Ram uyumu

Muhammet Genç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar bir sorum olacakti. Bende 8×4 kit ddr4 2400mhz cl15 ramlerin 4 adetini degilde 1 adet 8gb olan modulunu kullaniyordum. Daha sonra sistemimi 16gb yapmak icin ayni ramin 8×1 single olanini aldim ama bu iki rami taktigimda pc acilmiyor bios ekranina giremiyorum bile ekrana goruntu gelmiyor sebebi ne olabilir cevaplarsaniz cok sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM 'leriniz üzerlerinde yazan kodları yani model numalarını verir misiniz, bakalım aynı RAM 'ler mi, değiller mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle şöyle yapın anakartınızdaki yerlerini değiştirin yani 32 GB olan kitteki 8 GB Modül ile aynı aldğınız 8 GB Modül anakarttaki yuvalara hangi sırayla takılı deniyorsanız yerlerini değiştirip dener misiniz. Ayrıca tüm slotlarda deneyin. Kod isimleri farklı olduğundan anakartınız kitleri birleştirememiş olabilir. Destek listesi ile alakalı bir durum yani. İşe yaramaz ise BIOS güncellemeniz varsa anakartınızın BIOS 'unu güncelleyin bu tarz sorunlar genelde BIOS ile çözülebiliyor.

KS

Muhammet Genç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biosu güncelledim anakarta takarken yerlerini degistirdim ama olmadi malesef

KS

Muhammet Genç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama ikisinide ayri ayri taktigimda calisiyorlar ikisinide destekliyor anakartim ama ikisini birlikte taktigimda dual olarak calismiyorlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam zaten bende bundan bahsediyorum iki RAM 'in kodları farklı olduğu için birlikte çalışmıyor olabilir. Birde şöyle deneyin anakart kitapçığından bakın DUAL içn hangi yuvalara takılıyor sonra oralarda deneyin işe yaramaz ise ana slot dolu kalsın yani tek RAM için olan yer sonra BIOS a girin ve ayarlarınızı sıfırlayın kaydet yapın çıkın ve diğer RAM 'i tekrar takın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman kit olarak ürün kodları farklı olduğundan tanınmıyor, sorunu anakart üreticinizin destek sayfasına girip mail olarak bildirin. Belki bir BOIS sürüm güncellemesi veya başka bir ayar önerisinde bulunurlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri