Ram mhz

Ekremy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba elimde h610m bomber msı anakart var ve i3 12100 f işlemci bellek gsil 3200 mhz ancak 2133 te çalılıyor biostan bu bellek hızını nasıl 3200 e alabilirim denedim ancak beceremedim

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Merhaba elimde h610m bomber msı anakart var ve i3 12100 f işlemci bellek gsil 3200 mhz ancak 2133 te çalılıyor biostan bu bellek hızını nasıl 3200 e alabilirim denedim ancak beceremedim
Hocam XMP ayarını açmanız lazım lakin stabil çalışması için bios update yapmak gerekebilir.
Bios versiyonu aynımı bilmiyorum lakin ön bilgi olması adına videoyu bir inceleyin isterseniz

KS

Ekremy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hangi adımları uyguladınız? Önceki mesajda paylaşılan videodaki ayarları yaptınız mı?
Ben direk tıkladım bana seçtiriyor kaçta çalışsın diye orda 3200 e seçtim ama 4 tane 3200 seçeniği var 1 tane seçiliyor 3200 olduda 2 gün sonra hata verdi biosu sııfrladım

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Ben direk tıkladım bana seçtiriyor kaçta çalışsın diye orda 3200 e seçtim ama 4 tane 3200 seçeniği var 1 tane seçiliyor 3200 olduda 2 gün sonra hata verdi biosu sııfrladım

Ne hatası verdi?
Hata ve sıfırlama sonrasında tekrar denediniz mi?

KS

Ekremy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ne hatası verdi?
Hata ve sıfırlama sonrasında tekrar denediniz mi?
Xmp açıyorum 3200 e otomatik alıyor ama oyunlarda 10 dk sonra tka diye pc kitlenip kalıyor kapnıyor sonra 2133 e tekrar sıfırlıyorum sıkıntısız oynatıyor bu seferde ramleri mi değiştirmem lazım anlamadım ki

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Hangi ramleri kullanıyorsunuz?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Xmp açıyorum 3200 e otomatik alıyor ama oyunlarda 10 dk sonra tka diye pc kitlenip kalıyor kapnıyor sonra 2133 e tekrar sıfırlıyorum sıkıntısız oynatıyor bu seferde ramleri mi değiştirmem lazım anlamadım ki
Öncelikle USB flash belleğe BIOS UPDATE yükleyin anakart BIOS'unu bir güncelleyin derim.
Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edip bizi de haberdar etmenizi rica ediyorum.

KS

Ekremy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle USB flash belleğe BIOS UPDATE yükleyin anakart BIOS'unu bir güncelleyin derim.
Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edip bizi de haberdar etmenizi rica ediyorum.
Yok hocam biosta güncelledim 3200 de oyunda pc kapanıyoe 2700 e denedim yine kapanıyor intel pişmanlıktır

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Yok hocam biosta güncelledim 3200 de oyunda pc kapanıyoe 2700 e denedim yine kapanıyor intel pişmanlıktır
Hocam konuyu intele neden bağladınız anlamadım :) bios, xmp, ram, mhz hiçbiri intel ile alakası olmayan konular :) he diyorsanız ki işlemcim aşırı ısınıp kapanıyor o zaman eyvallah :)

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Peki hata raporu alıyor musunuz? Windows hata raporlarına bakın isterseniz. Varsa kırmızı ünlemli hata raporlarındaki kodları paylaşın.

NOT: Kabahat belki de İntel'de değildir. Farklı RAM deneme şansınız varsa deneyin. Bir ihtimal RAM kaynaklı da sorun olabilir.

KS

Ekremy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2133 dede kapanmaya başladı pc kendi kendine kapanıyor açılıyor bakoya girdiğimde özellikle kafayı yiycem sıfır aldım bide bunları

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
2133 dede kapanmaya başladı pc kendi kendine kapanıyor açılıyor bakoya girdiğimde özellikle kafayı yiycem sıfır aldım bide bunları
Garantisi varsa hiç uğraşmayın servise yollayın, tabii hazır sistem olarak aldıysanız işiniz daha kolay olur.
Aksi halde parça parça ürünleri satın aldıysanız bu durumda arıza varsa ve anlıyorsanız arıza tespitini kendiniz veya anlamıyorsanız arıza tespiti için bir teknik servise gitmenizde yarar var.

Teknoloji işi biraz da şans işi. Sıfır alındı diye her parça arızasız olacak diye garanti vermiyorlar, garantisi iade/değişim/onarım şeklinde sunuluyor. Arızalı ürün gelmişse talihsizlik ve çözümü de garantiye başvurmak.

Olası şüpheliler: İşlemci, RAM, anakart, PSU.

Hata raporlarına bakmayı bilmiyorsanız:

Rapor sunmazsanız buradan tespit konusunda yardımcı olmamız mümkün değildir. Anca tahminlere dayalı tavsiye verebiliriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri