PUBG Fps Drop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba. PUBG de haritaya atladığımda yere indiğimde ilk 1 2 dakika anlık donmalar oluyor ve etraf geç renderleniyor evin içindeki halı, duvarlar vs. geç oluşuyor. Ve arada bir rakibe ateş ederken 1 saniyelik o donma ölmeme neden oluyor sinir etti beni.. 
Sistem özellikleri:
ASUS ROG 6GB OC GTX 1060 Strix GPU
Amd Ryzen 2600 CPU
Thermaltake v27 600plus80 PSu kasa
GSKILL RipjawsV 8GB ddr4 3200mhz Ram
1TB HDD
Win 8.1 64 Bit
Gigabyte AB350M-DS2 MotherBoard

Hikayeye dönecek olursam... Görüntü ayarını en düşüğe de çeksem en yükseğe de çeksem donma hissettirmiyor o anlık droplar dışında hiç bir farkı olmuyor. Yani combatta da donmuyor koşarken, gezerken, sağa sola bakarken donma yok gecikmeli değil fps yüksek değerde yani. Fakat o anlık droplar en lowda da ultrada da gerçekleşiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dokuların geç yüklenmesi sorunu Diskin doluluğu ile alakalı bir durumdur en temelde. Oyunun kurulu olduğu diskin çok doluysa veya çok yavaşsa bu sorun meydana gelir. Diskin boş alanını Bilgisayarımdan kontrol et ve mavi yada kırmızı bar şeklinde diskin doluluğu görünür. Burada bu barın mavi renkte olması gerek bu diskin performanslı çalışabilmesi için gerekli bir alandır. Diskler Pagefile isimli bir ön bellekleme yaparlar Doku paketleri ve diskte işlenecek bir veri dosyası varsa bunun çalışabilmesi için bu alanıda diskin boş alanından kullanırlar. İşin özü önce bu alanı mavi bara çek eğer zaten mavi ise önce diske performans testi yap eğer sorun yoksa diğer olasılık olan RAM 'e geçebiliriz. 8 GB RAM çoğu oyunda artık yetersiz ve PUBG çok RAM tüketen oyunlardan birisidir. MSI Afterburner ile RAM kullanımına bak ve sonucu SS olarak paylaş. Sistem zaten arka planda 2 GB kadar RAM tüketir normalde geriye kalan bellek eğer oyun tarafından sonuna kadar kullanılıyorsa anlık takılma ve bu doku gecikmesi sorunu olur oyunda bunu da kontrol et.

Disk testi için.

CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo yazılımlarını http://crystalmark.info/en/software/ bu sayfadan indirin ve kurun. (Standart versiyonlar Mavi ve Yeşil olanlar) Sonra CrystalDiskMark çalıştırın ve oyunun kurulu olduğu diske bu testi yapın. All yazısının yanındaki ayarlardan 5 - 1GiB - ve Diski seçin ve All yazısına tıklayın testin sonucunu paylaşın. Sonra CrystalDiskInfo yazılımını açın ve disklerin genel durumuna bakalım buradan da SS paylaşın.

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dokuların geç yüklenmesi sorunu Diskin doluluğu ile alakalı bir durumdur en temelde. Oyunun kurulu olduğu diskin çok doluysa veya çok yavaşsa bu sorun meydana gelir. Diskin boş alanını Bilgisayarımdan kontrol et ve mavi yada kırmızı bar şeklinde diskin doluluğu görünür. Burada bu barın mavi renkte olması gerek bu diskin performanslı çalışabilmesi için gerekli bir alandır. Diskler Pagefile isimli bir ön bellekleme yaparlar Doku paketleri ve diskte işlenecek bir veri dosyası varsa bunun çalışabilmesi için bu alanıda diskin boş alanından kullanırlar. İşin özü önce bu alanı mavi bara çek eğer zaten mavi ise önce diske performans testi yap eğer sorun yoksa diğer olasılık olan RAM 'e geçebiliriz. 8 GB RAM çoğu oyunda artık yetersiz ve PUBG çok RAM tüketen oyunlardan birisidir. MSI Afterburner ile RAM kullanımına bak ve sonucu SS olarak paylaş. Sistem zaten arka planda 2 GB kadar RAM tüketir normalde geriye kalan bellek eğer oyun tarafından sonuna kadar kullanılıyorsa anlık takılma ve bu doku gecikmesi sorunu olur oyunda bunu da kontrol et.

Disk testi için.

CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo yazılımlarını http://crystalmark.info/en/software/ bu sayfadan indirin ve kurun. (Standart versiyonlar Mavi ve Yeşil olanlar) Sonra CrystalDiskMark çalıştırın ve oyunun kurulu olduğu diske bu testi yapın. All yazısının yanındaki ayarlardan 5 - 1GiB - ve Diski seçin ve All yazısına tıklayın testin sonucunu paylaşın. Sonra CrystalDiskInfo yazılımını açın ve disklerin genel durumuna bakalım buradan da SS paylaşın.
mM2d4y.jpg

ayrıca diskin doluluğu kısmında ki dediğiniz mavi bar olayını anlayamadım bu sağ tıklayıp properties deyipte gördüğümüz daire grafikten mi bahsediyorsunuz?
birde anlayamadığım diskte 200küsür GB kullanılıyor gösteriyor. Fakat içinde sadece oyunlarım var ve oyunlar toplamda 183GB bu arada programda farklı gözüküyor sen farklı söylüyorsun diyebilirsiniz dedikleriniz üzerine diskte biraz boşaltım yaptım ondan öyle :D
Edit: Diski boşaltınca biraz rahatlama oldu fakat öyle kayda değer bir değişiklik malesef yok yine ateş ederken 1 saniyelik bi donma oldu ve ölmeme sebep oldu :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Screenshot-1.png
Bu bardan bahsediyorum. Mavi ise sıkıntı yok performanslı çalışır demek disk ama kırmızı ise sıkıntı var demektir sınırdaysa dert değil ama çok geçmemeli kırımızı barı. Ayrıca diskiniz çok yavaş normal bir 7200 RPM HDD 150 ila 200 mb/s civarı okuma/yazma yapar ama sizinki çok düşük buda performansa etki eder ama sadece doku yükleme olayında. Ani takılma olayı diğer söylediğim RAM yetmemesinden olur. RAM ile ilgili dediklerimide kontrol edin RAM yetmiyorsa yetmediği anda takılma yaşarsınız ani olarak.

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Screenshot-1.png
Bu bardan bahsediyorum. Mavi ise sıkıntı yok performanslı çalışır demek disk ama kırmızı ise sıkıntı var demektir sınırdaysa dert değil ama çok geçmemeli kırımızı barı. Ayrıca diskiniz çok yavaş normal bir 7200 RPM HDD 150 ila 200 mb/s civarı okuma/yazma yapar ama sizinki çok düşük buda performansa etki eder ama sadece doku yükleme olayında. Ani takılma olayı diğer söylediğim RAM yetmemesinden olur. RAM ile ilgili dediklerimide kontrol edin RAM yetmiyorsa yetmediği anda takılma yaşarsınız ani olarak.

msi afterburnerim var fakat rami göstermiyor sadece cpu ve gpu gösteriyor ayarlamayı bilmiyorum malesef HDD ye dönersek 7200 rpm zaten
jgyLOD.png

bu arada bunun ss ini atmayı unutmuşum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskinizin okuma yazma hızları normal seviyede bu konuda bir sorun yok ama doluluğunu dediğim yerden Bilgisayarımdan attığım resimdeki gibi kontrol edin ayrıca MSI Afterburner için RAM vs. gibi değerleri göstermek için https://www.youtube.com/results?search_query=msi+afterburner şuradan bir video izleyebilirsiniz. RAM kullanım değerleri ve işlemci ile ekran kartı kullanım değerleri önemli bunları gösteren SS paylaşın ki ani takılmalara ne sebep oluyor buna bakalım. Benim tahminim RAM yetersizliği ama kesin anlayabilmek için değerleri görmeliyim.

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskinizin okuma yazma hızları normal seviyede bu konuda bir sorun yok ama doluluğunu dediğim yerden Bilgisayarımdan attığım resimdeki gibi kontrol edin ayrıca MSI Afterburner için RAM vs. gibi değerleri göstermek için https://www.youtube.com/results?search_query=msi+afterburner şuradan bir video izleyebilirsiniz. RAM kullanım değerleri ve işlemci ile ekran kartı kullanım değerleri önemli bunları gösteren SS paylaşın ki ani takılmalara ne sebep oluyor buna bakalım. Benim tahminim RAM yetersizliği ama kesin anlayabilmek için değerleri görmeliyim.

y60mYa.jpg

bu ultrada ki hali daha oyun başı
alzj9O.jpg

buda lowdaki hali oyun içinde
DY7Ezz.jpg

buda droplu anı şansıma yakalamışım heralde fps bi anda düşmüş gördüğünüz üzre...
ram konusunda da haklısınız sanırım boştayken 2gb kullanıyorsa zaten oyun içinde 6 yı geçtiği için ondan kaynaklı olabilir dediğiniz gibi...
bide ayrıca söylemeyi unuttuğum bazen cpu sıcaklığı %20 %30larda oyun içinde 70 dereceyi görüyor internette ryzen için normal bir değer olduğu yazıyor
AD1Eop.png

buda diskin görünümü yani normal E yi kullanıyorum oyun için baya bi boşalttım bide hazır yeri gelmişken yandaki hatayıda sorayım dedim windows işlemcinin uyumsuz olduğunu söyleyen bir hata veriyor sürekli onunda etkisi olabilir mi acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk normal, RAM kullanımın sınıra yakın 1. sebep bu olabilir.

2. sebep ise bu aldığın hatadan kaynaklı gibi biraz araştırdım sistemde takılma vs. gibi sorunlara sebep oluyormuş. Sorunun 4 sebebi var.

1. si Windows güncellemelerindeki bir hata buna sebep olabilirmiş ve bunu Windows 'a format atıp düzeltebilirsin. Windows sıfırlama işe yaramaz deniyor microsoft tarafından.

2. olasılık işlemcinin anakarta çipset sürücüsü ile tanıtılması gerekebilir bunun için R5 2600 işlemci kullanıyorsunuz ve B350 çipset sürücüsünü indirip kurarsanız sorun çözülebilir. https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b350 bu bağlantıdan işletim sisteminize uygun çipseti indirip kurun PC 'yi yenden başlatıp kontrol edin.

3. Sebep BIOS 'taki bir hata olabilir buda işlemcinin Windows 'a tanıtım kodlarını etkilemiş olabilir. Önce BIOS 'u sıfırlayıp deneyin işe yaramaz ise BIOS 'unuzu güncelleyin. Bu https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350M-DS2-rev-1x#support-dl-bios linkten güncel BIOS 'u indirip kurabilirsiniz. Versiyon F25 son olan onunla güncelleyeceksiniz.

Son olasılık işlemciyi oturturken bir hata yapmış olabilirsiniz pinlerde bir eğim veya macunda bir devreye sızıntı gibi işlemcinin tam tanınmamasına yol açacak bir hata bunu kontrol edin. Bu aşamaları teker teker yapıp her aşamadan sonra test edip bir diğerine geçin. Sırası fark etmez sorun bunlardan birisidir büyük ihtimal ile.

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

2. sebep ise bu aldığın hatadan kaynaklı gibi biraz araştırdım sistemde takılma vs. gibi sorunlara sebep oluyormuş. Sorunun 4 sebebi var.

1. si Windows güncellemelerindeki bir hata buna sebep olabilirmiş ve bunu Windows 'a format atıp düzeltebilirsin. Windows sıfırlama işe yaramaz deniyor microsoft tarafından.

2. olasılık işlemcinin anakarta çipset sürücüsü ile tanıtılması gerekebilir bunun için R5 2600 işlemci kullanıyorsunuz ve B350 çipset sürücüsünü indirip kurarsanız sorun çözülebilir. https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b350 bu bağlantıdan işletim sisteminize uygun çipseti indirip kurun PC 'yi yenden başlatıp kontrol edin.

3. Sebep BIOS 'taki bir hata olabilir buda işlemcinin Windows 'a tanıtım kodlarını etkilemiş olabilir. Önce BIOS 'u sıfırlayıp deneyin işe yaramaz ise BIOS 'unuzu güncelleyin. Bu https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350M-DS2-rev-1x#support-dl-bios linkten güncel BIOS 'u indirip kurabilirsiniz. Versiyon F25 son olan onunla güncelleyeceksiniz.

Son olasılık işlemciyi oturturken bir hata yapmış olabilirsiniz pinlerde bir eğim veya macunda bir devreye sızıntı gibi işlemcinin tam tanınmamasına yol açacak bir hata bunu kontrol edin. Bu aşamaları teker teker yapıp her aşamadan sonra test edip bir diğerine geçin. Sırası fark etmez sorun bunlardan birisidir büyük ihtimal ile.
ilk 2 sebepte bana mantıklı olabilir 3. sebep bios zaten güncellendi vatanpcden almıştım onlar yaptılar zaten stock halinde bu anakarta uyumlu bi işlemci değildi bios update ile uyumlu hale geldi son sebebe de dönecek olursak montaj işlemini de ben yapmadım vatan pc yaptı ona da emin değilim açıkçası... 1 ve 2 yi deneyeceğim çok teşekkür ederim. Sizi baya uğraştırdım.
Bu 2. chipset olayını yaparken attığınız linke girdim win 8 64 bit uyumlu driver bulamadım

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Çipset drierinde win 10 için olanı kurun.
GÜÇ SEÇENEKLERİNDE ,Ryzen moduna alın.

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

DY74W1.png

met 61' Alıntı:
Çipset drierinde win 10 için olanı kurun.
GÜÇ SEÇENEKLERİNDE ,Ryzen moduna alın.
güç seçenekleri dediğiniz olay tam olarak nedir nereden yapıyorum?

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
değişme olmadı format attım ve windows 10 yükledim bakalım bir şey değişecek mi

KS

TheVoid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
belki başkalarına da yardımı olur açısından yazıyorum format atıp win10 yükleyince daha hızlı renderlamaya başladı güç seçeneklerinide ryzen 2600 e çekince biraz daha rahatladı tam anlamı ile çözülmüş değil ama drop oranı yarı yarıya azaldı daha nadir oluyor sanırım kalanını da ram yükselterek halletmem gerekecek yüksek ihtimal Ugur beyin dediği gibi ram kaynaklı bir problem yardımlarınız için teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çözümü paylaştığınız için teşekkürler. Sorununuzun kalanı muhtemelen RAM kaynaklı onu hallederseniz sorun kalkacaktır büyük ihtimal. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri