RAM konusunda yardımcı olabilir misiniz

DytEkrem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba herkese bilgisayarım için RAM aldım fakat bip sesi geliyor ve açılmıyor lütfen yardımcı olur musunuz?
Anakart: Foxconn 2A8C
Aldığım Ram: Samsung 2GB PC3-10600E

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer sırasını doğru ise bellek hatası alıyorsunuz. Sorun 4 şeyden olabilir. Birincisi bellek frekansı olarak BIOS unuzu sıfırlamadan taktıysanız sorun bu olabilir. Diğer sorun ise BIOS tanımaması yüzünden olabilir güncellemesi varsa yaparsanız çözülebilir. Bir diğer şey ise belleği doğru takmamış olabilirsiniz soket yanlış olabilir yada tam oturmamış olabilir. Son şey ise bellek arızalı olabilir.

KS

DytEkrem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben yazdığın '' bellek frekansı olarak BIOS unuzu sıfırlamadan taktıysanız'' sebep olabileceğini düşünüyorum. çünkü ram 2 tane aldım ikiside aynı hatayı verdi eski çalışan ram slotuna taktım slottan kaynaklandığını da düşünmüyorum. bu dediğin bios sıfırlayıp takma işini nasıl yapabilirim acaba ? ve birisi bu ram server RAM demişti acaba doğru mu bilmiyorum ama o yüzden de olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart BIOS ekranında EXIT sekmesinden sıfırlama yapabilirsiniz. Yada sistem kapalıyken 30sn. kadar anakart üzerindeki bozuk para büyüklüğündeki BIOS pilini sökmekte işe yarar.

KS

DytEkrem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart BIOS ekranında EXIT sekmesinden sıfırlama yapabilirsiniz. Yada sistem kapalıyken 30sn. kadar anakart üzerindeki bozuk para büyüklüğündeki BIOS pilini sökmekte işe yarar.

Bios pilini söktüm 15 dakika sonra taktım fakat yeni RAMi takınca hala 1 kısa 1 uzun bip sesi geliyor. Server RAM demişti birisi o yüzden olabilir mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri