Hocam XMP ayarını açmanız lazım lakin stabil çalışması için bios update yapmak gerekebilir.Merhaba elimde h610m bomber msı anakart var ve i3 12100 f işlemci bellek gsil 3200 mhz ancak 2133 te çalılıyor biostan bu bellek hızını nasıl 3200 e alabilirim denedim ancak beceremedim
denedim ancak beceremedim
Ben direk tıkladım bana seçtiriyor kaçta çalışsın diye orda 3200 e seçtim ama 4 tane 3200 seçeniği var 1 tane seçiliyor 3200 olduda 2 gün sonra hata verdi biosu sııfrladımHangi adımları uyguladınız? Önceki mesajda paylaşılan videodaki ayarları yaptınız mı?
Ben direk tıkladım bana seçtiriyor kaçta çalışsın diye orda 3200 e seçtim ama 4 tane 3200 seçeniği var 1 tane seçiliyor 3200 olduda 2 gün sonra hata verdi biosu sııfrladım
Xmp açıyorum 3200 e otomatik alıyor ama oyunlarda 10 dk sonra tka diye pc kitlenip kalıyor kapnıyor sonra 2133 e tekrar sıfırlıyorum sıkıntısız oynatıyor bu seferde ramleri mi değiştirmem lazım anlamadım kiNe hatası verdi?
Hata ve sıfırlama sonrasında tekrar denediniz mi?
Bu vatanın sattığı sistemde ki pc gskill olanHangi ramleri kullanıyorsunuz?
Sistemi bilmiyorum,Bu vatanın sattığı sistemde ki pc gskill olan
G skıll ripjawsV ddr4 3200 mhz 8x2 16 gb cl 16 1.35 vSistemi bilmiyorum,
rica etsem tam modelini yazar mısınız?
Öncelikle USB flash belleğe BIOS UPDATE yükleyin anakart BIOS'unu bir güncelleyin derim.Xmp açıyorum 3200 e otomatik alıyor ama oyunlarda 10 dk sonra tka diye pc kitlenip kalıyor kapnıyor sonra 2133 e tekrar sıfırlıyorum sıkıntısız oynatıyor bu seferde ramleri mi değiştirmem lazım anlamadım ki
Yok hocam biosta güncelledim 3200 de oyunda pc kapanıyoe 2700 e denedim yine kapanıyor intel pişmanlıktırÖncelikle USB flash belleğe BIOS UPDATE yükleyin anakart BIOS'unu bir güncelleyin derim.
Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edip bizi de haberdar etmenizi rica ediyorum.![]()
H610M BOMBER DDR4 Motherboard M-ATX - Intel 12th Gen Processors
The H610M BOMBER DDR4 is a business-oriented micro-ATX motherboard featuring the latest Intel H610 chipset with Core Boost, Memory Boost, Lightning Gen4, Frozr AI Coolingmx.msi.com
Hocam konuyu intele neden bağladınız anlamadımYok hocam biosta güncelledim 3200 de oyunda pc kapanıyoe 2700 e denedim yine kapanıyor intel pişmanlıktır
Peki hata raporu alıyor musunuz? Windows hata raporlarına bakın isterseniz. Varsa kırmızı ünlemli hata raporlarındaki kodları paylaşın.Yok hocam biosta güncelledim 3200 de oyunda pc kapanıyoe 2700 e denedim yine kapanıyor intel pişmanlıktır
Garantisi varsa hiç uğraşmayın servise yollayın, tabii hazır sistem olarak aldıysanız işiniz daha kolay olur.2133 dede kapanmaya başladı pc kendi kendine kapanıyor açılıyor bakoya girdiğimde özellikle kafayı yiycem sıfır aldım bide bunları