Ram Önerisi ve Tek Kanal Çift Kanal Farkı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aliozdeemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar benim size 2 sorum olacaktı. 
1. Ben 2 hafta önce Excalibur G900 aldım 32 GB Ram ile almıştım tek kanal olarak gelmiş ve açıkçası bazı oyunlarda istediğim FPS'leri göremedim 2070S ve 32GB Ram ile sizce bunda tek kanal olmasının payı var mıdır?
2. Ben buna 2 kanal olması için ram eklemek istiyorum bulduğum ram (Kingston 16 GB DDR4 3200 MHz CL22 Ram https://www.kingston.com/dataSheets/KVR32S22D8_16.pdf) benim sistemimle uyumlu olur mu sizce ?
Sistemimdeki RAM : https://hizliresim.com/gnRnEJ

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tek kanal RAM ile çift kanal RAM in FPS ve genel performansa evet olumsuz etkisi vardır. INTEL veya AMD fark etmez çift kanal daha fazla performans sağlar. Sizin makinedeki RAM 3200MHz 1.2V CL22 bir bellek ki CL değeride sizin sistemdeki performansı etkileyen bir unsur. Yüksek CL değeri performansı bir miktar köreltir.

Bir şey daha sormam gerek siz 2x16 GB bellek seçmişsiniz yani anladığım kadarıyla sisteminizdeki belleği çıkartıp yerine bellek alacaksınız doğru mu bu? Eğer böyle ise yani sisteminizdeki belleği çıkartıp yeni çift kanal RAM modülleri takacaksanız sisteminize size tavsiyem 3200MHz CL değeri düşük bir RAM alın. Düşük CL değeri ve 3200MHz hızında olması yeterlidir. Crucial markasının bellekleri genelde çok sağlam ve tam uyumluluk gösterirler yani ilk önce Crucial markasının belleklerine bakmanızı tavsiye ederim.

KS

aliozdeemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında ben 32'nin yanına o attığım kingstonu alıp eklemeyi düşünüyorum. üzerindeki samsung olandan bulamadım Türkiye'de o yüzden bu ikisi uyumlu çalışır mı onu merak etmiştim cl mhz ve voltaj değerleri aynı sadece kapasite ve markası farklı sorun çıkma olasılığı yüksek mi sizce ?
Veya 2 adet 16da alabilirim ama elimdekinide satabilmem lazım şuanda bütçem 2 adet 16 yı sıfırdan almaya elverişli değil. O yüzden önceliğim 1 adet daha 16 eklemek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman sorun yok alabilirsiniz. 3200MHz CL22 1.2V bir belleğiniz var ve Kingston üründe aynı. Ama bu attığınız bellek 2x16 GB galiba ve sizin makinede bildiğim kadarıyla 2 bellek yuvası var yani bu belleğin tek modül olduğundan emin olun ve öyle alın.

Bellekler uyumlu sorun yok ben bellek kodunu yanlış okumuşum.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri