Soru Ram Takıldığı Gibi Kendi Frekansında Çalışır Mı ?

kimyasaltepki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar bi konu hakkında bilginize ihtiyacım var kasa topluyorum ve asus z790 E anakartı aldım ve 16x2 =32 gb ram aldım bu ram ler ddr5 7800 hızında. Anakartim da ddr5 ve 7800 ü destekliyor.
Anakarta bu ramlari direkt taktığımda bu hızı görür müyüm? Yoksa anakartlarda hız sınırlandırma olup biostan mi ayarlamak gerekir?
(Bios format vs bilgim olmadığımdan buraya yazıyorum) aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Normalde ilk taktığınızda düşük hızda çalışıyor diye biliyorum. Bios üzerinden basit bir şekilde hızı arttırabiliyorsunuz. Aşağıdaki videoda güncellemeden bahsediyor ama orayı atlayıp diğer kısma bakın. X.M.P açarak frekansı olması gerekene yükseltmekten bahsediyor.

KS

kimyasaltepki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Taner bey de videolarında buna benzer birsey söylemişti bundan evhamlanmıştım. Teşekkürler kontrol edeceğim attığın linki🙏

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Ben ram taktigimda, sistemde xmp kapaliydi. 2400mhz de calisti. Bios girip xmp profil sectim. Ancak, xmp destegi olmayan baska bir ram takacaginiz zaman bu xmp ayarini rami takmadan once kapatmaniz lazim. Yoksa pc acilmaz. (Ben kendi anakartima gore ornek verdim)

KS

kimyasaltepki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ben ram taktigimda, sistemde xmp kapaliydi. 2400mhz de calisti. Bios girip xmp profil sectim. Ancak, xmp destegi olmayan baska bir ram takacaginiz zaman bu xmp ayarini rami takmadan once kapatmaniz lazim. Yoksa pc acilmaz. (Ben kendi anakartima gore ornek verdim)
Ram kutusunda etiket var intel xmp Ready diye bu desteğin olduğunu gösterir sanırım. Anladığım bostan xmp de açılacak
Dogru mudur hocam?
1 aydır. Ürün kovaladım durdum güzel bir sistem olsun diye şimdi de o performansı alamazsam yanarım bu yüzden bu kadar titizleniyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ram kutusunda etiket var intel xmp Ready diye bu desteğin olduğunu gösterir sanırım. Anladığım bostan xmp de açılacak
Dogru mudur hocam?
1 aydır. Ürün kovaladım durdum güzel bir sistem olsun diye şimdi de o performansı alamazsam yanarım bu yüzden bu kadar titizleniyorum
Doğrudur.

MuratAlasulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Merhaba,
Bende de Intel XMP3.0 desteklediğini yazan Team T-Force 16*2 6400mhz ram var. Sistemim AMD AMD bios da ilgili kısmı açtığımda ram ayarlarını otomatik yapıyor ve 6400 'e alıyor fakat oyunlarda oyunun durup dururken kapanmasına neden oluyor. Düzeltmem için herhangibir fikri olan var mı? Bu arda anakartım da 6400 destekliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri