Ram bellek sorunu

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
denedim ama 2400 sonrası açılmıyor pc hatta bellek uyum testi yaptım sorun cıkmadi

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
başka bir kaynaktan buldum

benim sorunumda bu olabilir mi

Sorulan asıl soruya geliyorum. İki farklı MHZ ve CL değerlerine sahip iki RAM'i dual channel slotlarına taktınız. Görüntünüz geldi sistem açıldı şahane, sistem dual channel çalışıyor. İşte bu yanlıştır. Görüntü gelse bile dual channel çalıştığını kanıtlamaz. Çift kanal çalıştığını sandığınız bellekleriniz tek kanal çalışır. BIOS bellek zamanlamalarını otomatik olarak düzeltirse bellekleriniz asla ve asla çift yada dörtlü kanal olarak çalışmaz. İki RAM modülü aralarında olası bellek tipi ve bellek kontrolcüsü uyumsuzluğu bile çift kanalın çalışmasına engeldir. Ek olarak farklı voltaj değerine sahip iki RAM'i aynı anakartta çalıştıramazsınız. Sadece birincil kabul edilen slottaki bellek çalışır diğeri devre dışı kalır ama sisteme görüntü gelir. Tek bellek modülünü kullanırsınız.

bios pili sıfırladım eger güncellik gitmesse son sürümdü yok bios pili cıkarınca giderse eski sürüme dönmüştür

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Yazdığım bios güncelleme olayı ,o değil. Biosunuzun hangi sürüm olduğu. Aramaya msinfo32 yazın .sistem bilgisine tıklatın.orada yazar.

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 10 Pro
Sürüm 10.0.17134 Yapı 17134
Diğer İşletim Sistemi Açıklaması Kullanılamıyor
İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation
Sistem Adı DESKTOP-JAETGT1
Sistem Üreticisi Micro-Star International Co., Ltd.
Sistem Modeli MS-7A38
Sistem Türü x64-based PC
Sistem SKU'su To be filled by O.E.M.
İşlemci AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics, 3500 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. A.G0, 21.12.2018
SMBIOS Sürümü 2.8
Ekli Denetleyici Sürümü 255.255
BIOS Modu UEFI
Temel Kart Üreticisi Micro-Star International Co., Ltd.
Temel Kart Modeli Kullanılamıyor
Temel Kart Adı Ana Kart
Platform Rolü Masaüstü
Güvenli Önyükleme Durumu Kapalı
PCR7 Yapılandırması Bağlama Olanağı Yok
Windows Dizini C:\WINDOWS
Sistem Dizini C:\WINDOWS\system32
Önyükleme Aygıtı \Device\HarddiskVolume3
Yerel Ayar Türkiye
Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "10.0.17134.471"
Kullanıcı Adı DESKTOP-JAETGT1\AYKUT
Saat Dilimi Türkiye Standart Saati
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 16,0 GB
Toplam Fiziksel Bellek 15,9 GB
Kullanılabilir Fiziksel Bellek 13,8 GB
Toplam Sanal Bellek 21,4 GB
Kullanılabilir Sanal Bellek 17,7 GB
Disk Belleği Dosyası Alanı 5,50 GB
Disk Belleği Dosyası C:\pagefile.sys
Çekirdek DMA Koruması Kapalı
Sanallaştırma tabanlı güvenlik Etkin değil
Cihaz Şifrelemesi Desteği Otomatik cihaz şifrelemesinin başarısız olma nedenleri: TPM kullanılamıyor, PCR7 bağlama desteklenmiyor, Donanım Güvenlik Test Arabirimi başarısız ve cihaz InstantGo değil, İzin verilmeyen DMA yeterli veri yolu/ cihaz(lar) algılandı, TPM kullanılamıyor
Hyper-V - VM İzleme Modu Uzantıları Evet
Hyper-V - İkinci Düzey Adres Çevirisi Uzantıları Evet
Hyper-V - Sanallaştırma Üretici Yazılımında Etkin Hayır
Hyper-V - Veri Yürütme Koruması Evet

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aldığınız RAM ile sizdeki RAM aynı fakat birisi 1.2V birisi 1.35V aldığınız sitede ki veriler düzgün verilmemiş Voltaj farkından dolayı ikiside aynı frekansa aynı voltajda çıkamıyor. Sebep bu size tavsiyem önce RAM 'lerinizi anakartınıza nasıl taktığınıza bakalım sonra frekanslara bakalım. Şöyle yapın yeni aldıklarınızı ana eski kullandığınız slotlara takın bir boşluk bırakarak takıyorsunuz ya öyle sonra kalan slotlara ise yeni aldıklarınızı. Böylece yeni aldğını RAM 'e göre diğerleri çalışmak zorunda kalacak deneyip sonucu konunuza yazın.

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Söyledikleriniz hepsini yaptım. Her iki ram dual olarak 3000 mhz çıkıyor. Ama Quad olarak malesef çıkmıyor. Kırmızı CL16 16 16 16 yazıyor. Siyah yeni olan CL16 18 18 18 değerine sahip. Bu durumda ne yapmamız lazım. Gerimi iade edeyim. Yoksa çözümü var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Detaylı O.C. ile iki RAM 'ide aynı değerlerde çalıştırmak gerekecek ama biraz uğraştırabilir. İsterseniz geri iade edebilirsiniz. Alacağınız RAM 'in özelliklerinin birebir aynı ve eksiksiz verdildiğini kontrol edip size doğru bir RAM almak gerekli. Önceki attıklarınızda Voltaj değerleri eksik bilgi olarak verilmiş hepimiz bunu atlamışız. Neye karar verirseniz bildirin.

KS

Aykut Paksoy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Detaylı O.C. ile iki RAM 'ide aynı değerlerde çalıştırmak gerekecek ama biraz uğraştırabilir. nasıl yapabiliriz deneyelim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben RAM O.C. işinden pek anlamıyorum biraz fazla detaya sahip met 61 kullanıcısına sorabilirsiniz o bu konuda bilgiye sahip diye biliyorum. Denenebilir O.C. işi olumlu sonuç aldırabilir size.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri