Ram OC Yapılabilir Mi?

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Selam Dostlar,

Frekansı 3600 MHz olan bir ramin gecikme süresi CL18ken frekans düşürmeden CL16 yapılabilir mi mesela?

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Belleklerin yonga kalitesine ve anakart kabiliyetlerinize göre ki sizin de biraz bilgi sahibi olmanız lazım CL yani Timing değerleri düşürülebilir. Ancak bence CL değerini düşürmeyin frekansı yükseltin. INTEL sistem kullanıyorsunuz bu size daha fazla avantaj sağlar. Tabi RAM OC işlemi bilmiyorsanız bayağı destek almanız gerek. Uzun zamandır detaylı RAM OC yapmıyorum bu yüzden @BatuhanKLC 'yi etiketledim o detaylarda size yardımcı olacaktır, etiketi görünce.

Mahmut81

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Belleklerin yonga kalitesine ve anakart kabiliyetlerinize göre ki sizin de biraz bilgi sahibi olmanız lazım CL yani Timing değerleri düşürülebilir. Ancak bence CL değerini düşürmeyin frekansı yükseltin. INTEL sistem kullanıyorsunuz bu size daha fazla avantaj sağlar. Tabi RAM OC işlemi bilmiyorsanız bayağı destek almanız gerek. Uzun zamandır detaylı RAM OC yapmıyorum bu yüzden @BatuhanKLC 'yi etiketledim o detaylarda size yardımcı olacaktır, etiketi görünce.
Hocam bu ram ler ile o.c yapabilir miyim daha iyi bir ram öneriniz varsa alabilirim.https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-g-skill-trident-z-neo-rgb-16-gb-2x8-3600-mhz-ddr4-cl16-f4-3600c16d-16gtznc-fiyati,549686291.html

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Son düzenleme:
KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Frekans OC yapınca CL değeri sabit kalıyor mu? Bir de benim işlemci ve anakart yüksek frekansı destekler mi ne kadara kadar destekler?

KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri