pubg hata

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
O soğutucu gibi bi şey ise,köşeyi döndün sayılır. Anakartın ne kadar müsaade  ederse, o hıza çıkar, işlemcin. 3,4 ghz falan yaparsak ,çok rahatlar makina.
Biosundan bi kaç foto yollama imkanın varmı.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nnl0EQ.jpg

sanırım bu oluyor

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Üzerinde model numarası vs. yazmıyor mu?

fotoğrafta belli olmamış mı ? akşam bir daha çekerim ya şimdi kapadım kapağını pcyi açtım üşendim açıkcası

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Evet içinde FAN var işlemcinin. Muhtemelen yeterli olacaktır ama garanti olsun diye aşağıdakiler bir yap istersen. Sonra O.C. 'ye ne kadar potansiyeli var öğreniriz.

İşlemcin boşta ve yükte hangi sıcaklıklarda çalışıyor bir kontrol et en iyisi bu olacak sanırım. HWMonitör ve CPU-Z indir. HWMonitör ile İşlemci sıcaklığına bak boşta kaç derecede çalışıyor ve sonra CPU-Z 'yi aç ve Bench sekmesine gel ve CPU Multi Thread kısmından Threads kısmını en yüksek sayıya al ve Stress CPU kısmına bas ve HWMonitör 'den sıcaklıklara 5 dk. kadar bak en fazla kaç dereceye çıkıyor. Sonra hem boşta hem yükte girince kaç dereceye çıkıyor bunlar paylaş bakalım şuan ki sıcaklıklar O.C. 'ye engel mi değil mi.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bi 2-3 dk baktım en fazla 60 dereceye çıkıyor sanırım dediğiniz gibi yaptım

bu boştayken:
6arWBv.png

buda dediğiniz gibi stress cpu yaptığımdaki sonuç (stress cpu ya stop yaptığımdan hemen sonra ss aldım o yüzden 52 derece falan max 60a çıktı zaten)
Wqg3z8.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
60 derece şuanki hali ise 3.00ghz veya biraz üzerin seyesine çıkabilir. Dene bence 10-15 derece toleransı var işlemcinin.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
60 derece şuanki hali ise 3.00ghz veya biraz üzerin seyesine çıkabilir. Dene bence 10-15 derece toleransı var işlemcinin.

kaç dereceye çıktığında risklidir ?

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şimdi pubg giricem ordada bakarım hem deneyim mi msi afterburner ile 3.00ghzye çekeyim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
met 61 'den yardım al O.C. işinde fazla deneyimi var daha az sıcaklıklar ile çalıştırabilirsin. Ben bu işte orta düzey bilgiye sahibim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
msı afterburner işlemciye overclock yapmaz. Ona hiç dokunma şimdilik. Belki daha sonra ekran kartına overclock için kullanılabilir. :cool:

Soğutucu çok nostalji imiş. Zamanında böyle ,egzantrik,farklı görünümlü ,ama hoş soğutucular vardı.  :)

Sıcaklıklar gayet iyi imiş. Biosundan bir iki foto yollayabilirmisin.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

bio kavramını bilemedim açar mısınız biraz  :D birde hangi program ile yapayım ? yada yapayım mı ? biraz daha anlıcağım şekilde tabir kullanabilir misiniz tam anlamıyorumda bu konudan

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Kubilay Güler' Alıntı:

bio kavramını bilemedim açar mısınız biraz  :D birde hangi program ile yapayım ? yada yapayım mı ? biraz daha anlıcağım şekilde tabir kullanabilir misiniz tam anlamıyorumda bu konudan
 Biosu hiç kullanmadıysan,biraz zor olacak overclock işi.
 Hemen denemeyelim. İnternette bios araştırarak,biraz alt yapı yapman gerekir.
 Fakat ben sana,sanki biosa hakimmişsin gibi bi şeyler yazıp hazırlıyacağım. Bugün yarın bi aksilik olmazsa,hazırlarım. Çok teferruatlı ve karışık bi konu ve özellkle de bu işe yeni başlayanlar için özenli hazırlanması lazım.
Fakat bir de şu var. Anakartın sitesinden kullanma klavuzunda biosu yok. Makina açılırken ,delete tuşuna tık tık yaparsan ,sürekli, biosa girersin.dEDİĞİM GİBİ,BİR İKİ FOTO LAZIM.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Kubilay Güler' Alıntı:
 Biosu hiç kullanmadıysan,biraz zor olacak overclock işi.
 Hemen denemeyelim. İnternette bios araştırarak,biraz alt yapı yapman gerekir.
 Fakat ben sana,sanki biosa hakimmişsin gibi bi şeyler yazıp hazırlıyacağım. Bugün yarın bi aksilik olmazsa,hazırlarım. Çok teferruatlı ve karışık bi konu ve özellkle de bu işe yeni başlayanlar için özenli hazırlanması lazım.
Fakat bir de şu var. Anakartın sitesinden kullanma klavuzunda biosu yok. Makina açılırken ,delete tuşuna tık tık yaparsan ,sürekli, biosa girersin.dEDİĞİM GİBİ,BİR İKİ FOTO LAZIM.

hee bios tamam tamam hatırladım onu atarım yakın zamanda fotosunu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri