İlk açtığım gibi direkt 3. fan iptal olarak başladım (sonradan bağlantıyı kendim yaptım, takmamışlar). BIOS'a girmeye çalıştığımda siyah ekranda takılı kalıyordu. Windows ilk açıldığı anda "Windows Oturumunuzu Açamadı" hatası vererek geçici profilde hareket etmeme izin veriyordu ve yaptığım değişiklikler resetlendiğinde siliniyordu bu yüzden. Ardından Windows Update yapayım düzelir dedim tamamen kitlendi, görev çubuğunu kullanamıyor ayarlara hiçbir şekilde giriş sağlayamıyordum. Bilgisayarı kapatmak için bile ALT+F4 fonksiyonu kullanıyordum. Bu dediklerim bilgisayarı ilk kurduğumdan sonraki 10 dakika içinde gerçekleşenler.
Ardından format atarak windowsla alakalı sorunları çözdüm ve driverlarımı kurdum. VALORANT yükledim ve sistem yine hata verdi oyun açılmadı. Aynı ekran kartı driverini tekrar kurarak bunu da çözdüm. Fakat oyunda 2 saniyelik siyah ekran problemleri var ve FPS 500'lerde dolanırken drop yiyorum anlamsızca. Sonradan fark ettiğim bir diğer hata ise tarayıcıları (hangisi olduğu fark etmiyor opera,edge,brave,chrome) ilk açtığım anda tarayıcı beyaz oluyor geliyor beyaz oluyor geliyor 2 saniye sonra kullanabiliyorum. Ayarlardan donanım ivmelendirmesini kapattığım tarayıcıda sorun kalkıyor fakat ne alakası var ve ne saçma bir sorun.
Özetle baktıkça sorun çarpıyor gözüme ve boş yere stres oluyorum. BIOS güncelliği konusunda da çok bilgim yok fakat sanırım BIOS'um da güncel değil.
EDIT: Sanırım işlemcimi de overclock yapıp göndermişler 4.4 GHz de takılıyor fakat standart hali 3.5 overclocklusu 4.4 GHz ben overclocksuz kullanmayı istiyordum oysaki.