Ram Uyumluluğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TolgaV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
laptobumda şuanda 8GB  DDR4 2400MHz CL17 1.2V SK HYNİX ram bulunmakta.

16 gb ram yapmak istiyorum ama şuanda kullanılan rami hiç bir yerde uygun fiyata bulamadım o yüzden bende Kingston bir ram takmak istiyorum oda 8GB DDR4 2400 MHZ CL17 1.2v özelliklerine sahip 
Anakartım max 32gb ram destekliyor o yüzden hiçbir sıkıntı yok ama marka farklılığından dolayı ram uyuşmamazlığı olurmu herhangibir sıkıntı çıkartır mı ?

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cl ve Voltaj değerleri aynı ise hiç bir sorun olmaz bende kendi laptopuma yükseltme yapmıştım aynı marka olmasada olur cl ve voltaj değerlerine dikkat etmen yeterli

KS

TolgaV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siz farklı marka ramler mi taktınız ? Bende sizin gibi düşünüyorum ama bi sıkıntı çıkar diye korkuyorum ailemi de zar zor ikna ettim ondan dolayı biraz kaygılıyım :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Farklı marka vs. önemsiz. Belleklerinizin tam uyumlu olması için aynı frekans aynı CL değeri ve voltaj değerine sahip olması gerekiyor. Birde Rank olarak aynı olmalarına dikkat ederseniz sorun yaşamanız olası değil. Rank farklı olursa azda olsa sorun çıkartma potansiyeline sahip.

Belleğinizin özelliklerini PassMark RAM SPD data retrieval tool bu yazılım ile Export seçeneğini kullanarak paylaşın ben size önerinizi yaparım.

KS

TolgaV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bütçem 320 TL bu beni biraz aşıyor :( rica etsem alternatif önerinizi yapabilir misiniz ?

KS

TolgaV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Siz söyleyince fark ettim kusura bakmayın :) Önerdiğiniz rami almayı düşünüyorum size de güvenerek bir sıkıntı çıkmıyacağını zannediyorum her şey için teşekkür ederim. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri