Pc toplama önerileriniz [ocak 2022]

Dolunay32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde olanlar
Sapphire RX480 8Gb
xigmatek aquarius plus
Corsair RM750
32" Samsung Odesay G5

yeni alacaklarım
Gigabyte Z590 AORUS PRO AX Intel Z590 5400 MHz  
Intel Core i5-11400 2.6 GHz LGA1200 12 MB Cache 65 W
Crucial Ballistix RGB BL2K8G32C16U4BL 16 GB (2x8)
Crucial P5 CT1000P5SSD8 1 TB 3400-3000 MB/S NVMe PCIe M.2
sizce uyumlu olmuş mu?

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Pc toplama önerileriniz

Dolunay32' Alıntı:
Elimde olanlar
Sapphire RX480 8Gb
xigmatek aquarius plus
Corsair RM750
32" Samsung Odesay G5

yeni alacaklarım
Gigabyte Z590 AORUS PRO AX Intel Z590 5400 MHz  

Intel Core i5-11400 2.6 GHz LGA1200 12 MB Cache 65 W
Crucial Ballistix RGB BL2K8G32C16U4BL 16 GB (2x8)
Crucial P5 CT1000P5SSD8 1 TB 3400-3000 MB/S NVMe PCIe M.2
sizce uyumlu olmuş mu?

B550 + 5600x yapmak daha mantıklı bence. Ekran kartını yükseltecekmisiniz?

KS

Dolunay32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Pc toplama önerileriniz

Ekran kartı yükseltemem bütçe meselesi???

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Cvp: Pc toplama önerileriniz

Tamam bir şey demedim sordum sadece. 11400 veya 5600x'e geçince sıvı soğutucu da almanız gerekiyor.

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Cvp: Pc toplama önerileriniz

Crucial Ballistix RGB BL2K8G32C16U4BL Anakartınızın firması tarafından test edilmemiş bir RAM modeli. Şahsen QVL listesinde bulunan bir model tercih ederdim.

Anakartın sitesindeki uyumluluk listesinden yada buradaki linkten kontrol edebilirsiniz.

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
220
RE: Cvp: Pc toplama önerileriniz

6980HX' Alıntı:
Tamam bir şey demedim sordum sadece. 11400 veya 5600x'e geçince sıvı soğutucu da almanız gerekiyor.

Okumuyor musun ihtiyar BÜTÇE MESELESİ!!!! :DDD

Konuya gelecek olursak ekran kartını daha iyi yapabilirsin diye düşünüyorum bu ara herkes amazon japonyadan bişeyler alıyor ama bir araştır derim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Pc toplama önerileriniz [ocak 2022]

Anakart listesine göre RAM almanıza gerek yok. AMD 5000 ve INTEL 11. nesil serisi oturmuş bir seri. Uyumsuz bellek bulmanıza çok dandik markalar tercih etmediğiniz sürece pek olası değil.

İkinci olarak bir bütçe verirseniz o bütçeye en doğru önerileri yapabilirim size.

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart listesine göre RAM almanıza gerek yok. AMD 5000 ve INTEL 11. nesil serisi oturmuş bir seri. Uyumsuz bellek bulmanıza çok dandik markalar tercih etmediğiniz sürece pek olası değil.

İkinci olarak bir bütçe verirseniz o bütçeye en doğru önerileri yapabilirim size.

Maalesef 5000 serisi baya bildiğiniz RAM seçen bir seri. Çok sorun yaşayan var bir çok forum sayfasında o yüzden QVL ve B-Die öncelik vermek her zaman riski minimuma çeker. 

Şahsen kendim bile deneyimledim Z serisi bir Corsair alma hatasında bulundum 2666 Mhz Base 3600 Mhz modellerden. Mavi ekran ve idle'da donma gibi problemler baş gösterdi. Şuan Anakart QVL listesine göre aldığım G.Skill B-Die sorunsuz çalışıyor aynı anakart ve 5800X işlemci ile.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SlimPac' Alıntı:
Ben sistemi komple MSI ürünleriyle dizdiğim için aslında işlemci soğutucum da  MSI olsun istemiştim. Şu an NZXT Kraken X42 kullanıyorum ama tek fanlı bi ürün olduğu için kasada çok sırıtıyor :/ MSI’ın önerebileceğiniz bir sıvı soğutması var mıdır peki?

AranelCiryatan' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Maalesef 5000 serisi baya bildiğiniz RAM seçen bir seri. Çok sorun yaşayan var bir çok forum sayfasında o yüzden QVL ve B-Die öncelik vermek her zaman riski minimuma çeker. 

Şahsen kendim bile deneyimledim Z serisi bir Corsair alma hatasında bulundum 2666 Mhz Base 3600 Mhz modellerden. Mavi ekran ve idle'da donma gibi problemler baş gösterdi. Şuan Anakart QVL listesine göre aldığım G.Skill B-Die sorunsuz çalışıyor aynı anakart ve 5800X işlemci ile.

Ben şuana kadar önerdiğim hiçbir sistemde böyle bir sorun yaşayan görmedim. Ryzen 5000 serisi çıktı çıkalı. Zaten burada konu açanlara uyumsuz bellek önermiyoruz ki bellek önerirken de öyle QVL listesine bakıp önermiyorum kendi adıma konuşacak olursam. Siz Z serisi anakart yazmışsınız INTEL tabanlı sistem için konuşmuşsunuz ilk yorumunuzda. INTEL için farklı bakıyorum yine kendi adıma konuşacak olursam ki yine QVL listesine bakmıyorum.

Özetle önreceğiniz bellekleri bilirseniz QVL veya RAM yongasına bakmanıza gerek yok ki piyasada şuana kadar birçok farklı marka model RAM önerdim 5000 serisi için hiç ama hiç sorun yaşayan olmadı dediğim gibi. Oturmuş bir platfom uyumsuz bellek bulmanız çok zor. Siz o zoru başaranlardan birisi olmuşsunuz gibi duruyor.

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
ugur.gozaydin' Alıntı:
SlimPac' Alıntı:
Ben sistemi komple MSI ürünleriyle dizdiğim için aslında işlemci soğutucum da  MSI olsun istemiştim. Şu an NZXT Kraken X42 kullanıyorum ama tek fanlı bi ürün olduğu için kasada çok sırıtıyor :/ MSI’ın önerebileceğiniz bir sıvı soğutması var mıdır peki?

AranelCiryatan' Alıntı:

Ben şuana kadar önerdiğim hiçbir sistemde böyle bir sorun yaşayan görmedim. Ryzen 5000 serisi çıktı çıkalı. Zaten burada konu açanlara uyumsuz bellek önermiyoruz ki bellek önerirken de öyle QVL listesine bakıp önermiyorum kendi adıma konuşacak olursam. Siz Z serisi anakart yazmışsınız INTEL tabanlı sistem için konuşmuşsunuz ilk yorumunuzda. INTEL için farklı bakıyorum yine kendi adıma konuşacak olursam ki yine QVL listesine bakmıyorum.

Özetle önreceğiniz bellekleri bilirseniz QVL veya RAM yongasına bakmanıza gerek yok ki piyasada şuana kadar birçok farklı marka model RAM önerdim 5000 serisi için hiç ama hiç sorun yaşayan olmadı dediğim gibi. Oturmuş bir platfom uyumsuz bellek bulmanız çok zor. Siz o zoru başaranlardan birisi olmuşsunuz gibi duruyor.
 Anakart değil RAM Z serisi. Corsair'lerde Z kodu bulunan 2666 Base 3600 Mhz çalışan RAM'den bahsediyorum. Ben sizin öneriniz konusunda birşey demedim zaten. Başlıktaki arkadaşa QVL listesine özen göstermesi konusunda bilgi paylaşmıştım ;)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AranelCiryatan' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Anakart değil RAM Z serisi. Corsair'lerde Z kodu bulunan 2666 Base 3600 Mhz çalışan RAM'den bahsediyorum. Ben sizin öneriniz konusunda birşey demedim zaten. Başlıktaki arkadaşa QVL listesine özen göstermesi konusunda bilgi paylaşmıştım ;)

Z ibaresini yanlış okumuşum sizin yorumunuzda. Farklı tecrübeler diyelim o zaman.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri