Ram Frekanslarını Manuel Olarak Yükseltme ?

Nuri Tarık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Merhabalar arkadaşlar;

Anakart'ım ASUS PRİME B450M-A 4400(oc), ram'lar ise 3000 mhz 2x8 16 gb patriot.

Sorunum BIOS'tan profile 1 yapınca sistemim donuyor siyah ekranla karşılaşıyorum ara sıra şuan defaulta aldım hiç bir sorun yok stabil çalışıyor sistem. Sorunuma Sinerjiden yani anakartı satın aldığım yerden çözüm bulmaları için yardım istedim bana manuel olarak yükseltmeyi önerdiler ben bu ramları 3000 mhz ye nasıl alıcam sorunsuz bir şekilde nasıl yükseltebilirim ? Yardımlarınız için teşekkür ederim..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce BIOS üzerinden Advanved ayarlarına gelin ve sonra AI Overclock Tuner ayarını D.O.C.P. yapın ve aşağıdaki D.O.C.P. profilini seçip aşağıdaki Memory Frequency ayarını 2933MHz yapın ve aşağıdaki DRAM Voltage kısmının 1.35V olduğundan emin olun. Ayarları kaydedip çıkın ve böyle deneyin.

KS

Nuri Tarık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önce BIOS üzerinden Advanved ayarlarına gelin ve sonra AI Overclock Tuner ayarını D.O.C.P. yapın ve aşağıdaki D.O.C.P. profilini seçip aşağıdaki Memory Frequency ayarını 2933MHz yapın ve aşağıdaki DRAM Voltage kısmının 1.35V olduğundan emin olun. Ayarları kaydedip çıkın ve böyle deneyin.

Hocam teşekkür ederim birazdan deneyeceğim ama işlemcim R5 1600 Çok güçsüz olduğu söylendi ramimde bir sorun yokmuş. Bana saçma gibi geldi bu yorum forum ismini vermeyeceğim. Haklı olabilir mi ?

hocam şuan dediğiniz ayarları yaptım voltaj 1.35000 küsürattı sarı renkteydi şuan bir sorun vermeden sistemim açıldı bakalım ara ara donma yaptığı gibi yapacak mı.. Çok teşekkür ederim..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizin bellek desteği 2933MHz hızına kadar o yüzden sorun yaşıyorsunuz. Söylediğim ayarı yaparsanız sorun kalmayacaktır. Bir sorun yaşarsanız diye konu açık kalacak.

KS

Nuri Tarık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Hocam ayarlarda 3000 Mhz vardı 3000 mhz yaptım sıkıntı olur mu ?

KS

Nuri Tarık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Şuan sistem açıldı ve donmadı hiç 3000 mhz de çalışıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri