında ne merak ediyorum biliyor musun ? Nasıl sabredip durabiliyorsun. Güzel bir indirim görünce neden güncelleme yapmıyorsun mesela. Ben duramıyorum direk alasım geliyor Allah'tan şimdi param yoktu yoksa almıştım bu sistemi.11 sene olacak aynı sistemi kullanıyorum. Anakartı yüksek tuttum üzerindekileri güncelleyip durdum.![]()