Fiyat/Performans Ram Alacağım Yardım

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
merhaba arkadaşlar şuanda kullanmış olduğum xpg marka 8x2 16gb ram kullanıyorum (3600mhz). RAM yükseltmesi yapacağım 32 gbye yükseltmek istiyorum hangi marka ve model tavsiye edersiniz. yüksek frekanslı ram olursa iyi olur rgb ye çok takılmıyorum ama rgb de olabilir.
(not: xpg markalı ramlerin boyutu gibi olursa süper olur kule tipi soğutucu kullanıyorum milimlik bir boşluk kalıyor arada)

not: xpg fiyatına kingston buldum daha mantıklımı ?

Son düzenleme:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
merhaba arkadaşlar şuanda kullanmış olduğum xpg marka 8x2 16gb ram kullanıyorum (3600mhz). RAM yükseltmesi yapacağım 32 gbye yükseltmek istiyorum hangi marka ve model tavsiye edersiniz. yüksek frekanslı ram olursa iyi olur rgb ye çok takılmıyorum ama rgb de olabilir.
(not: xpg markalı ramlerin boyutu gibi olursa süper olur kule tipi soğutucu kullanıyorum milimlik bir boşluk kalıyor arada)
Xpg 16x2 al 32olacak sekilde

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
667
8x4 e çıkaramıyor musun öyle yapabiliyorsan aynılarından 2tane al 4 lü tak derim

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
667
yok dostum ya keşke anakartım 4 slotluk olsa :D
Tüh peki ramlere yapcaniz masrafi hesaplayip yeni anakarta gecip 8*4 yapma masrafinizi kiyasladiniz mi illaki biraz daha fazla olcaktir yeni anakart ama belki düşünürsün diye belirtmek istedim

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Tüh peki ramlere yapcaniz masrafi hesaplayip yeni anakarta gecip 8*4 yapma masrafinizi kiyasladiniz mi illaki biraz daha fazla olcaktir yeni anakart ama belki düşünürsün diye belirtmek istedim
şuanda asus b450m dragon anakarta sahibim amd 5600x işlemcim var dostum 4 slotluk bir anakart hangisini tavsiye edersin hocam ? b550mi bakmalıyım ?

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
şuanda asus b450m dragon anakarta sahibim amd 5600x işlemcim var dostum 4 slotluk bir anakart hangisini tavsiye edersin hocam ? b550mi bakmalıyım ?
anakart 550m için 600 700daha fazla birde 8gb ram kiti almam gerekiyor 2500 felan toplam 5kya felan masraf olacak, ama tabi ileriye dönük çok daha mantıklı ama elimdekini değerlendiriyim dedim 16x2 ram alıp uzun süre kullanmak istiyorum fiyatları şuan 3k civarındayken ilerde fiyatları uçmadan alıyım 32gb ram kullanayım kalsın istiyorum ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Anakartı yükseltip bütçeyi zorlamaya gerek yok bence. Direk 16x2 Ram alıp yolunuza bakabilirsiniz. B550 Tabii ki daha iyi olur ama masraf artar.

Teslimat süresi sorun değil ise aşağıdaki ürün alınabilir.

Tekli olarak 2 adet alırsan aşağıdaki de alınabilir.

Yükseklik 1mm kadar fazla ama etkiler mi bilmiyorum.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Anakartı yükseltip bütçeyi zorlamaya gerek yok bence. Direk 16x2 Ram alıp yolunuza bakabilirsiniz. B550 Tabii ki daha iyi olur ama masraf artar.

Teslimat süresi sorun değil ise aşağıdaki ürün alınabilir.

Tekli olarak 2 adet alırsan aşağıdaki de alınabilir.

Yükseklik 1mm kadar fazla ama etkiler mi bilmiyorum.
teşekkür ederim hocam yardımınız için iyi çalışmlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri