Pckolik Hazır Sistemi Almak mı? Yoksa Beklemek mi?

kurnabalry

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni kayıt oldum ve bu başlıktaki yakın süreçte açılmış konuların tamamını okudum. Açtığım konu ile ilgili kusurum olursa bağışlayın şimdiden.

Soruma gelecek olursak;

Şuan acil olarak bir bilgisayar ihtiyacım yok. Yeni bebeğim olduğu için ilk bir sene çok yoğun kullanmayacağım bile denilebilir. Alırsam evde gündelik pc ihtiyacını görecek en fazla.
Fakat en geç 1 sene ve sonrası için Pc ye ihtiyacım olacak hem oyun hem de işlerim ile ilgili.

Pckolik de hazırlanan yeni sistemi gördüm ve F/P olarak çok mantıklı göründü. Sizce bu şartlar altında bu sistemi almalı mıyım? UE5 oyunlarda beni ilerleyen süreçlerde yorar mı? Alır isem 5 yıl kafam rahat kullanabilir miyim? Farklı alternatif arayışına girmeli miyim?
Veya bekleyip ilerleyen süreçlerde daha farklı bir sistem mi toparlamalı mıyım?

Sadece Ben

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
76
Bence alınır. Piyasaların ne olacağı belli olmaz. Alırken eğer yapabilirseniz anakartı bir tık arttırın. Arttıramasanız da çok da problem değil. Şuan o fiyata en uygun sistem HERO gibi.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Aslında sistem çok iyi ama şuan ihtiyacınız olmadığı için de beklenebilir. Türkiye'de yaşıyoruz fiyatlar ne olur bilemiyorum ama hem yeni işlemciler hem de yeni ekran kartları çıkacak. O yüzden beklemek belki de daha mantıklı olacaktır. Şuan alsanız 5 yıl bence gider ama dediğim gibi ileride illaki böyle hazır sistemler çıkacak onları değerlendirmek daha iyi olur.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Sinek ilacı bile alsanız 1 sene sonra değer kazanır. 1 sene beklemeyin derim :)

KS

kurnabalry

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
İşte ben de malum ülkenin ekonomik durumunun belirsizliği yüzünden bir sene sonra 50k ya benzer bilgisayarı toplamak zorunda kalmaktan korkuyorum.:)
Bilenler var ise Star Citizen oynarsam üzer mi bu PC beni? Gördüğüm kadarıyla güncel oyunlarda gayet akıcı ve sıkıntısız çalışıyor.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
İşte ben de malum ülkenin ekonomik durumunun belirsizliği yüzünden bir sene sonra 50k ya benzer bilgisayarı toplamak zorunda kalmaktan korkuyorum.:)
Bilenler var ise Star Citizen oynarsam üzer mi bu PC beni? Gördüğüm kadarıyla güncel oyunlarda gayet akıcı ve sıkıntısız çalışıyor.
Eğer almak istiyorsanız bir bütçe belirtebilirtebilirmisiniz maximum bi bakalım size güzel bi sistem

KS

kurnabalry

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
16k ya kadar yakın süreçte bütçem mevcut üstadım.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
RX 6700 10gb var o sistemde.
Hocam şu sistemi akakçeden topladım ilerde seğiştirilebilir kasa felan kendiniz koyarsınız

5600x = 3.771

X570 = 2.250

8x2 ram = 1.050

Gpu msı 3060 12 gb =8400₺

Psu 850w = 2000₺

m2 ve hdd ve kasa eksik kalmış :)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Şu zamanlarda okul açılışına özel güzel sistemler yapılabilir belki. Kesin emin değilim ama RX6700 de alınabilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Değmez. Ekran kartı 6700XT oluyor ama kasa kötü. Hero ya göre sıcaklıklar bayağı yüksek olur.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,373
Hoş geldiniz aramıza. Kalıcı olmanız dileğiyle :)

Şahsi görüşüm; Ülkede her sene "lan geçen sene neymiş fiyatlar ya. Tüh" dediğimizden dolayı 1 sene uzun bir süre ve kur yukarı eğilimini sürekli devam ettiriyor. En büyük elimizi kolumuzu bağlayan etmen kur.

Eğer biraz düşse veya aylarca sabit kalsa derim ki "bekleyin" ancak şu anda mantık çerçevesinde hareket edemediğimizden dolayı beklemeyi çok doğru bulmuyorum. Fırsat olan her sistem şuan fırsattır. Yarın değil maalesef.

KS

kurnabalry

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Çok teşekkür ederim ilgilerinize. Uzun zamandır Pc işleri ile haşır nerşirliğimi kaybettiğimden yetilerimi geri kazanmak için forumda aktif zaman geçirmek epey faydama olacaktır :)

Alma kararım netleşti o vakit. Eğer var ise 15-17k aralığında farklı önerebileceğiniz sistemler tavsiyelerinize açığım. Aksi durumda Hero şuan en mantıklı aday gibi görünüyor bana.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,373
Çok teşekkür ederim ilgilerinize. Uzun zamandır Pc işleri ile haşır nerşirliğimi kaybettiğimden yetilerimi geri kazanmak için forumda aktif zaman geçirmek epey faydama olacaktır :)

Alma kararım netleşti o vakit. Eğer var ise 15-17k aralığında farklı önerebileceğiniz sistemler tavsiyelerinize açığım. Aksi durumda Hero şuan en mantıklı aday gibi görünüyor bana.

Sadece tek tavsiyem sistem tarafında yapabiliyorsanız B550 seçin. A520 B450 bandında ama, ileriye dönük olur biraz daha. VRM ve mosfetleri daha iyi seçeneklerdekinin. Onun dışında tavsiyem yok :)

JackLABEL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni kayıt oldum ve bu başlıktaki yakın süreçte açılmış konuların tamamını okudum. Açtığım konu ile ilgili kusurum olursa bağışlayın şimdiden.

Soruma gelecek olursak;

Şuan acil olarak bir bilgisayar ihtiyacım yok. Yeni bebeğim olduğu için ilk bir sene çok yoğun kullanmayacağım bile denilebilir. Alırsam evde gündelik pc ihtiyacını görecek en fazla.
Fakat en geç 1 sene ve sonrası için Pc ye ihtiyacım olacak hem oyun hem de işlerim ile ilgili.

Pckolik de hazırlanan yeni sistemi gördüm ve F/P olarak çok mantıklı göründü. Sizce bu şartlar altında bu sistemi almalı mıyım? UE5 oyunlarda beni ilerleyen süreçlerde yorar mı? Alır isem 5 yıl kafam rahat kullanabilir miyim? Farklı alternatif arayışına girmeli miyim?
Veya bekleyip ilerleyen süreçlerde daha farklı bir sistem mi toparlamalı mıyım?
Beklemeni öneririm yıls sonuna dogru fiyatlarda düşüş bekleniyor doların bu seviyeme kalması durumunda bile %15 indirim yakalayabilirsiniz
Ama dolar atrısi devam ederse zamda yiyebilirsiniz unutmayın

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Beklemeni öneririm yıls sonuna dogru fiyatlarda düşüş bekleniyor doların bu seviyeme kalması durumunda bile %15 indirim yakalayabilirsiniz
Ama dolar atrısi devam ederse zamda yiyebilirsiniz unutmayın
En son böyle düşüş beklendiğinde dolarları mı ne satıp 13-14 civarına indirmişlerdi sonra daha fazla yükseldi. Fiyatlar ucuzlasa bile çok kısa sürer ama onu da sanmam.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Amd ryzen5600x sıfır kapalı kutu hepsiburada.

Msi b550 a pro atx ( amazon.com.tr) sıfır kapalı kutuda.

Corsair VENGEANCE RGB Pro SL 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3600MHz ( kapalı kutu amazon.com.tr)

Corsair g33 , 750 watt +80 (sıfır)itopya.com

WD_BLACK SN850 500GB NVMe Dahili Gaming SSD, Heatsink, PCIe Gen4, 7000 MB/s, M.2 2280, 3D NAND ( amazon.com.tr) sıfır

NZXT 240 MM işlemci sıvı soğutucu (sıfır kapalı kutuda) itopya.com

Elimde bu şekilde sıfır açılmamış kutuları faturalı garantili türkiye ürünleri bulunmakta almak isterseniz iletişime geçebilirsiniz.
Forumda herhangi bir şey satışı yasak diye biliyorum konu üzerinden yazmasaydınız iyi olurdu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri