SlimPac' Alıntı:
Ben sistemi komple MSI ürünleriyle dizdiğim için aslında işlemci soğutucum da MSI olsun istemiştim. Şu an NZXT Kraken X42 kullanıyorum ama tek fanlı bi ürün olduğu için kasada çok sırıtıyor :/ MSI’ın önerebileceğiniz bir sıvı soğutması var mıdır peki?
AranelCiryatan' Alıntı:
Maalesef 5000 serisi baya bildiğiniz RAM seçen bir seri. Çok sorun yaşayan var bir çok forum sayfasında o yüzden QVL ve B-Die öncelik vermek her zaman riski minimuma çeker.
Şahsen kendim bile deneyimledim Z serisi bir Corsair alma hatasında bulundum 2666 Mhz Base 3600 Mhz modellerden. Mavi ekran ve idle'da donma gibi problemler baş gösterdi. Şuan Anakart QVL listesine göre aldığım G.Skill B-Die sorunsuz çalışıyor aynı anakart ve 5800X işlemci ile.
Ben şuana kadar önerdiğim hiçbir sistemde böyle bir sorun yaşayan görmedim. Ryzen 5000 serisi çıktı çıkalı. Zaten burada konu açanlara uyumsuz bellek önermiyoruz ki bellek önerirken de öyle QVL listesine bakıp önermiyorum kendi adıma konuşacak olursam. Siz Z serisi anakart yazmışsınız INTEL tabanlı sistem için konuşmuşsunuz ilk yorumunuzda. INTEL için farklı bakıyorum yine kendi adıma konuşacak olursam ki yine QVL listesine bakmıyorum.
Özetle önreceğiniz bellekleri bilirseniz QVL veya RAM yongasına bakmanıza gerek yok ki piyasada şuana kadar birçok farklı marka model RAM önerdim 5000 serisi için hiç ama hiç sorun yaşayan olmadı dediğim gibi. Oturmuş bir platfom uyumsuz bellek bulmanız çok zor. Siz o zoru başaranlardan birisi olmuşsunuz gibi duruyor.